perjantai 29. maaliskuuta 2013

Tyhjyyden lahja

 Aurinko jaksaa lakkaamatta heitellä valoa ympäriinsä. Väsymättä se työntää valkoista loitommas. Miten voi kurainen kotitie tuntua ihanalta! Eilen pakattiin tiput ,puput, ruohot ja pääsiäiskirjaset reppuihin. Kaikki tärkeä pääsi kotimatkalle. Sain suloisia hymyjä, toivotuksia, joissa piti muistaa pääsiäistä, päivän jatkoa, viikonloppua. Alkoi neljän päivän mittainen levähdys. Kaikki pienistä suurimpiin ja ihan isoihin oppijoihin kokoontuivat perinteeksi tulleeseen pääsiäistilaisuuteen. "Toi rumpali on mun isoveli!", "Mä tunnen ton tanssijatytön", "Miks noilla muilla on mustat ja vaan yhdellä valkoiset puvut?" "Ainiin, se yks taitaa esittää Jeesusta!" Ja välillä ihmeteltiin valtavasta valkeasta munasta papin esiin ottamia esineitä. Viimeisen kohdalla oma oppijani sai kunnian vastata, kun pappi kysyy, mitä kaikkein tärkeintä pääsiäisessä hänen käteensä viimeisenä osui. "Ei mitään" Juuri niin, muistakaa tyhjyys, ellette muuta muista, virkkoi pappi, jota kävin halaamassa ennen lähtöäni. Joka vuosi lähetän halauksen isoksi jo kasvaneelle tyttöselleen, joka pikkuisena opinpolun tallaajana on yhä muistoissani omanani.
 Pääsiäisen sanoma koskettaa erityisyydellään. Mahtoiko Isä itkeä, pohdin joskus, katsellessaan poikaansa ristinpuulla. Kuunnellessaan pilkan ja ivan huutojen keskeltä vakaita sanoja: Sinun käsiisi minä annan elämäni. Tänään pysähdyn tuon ristinpuun juureen ja itken minäkin. Ilon vallattomana virtaavia kyyneleitä! Rajaton, ansaitsematon, mittaamaton rakkaus sinetöityi osaksemme tuona kaukaisena pitkänä perjantaina ,jolloin hetkeksi pimeys peitti kummun ja kaiken mihin silmät jaksoivat kantaa. Mutta valo, se oli jo odottamassa ja laajenee tässäkin päivässä, josta aurinko jallittaa taas maassa lepäävää valkoista viittaa , jotta uusi vehreys saisi paikkansa.
Eilisen laulutahdit kannattelevat askeleitani aamussa. Ikkunan takana tervehtivät aamupitsiin verhoutuneet puut. Hiljaisuus levähtää kaikkialla. Kuin hetki juuri ennen jotain suurta. Tyttönen keitti aamukahvin. Sen pehmeä aromi tuntuu yhä kielellä. Neitosen iltaviestissä suuri ilo. Ovat rantautuneet jo satamaan, josta jatkavat laulamaan, kuulemaan, kokemaan tyhjyyden ja valon ihmeen sanomaa omanikäistensä suureen tapahtumaan, jossa kielimuuri kaatuu yhteisen rakkaudenkielen tieltä. Kohta kiedon mekonnyörit ympärilleni ja nakkaan kassin olalleni. Ajan hiljaisen tienoon poikki murtamaan leivän, nauttimaan viinin ja kiittämään rakkauden lahjasta. Laulun sanat saattelevat askeleita eilisestä: Hän kanssamme käy tuleville teille, kanssamme käy ,ilon antaa meille.....

16 kommenttia:

 1. Riemukasta Pääsiäistä sinulle ystäväni♥

  VastaaPoista
 2. "Valo oli jo odottamassa."
  Kiitos tästä muistutuksesta :)
  Valoisaa pääsiäistä sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kaunista ja koskettavaa, oikein aurinkoista ja suloista pääsiäistä sinulle. Valoa kohti.

  VastaaPoista
 4. Valon ja onnenhetkiä retkellesi ~ kuulostaa ihanalle hiljainen hetki leipää murtaen luonnossa!

  VastaaPoista
 5. Valoa ja kauneutta löysin täältä.Kiitos

  VastaaPoista
 6. Lämmin KIITOS Tinttarus tästä postauksestasi!♥ Tuli kyynel silmäkulmaan, hyvä mieli...
  Kiva, kun löysit luokseni:) Tunnistitko ehkä minut? Joka tapauksessa kiitos lukijakseni tulosta ja kauniista sanoistasi!♥

  Siunattua ja iloista pääsiäistä!♥

  VastaaPoista
 7. Hienosti ja kauniisti kirjoitat :-) Iloa pääsiäiseen vielä ja valoahan taas riittää - kevät selkeästi saanut otteen ja talvi taittunut. Huh!

  VastaaPoista
 8. Valon ja sydänten riemua pääsiäiseenne! Luonasi oli suloista piipahtaa. Voi hyvin sinä ihana♥

  VastaaPoista
 9. Niin kauniita on nämä sun kirjoitukset!! <3

  Oikein riemullista Pääsiäistä sinulle!!

  VastaaPoista
 10. Mukavaa, rentouttavaa ja siunattua pääsiäistä! Kiva kun kävit kommentoimassa blogissani:)

  -Sanna-
  Ruutuoven takaa

  VastaaPoista
 11. Kaunista, hyvää ja iloa näihin pääsiäispäiviin sinulle!

  VastaaPoista
 12. <3 Meilläkin tyttönen keitti eilen aamun kahvin.
  Sinulla on kauniit sanat ja lahja jakaa se kaikkein Tärkein meille koskettavin sanoin!

  VastaaPoista
 13. Voih. Piiiitkät terveiseni kirjoittelin teille jokaiselle, mutta sitten hups, kaikki sanani katosivat bittiavaruuteen!

  Sylillinen kevätvaloa siispä näin yhteisesti pääsiäisenne ylle!
  Siunausta, valoa ja lämpöisiä ajatuksia!!

  Kiitos kauniista sanoistanne♥

  VastaaPoista
 14. Pääsiäinen päättyy mutta jatkuu arjessa ilona ja valona. Kiitos sanoistasi ja kuvistasi. Kunpa pian nähtäisiin!

  VastaaPoista
 15. Hei, Blogissani on sinulle tunnustus

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥