sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Tänään tunsin kosketuksen♥

Eilinen sade on sulattanut yhä ympärillä viipynyttä talventuntua. Valkoisella peiteltyyn peltoon on  piirtynyt sateen suukottamia vihertyviä poskia. Kuin ikkunoita kevääseen! Vihreän kaipuu minussa on valtava. Huomaan viime päivissäni paljon eilispäivän säätä. Valkean hohteesta on jo voima ehtynyt, tasainen harmaa kuljettaa verkkaisin askelin eteenpäin, kuin läpi tunnelin, jonne valo ei vielä yllä, missä uusi ei ihan vielä jaksa kasvaa. Kiihkeän odotuksen alla kasvu soittaa alkusäveliään, herkin , mutta vahvoin sävyin. Sateen pehmeys tuntuu haikeuden esiin kutsumissa pienissä kyynelhelmissä. Kuin kastepisarat, ne ovat täynnä uuteen aamuun avautuvaa armon lahjaa. Niissä liikahtaa toivo ja luottamus. Kaikki asettuu ajallaan. Vanha väistyy ja uusi saa ottaa paikkansa. Silti mikään ei häviä. Tärkeä työntyy esiin pienten ihmeiden ketjussa, kuin uudet nuput valmiina avautumaan kevätvalon kosketuksessa. Tarkan suunnitelman muuntuessa todeksi ympärillämme.
Ja tänään se saapui, kevääntuntu ja valon voimakas syleily, jossa lämpö ja lintujen liverrys olivat intensiivisesti läsnä. Aamuumme sain vahvaa rukiista sanaa ystäväni isän jakamana. Rakas istui vierelläni. Ja rakkaus kulki kuin silta välillämme, vankkana ja vakaana. En osaa kuvata tavallisin sanoin tunnetta, jonka koin. Ihon alle hiipi jokin syvä ja pyhä. Kaikkeen minussa kasvoi uusi vahvuus, luottamus siihen, että myrskyt tyyntyvät, vuoret kuljetaan yli ja vastatuulet tyyntyvät. Kaiken kasvun antaja puhuu ,jos vain jaksan vaieta ääntään kuulemaan. Hän vuodattaa pienen ihmisen sisimpään jotakin niin suurta, ettei sen jälkeen mikään tunnu ylipääsemättömältä. Omin voimin en jaksaisi, mutta kuullessani kutsun, kuljen askel vahvana kohti osalleni tarkoitettua kevätpolkua. Kesään, jossa kaikki kukkii.
Ahersimme Riihipirtin pihapiirissä yhdessä kaikki. Aurinko nauroi kanssamme. Rakas kaatoi puita, lapset raivasivat metsän pohjaa esiin ja suuri rovio ritisi omaa säveltään. Savuvanan nousu kohti kevättaivaan sineä kohotti hyväntuulen hymyä talveen väsyneille kasvoilleni. Puuvajan seinämässä ruosteen pukema naula. Avaan kämmeneni. Kiitän ehyiden uurteiden jakamasta voimasta. Olen vaiti iltaan painuneen sunnuntain tyyneydessä. Kauan sitten se täyttyi, suunnitelma, jonka suojassa saan astua arkeeni, uuteen aamuun ja kuiskata: tänäänkin se kantaa!

17 kommenttia:

 1. Kiitos!♥
  On niin paljon, mistä kiittää, myös tästä uudesta, alkavasta keväästä:)
  Tänäänkin - se kantaa...:)

  Hali, Marikki

  VastaaPoista
 2. Kaunis kirjoitus ja kauniit kuvat. Itsekin odotan suunnattomasti aurinkoisia päiviä ja kesää. Hyvää kannattaa odottaa vaikka välillä jo masentaakin.

  Oikein hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Kevät on kohissut täälläkin. Halaus alkavaan viikkoosi, voi hyvin♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas kerran kauniista kirjoituksestasi. Hyvä aamunavaus tätän päivään!

  VastaaPoista
 5. Tuo ylin kuva on niin kaunis, jäin siihen kiinni. Ja sanoihisi myös.

  Hyvää, onnellista viikkoa!

  VastaaPoista
 6. :) kuinka voimaa antava kirjoitus. Oma väsymys on punonut kylkeeni pettymyksen ja monen päivän kirvelevät kyyneljuovat. Kun jotain suurta on saavuttanut ja siltikään kaikki kuljettu ei tunnu miltään- ymmärrys kateissa, oma ja läheisen...
  Etsin tuota tunnetta tänäänkin, kuten kirjoitit "myrskyt tyyntyvät, vuoret kuljetaan yli ja vastatuulet tyyntyvät. Kaiken kasvun antaja puhuu ,jos vain jaksan vaieta ääntään kuulemaan." Saan olla tämän päivän yksin, kerätä voimia ja niellä pahanmielen tunteet. Sanoihisi palaan, moniin kirjoituksiisi taaksekin päin. Vahvistun ja huomenna- luulen, taivaan kyyneleetkin,jotka maahan rummuttavat, näyttävät kauniilta katsella <3

  Olet ihana nainen <3 Kiitän Sinusta <3

  VastaaPoista
 7. Tänään juuri Sinun sanasi voimaannutti päiväni. KIITOS!

  VastaaPoista
 8. MArikki,
  kunpa jaksaisi ja muistaisi kiittää!
  Jokaisessa päivässämme on niin paljon hyvää. ♥
  Halaus sinulle sateen keskeltä!

  Punainen tupa,
  kiitos. Tänään sade on sulatellut talvea kevään tieltä! Olen itsekin keinunut kevätkaihon tahdeissa. Mutta pian valo saa lämmön rinnalleen ja kesä avaa siipensä!
  Sinun päiviisi kaikkea hyvää ja kaunista! Harmaissakin pilvissä on kultareunus!

  MAria,
  -♥- Voi hyvin!
  Pian saa heittää talviset vaatteet piiloon ja antaa kevättuulen hulmutella helmoja!


  Hannah,
  sinunkin päiviisi kepeää ja lempeää tuulahtelua!
  Sade pesee talvea pois♥

  Mummeli,
  voi, kiitos, kauniisti sanoit!
  Siunausta päiviisi!

  Satu,
  napsaisin kuvan täältä kotimme lähistöltä. Yksi kävelyreittini varrella oleva talovanhus, jossa asustelee iäkäs pariskunta. Huomaan usein ajattelevani juuri sinua sen ohittaessani:)
  Iloisia ajatuksia viikkoosi! Ja parane pian♥

  VastaaPoista
 9. MAri,
  käväisin juuri luoksesi jättämässä sanoja lähellesi!
  Toivon päiväsi olleen hoitavan ja hellivän. Toisinaan meitä heilauttelevat rajutkin tuulet, mutta huolenpito ei katoa. Väsyneenä meillä on lupa olla aivan pieniä ja hauraita. Silloin voi hiljaa huokaisten pyytää, että auta, omat voimat eivät riitä. Olen keinunut omassa elämässäni ihan myrskylaineilla. Jokainen tuuli tyyntyy, kun on aika tyvenen tulla ja ottaa syliinsä. Kulje luottaen!
  Olen iloinen, jos sanoistani löydät suojaa ja lohtua.
  Olet suloinen♥


  Päivi Marianne,
  halaus♥
  Iloa ja valoa päiviisi!

  Marjamatilda,
  olipa ilo lukea sanasi.
  Tuntuu hyvältä ajatella, miten viisaasti Jumala meitä käyttää...
  Valoa ja siunausta päiviisi!

  VastaaPoista
 10. Kiitos sinä kultainen ajatuksista talon kohdalla :)

  VastaaPoista
 11. Niin samaa mieltä tuosta, että valkoista on ollut jo niin kauan, että tilalle kaipaa jo vihreää. Jotenkin kevät on niin ihanaa, uutta kasvun aikaa. Jotain kasvua tapahtuu omassa sisimmässäkin.
  "Kaiken kasvun antaja puhuu ,jos vain jaksan vaieta ääntään kuulemaan." Niin kauniisti kirjoitettu!! Tämän olen nyt huomannut muutamana päivänä, kun hiljentyy, niin silloin joitain asioita tapahtuu ja kuulee ne kaikista tärkeimmät jutut.
  Oikein ihanaa viikkoa teille!! <3

  VastaaPoista
 12. SAtu,
  -♥- ihana sinä!

  Enkulin käsityöt,
  kiitos. Kevään kosketusta viikkoosi!
  Kevätvaloa ja kepeyttä!

  Elämää hetkessä,
  kiire kopisuttelee liian usein kintereillä. Kun antaa itselleen luvan pysähtyä, huomaa kaikki pienet ihanat ihmeet ympärillään! Ja synkimpinäkin hetkinä niitä on!
  Paljon ilon ja kiitoksen aiheita!
  Viikkoosi paljon hyvän hippuja!

  VastaaPoista
 13. Minäkin olen varma, että meitä kaikkia varten on Suunnitelma. Juuri nyt toivon, että löydän sen alkupään ja saan tarrattua tiukasti kiinni. Yhtään ei pelota. :)

  Ja ihanaa, kun kevät taas kurkkii!

  VastaaPoista
 14. Kevään kauniita sanojasi maistellen ja havunpolton risahduksia kuunnellen olen kanssasi. Ihanaa on huomata kun suurien lumikasojen alta paljastuu kevätkukkijat vankkana ja vakaana. Ne ovat valmiina avaamaan nuppunsa heti kun ensimmäinen auringonsäde osuu niihin.
  Yhtäluottavaisin mielin olemme mekin♥
  Meistä huolehditaan, kiitos siitä.
  Kevätliverryksiä pesäpuuhusi ☺

  Kaisalta

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥