sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Hämärään yltävä hohde, pimeän pois pyyhkivä valo♥

Marrashauraus ehti asettua vierelle. Minun kuukauteni, hymyän ja annan huulille luvan hyräillä säveltä tutuille sanoille siitä, miten valo saa voittaa. Tuuliin tarttuneet keltaiset lehdykät vaiti laskeutuneet lepoonsa, odottamaan, josko jonkun  askeleet hetkeksi pysähtyisivät kuulemaan sen, miten kahinan alla hiljaisuus helähtää syvää rauhaa. Paljaiksi riisutuissa pihapuissa malttamaton kuuran odotus. Luottamus siihen, että saapuneen hämärän  pintaan piirtyy pian valoisa pitsi. Silitän kiven poskea kuin lasta lepoon. Aina saapuu uusi aamu, aina leviää valo, pimeän poispyyhkivä. Pyytämättä yltää kajastus jokaisen sitä kaipaavan luo. Kerran oli aika, jossa hohti puhdas hyvä. Ja vielä tulee uusi, jolloin se jaksaa laajeta, levittää siipensä ja kantaa yli pimeän rajan. Eilisaamussa riisuin itsestäni kaiken turhan. Annoin sävelten ja puhutun soljua lävitse ja jättää viimeisten irtipäästettyjen lehtien tavoin lähelleni rauhan. Mursin leivän ja kohotin pikarin. Rakkaan käsi omassani oli lämmin. Kyynelten avaama polku valaisi poskilleni pientä kujaa. Huulille hiipi hiljainen kiitos tähtemme tehdystä, rakkaudesta, jonka syvyys yltää ymmärryksen yläpuolella siintäviin pilviin. "Minä olen maailman valkeus, joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus." Joh.8:12
Liekkien iltaleikin lähettämä lämpö saa yhä huokaamaan hyvän olon otteessa. Kyynelhelmi silmässäni heijastaa tulen turvallisen tuikkeen. Annan sille luvan kiiriä suupielen mutkaan jakamaan pienen suolaisen suudelmansa. Tässä olen, huomaan kuiskivani tänään, niinkuin monasti aiemmin. Iltaan laskeutuvan tumman verhon takana valvovan valon lailla olet läsnä, vaikken sinua nää. Kosketuksesi alla asetun lepoon ja ristin sormeni kiittämään tähän päivään mahtuneesta. Ympärilläni on arjessa suloisten oppijoiden joukko. Jokainen ainutkertainen , valoasi säteilevä, sinuun turvautuva ja itselleni niin tärkeäksi kasvanut. "Kiitos tästä koulupäivästä. Siunaa koko kouluviikkomme", lausui suljettujen silmien takaa pikkuisin heistä. Pieni suru painaa päänsä syliini. Liian monelta totuus kätketään uusien tuulien taa. 
Annan katseeni ahnaasti poimia haurasta kauneutta. Poikanen tässä lähelläni pyytää: äiti mennään katsomaan sitä kelopuuta, josta eilen kerroin. Juuri ennen pimeää kuljen kanssaan metsän pehmeyteen. Toinen kirkkoni huomaan tuumaavani. Vanha kaatunut puu levossa havuvihreän siimeksessä, ihonsa harmaaksi haalistunut. Taivaan kannella puuterisävyt. Valo, joka riittää avaamaan metsän sydämen.
Kohotan katseeni tapaamaan taivaan valojuovaa pimenneen horisontin yllä. Pyydän: osoita poluilleni valosi. Kirkasta kasvosi. Ole minulle armollinen. Nyt menen ,jotta ehdin nähdä, miten hämärä laskeutuu ja jättää valolle pienen tilan olla, alati olla läsnä jokaisessa hetkessä, henkäyksessä, sydämellä.

13 kommenttia:

 1. Niin kaunista jälleen! Sitä en sen kummemmin sanoiksi saa... Näitä haluaa lukea kun on rauhallinen hetki. Nämä pitäisi olla kirjanana ihan.

  VastaaPoista
 2. Niin kaunista jälleen! Sitä en sen kummemmin sanoiksi saa... Näitä haluaa lukea kun on rauhallinen hetki. Nämä pitäisi olla kirjanana ihan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua Metsäntyttö! Ilo pyrkii kyyneleenä silmään, kun luen laittamasi sanat!
   Ja hymy hiipii suupieleeni, sillä unelma, se minulla on ollut pitkään, että joskus saisin kirjoittaa sanan kaksi riveiksi ikiomaan kirjaan:)
   Kiitos, kun käyt ja luet.
   Marraskuullesi paljon hyvyyttä ja korkeimman suojaa!

   Poista
 3. Niin samaa mieltä olen Metsäntytön kanssa! Sinunlaisesi sanoilla maalaaja - eikä vielä julkaissut omaa kirjaa! Noita viimeisten rivien ajatuksia Herran siunauksen säkeistä mietin tänään jo aamusta; miten suuria sanoja ja mitä ne oikein merkitsevät juuri nyt. Voi kun odotan tapaamistamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitunen, sinä ystävä siellä, ihanaa ,että ihan pian tapaamme.....
   Häkellyn ja ilahdun. Kirja on unelmani. Jospa se on tarkoitettu toteutumaan,antaa Isä ajan ja tavan ja taidon.....oi, mutta olen iloinen, että joku ajattelee, että minusta siihen olisi!

   Herran siunaus on levännyt huulillani viime aikoina. Olen napannut sen arkeen, käyttöön, siunaamaan! Tänään oppijoiden kanssa avattiin kouluaamua ajatuksin Raamatun lehdiltä ja rukouksessa pyydettiin, että jokainen tahollamme saisimme kajastaa edes hippusen Kristusvaloa!

   Poista
 4. Kiitos Tinttarus taas kerran sanoistasi♥
  Olin viikonlopun kotipaikkasi seurakunnan leiripaikalla Karunassa....kuuntelemassa hiljaisuutta, tuulta ja aaltojen liplatusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, ihana sinä! Voi, osaan kuvitella hiljaisen levollisuuden. Rauhan. Isän läsnäolon. Luonto on kaunis kirkko!
   Iloa ja valoa ja lempeää hiljaisuutta marraspäiviisi!

   Poista
 5. Yritän parhaani elää hetkessä mutta viime vuodet ovat olleet täynnä vastoinkäymisiä joten on ollut vaikeaa.
  On sellainen toive että kunhan kaikki järjestyy ja elämään löytyy tasapaino oppisin paremmin nauttimaan tästä hetkestä.

  VastaaPoista
 6. Rauhallista ja siunattua joulua koko Riihipirtin väelle♥
  Kaisa

  VastaaPoista
 7. Olipa mukava pitkästä aikaa lukea tekstiäsi ja omalla tavallani levätä tekstisi äärellä. Sinulla on, kuten joku muukin ilmaisi, sanoilla maalaamisen taika.
  Joulurauhaa, ilon ja levon päiviä tähän viikkoon toivon! <3

  VastaaPoista
 8. Tinttarus, Siunausta sinulle ja rakkaillesi elämäänne toivon!♥
  Maailma on muuttunut, mutta olkaamme rauhassa, sillä Jeesus(Yahushua) on voittanut maailman!:)Hänen paluunsa lähestyy...:)
  Iloa, rauhaa ja Taivaan Isän(Yahuveh)siunausta!!♥
  Rakkaudella, Marikki

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Tulit ajatuksiini <3 Tuon Herran siunauksen kera tervehdys sinulle<3

  Kaikkea hyvää!!

  -T

  VastaaPoista
 10. On jo kulunut kauan kun olet kuvat laittanut ja tekstin kirjoittanut. Eksyin jotakin kautta tänne sun blogiin ja liityin lukijaksikin.Olisiko ollut jokin tarkoitus. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥