torstai 20. marraskuuta 2008

LUNTA!!!!!Valkeasta unelmasta tuli totta !Aamulla havahduin lapsukaisten tepsutteluun........Yksi kipitti vinhaa vauhtia rappuja yläkertaan. Toinen oli hiipinyt kodinhoitohuoneeseen, pieni nenänpää kiinni ikkunassa. Kolmas hieraisi hetkessä unihiekat silmistään ja kirmasi ikkunasta toiseen ihmettelemässä ja ihastelemassa -oliko tämä unta vaiko totta!? Ja viimeinenkin unikeko saatiin liikkeelle, kun muut hurrasivat riemukkaalla äänellä kuorossa:LUNTA LUNTA!!!SIELLÄ ON SATANUT LUNTA!!!!!!!!!!!!!!!
Ja tottahan tuo oli. Illalla ei ollut vielä edes lupausta lumen tulosta, ei hiutaleen hiutaletta. Vain tuttu harmaus. Ja aamulla kuin parvi enkeleitä olisi tanssinut puutarhassamme....Kaikkialla oli puhdasta. Valkoista. Mutta sitten hetken hurmion oli haihduttava: Hui kauhistus! Missä on kenenkin talvijalkineet!! Kuka kerkiää hakemaan lumikolaa puuvajalta?! KUKA EHTII kolata pihaa, että päästään pois pihasta?! Vanhin poika lähti urheasti polkupyörällä koulumatkaansa taittamaan. Yksi meistä oli kiireen ja aamupaniikinkin keskellä INNOISSAAN: karvakaverimme jolkotteli ympäri pihamaata, ristiin ja rastiin ja nautti olostaan!!!! Nuorimmaisella oli kotipäivä, ei päiväkotiin lähtöä. Ja uskokaa tai älkää, sain taivutella ja maanitella, ettei ihan kahdeksalta vielä aloiteta aamun ulkoilua.....

Nyt on koululaisetkin kotiutuneet ja siellä ne kaivavat esiin suksia,kelkkoja ja pulkkia. Lunta tuli kertaheitolla isomman nautinnon verran!! Luonto sai pukea juhla-asun ylleen ja nyt taidan tästä hiippailla uudelleen ulos minäkin, sillä lumi kimmeltää pilven takaa kurkistavan auringon säteilyssä!!!!Huokaisen ja totean, että KAUNISTA.

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin samanlaiselta kuin meilläkin tänä aamuna! Iloitsen myös aina itsekin alkavasta uudesta vuodenajasta!!

  VastaaPoista
 2. Saittepa kerralla paljon lunta. Kaunista on!
  Muistan kun omat lapset olivat pieniä mikä riemu oli aina kun lunta satoi :) Heti piti hakea esiin pulkat ja kelkat :)

  VastaaPoista
 3. Lapset tosiaan riemuitsevat lumesta, niin meilläkin! Ikävä kyllä kun me asutaan rannikolla niin tahtoo lumen sijasta tulla vettä :( Niin eilenkin...

  VastaaPoista
 4. Upean paljon lunta teillä !!!!! Meillä satoi vähän lunta niin, että maa on juuri ja juuri valkoinen.
  Ihana katsella noita lumisia kuviasi : )

  VastaaPoista
 5. Ihanasti valkeaa teillä päin jo. Kirjoittelen tätä nopeasti yövuorossa kun en malttanut olla kurkkaamatta sivuillesi. Ja kuinkas ollakkaan saan taas lisää runojakin :) Mukavaa ja lumista viikonloppua teille ja lumienkeleitä tekemään!

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia. Kiva lukea näistä postauksista, kuinka kiitollisia ihmiset ovat lumesta ja valosta pimeän syksyn jälkeen. Jotenkin se antaa toivoa siitä, että vielä mieleltämme olemme valoon päin kulkijoita, emmekä pimeän ystäviä.
  Valoisia päiviä Riihipirttiin.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, kun saimme vihdoin lunta! Kyllä sitä jo odoteltiin.

  Kauniita talvisia kuvia olet napsinut.

  VastaaPoista
 8. Upean näköistä kuvista päätellen. Lasten riemua on helppo kuvitella. Talvi tosiaan tulee vasta lumen myötä.

  On teillä ihana ympäristö!

  VastaaPoista
 9. Kaunista ...totta totisesti!
  Noin minäkin huudahdin kun ensilumi tuli , ei kylläkään noin paljoa..
  Arvaas äsken mitä minulle tapahtui..menin kasvihuoneeseen sytyttelemään kynttilöitä, kun huomasin, että en päässytkään ulos sieltä...ovi oli juuttunut kiinni, eikä minulla tietenkään ollut kännyä mukana..siinä huutelin miestäni..eipä kuullut, mikäs siellä olisi ollut jos termarissa lämmintä glögiä olisi ollut..mutta kun ei, no olihan tuikut lämmittämässä. Vihdoin hän huomasi rakkaansa ja tuli pelastamaan..siinä vasta kunnon ritari!
  Sisälle päästyäni lämmitin glögin.
  Mukavaa lauauntaita.

  VastaaPoista
 10. Sirkka, Huikea seikkailu piristää varmasti päivää, varsinkin kun saa tulla oman kultaisen ritarinsa pelastamaksi:)
  Kyllä varmaan hetken olit paniikissa:) Minä ainakin olisin huutanut kitarisat ojossa!!!!Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja glögi kruunasi hetken. Kyllä minua hiukan naurutti, kun luin juttusi, anteeksi...ei ollut tarkoitus ilakoida toisen kommellukselle, mutta varmasti olette jo itsekin tälle nauraneet! Oikein iloista,lumista ja valoisaa lauantain jatkoa. Äläkä mene mihinkään enää ilman sitä glögitermosta:)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥