tiistai 7. joulukuuta 2010

Valkeus kaiken yllä

 Viime päiviin on osalleni annettu kaikkinainen valkeus. Tyyneys ja hyvyys istahtivat vierelle. Rakkaus ja rauha ottivat itselleen tilan. Jakavat lempeyttään. Hellästi koskettivat, ojensivat kätensä, johon sain tarttua. Ymmärrystäni ylempi kiitos virtaa kyynelissäni. Olen kaikeltani kosketettu. 
 
 Lumihuntuun pukeutunut puhtoisuus kaikkialla. Valkea pehmeys hennoilla oksilla. Näissä lumisissa päivissä on ollut minulle lahja. Ystävyyden. Rakkauden. Anteeksiannon. Armon. Äitiyden. Voinko muuta enää pyytää? Voiko mitään enää puuttua? Kiire, taakka, arjen murheet kutistuvat taskuun laitettaviksi. Siloittuvat.Nyt avaan käteni kurkottamaan kohti korkeinta. Sydämeni ovet ovat apposen auki. Lumen hento keveys on osa minua.
 Riihipirtin pihapiiriin syttyi tuike kymmeniin lyhtyihin. Jokaiseen sytytimme liekin lämpö sydämessämme. Jokainen tulitikun raapaisu soi kutsua erityisten vieraiden saapua luoksemme. Tätä iltaa ei kamera tallentanut, se piirtyi sydämen filmiin. Luminen polku kuljetti saapujat kotatulen lämpöön. Minun mieleni suli kiitokseen näistä ystävistä. Hymyhelmien nauha suupielissä. Sanoissa vilpittömyys ja välittäminen. Lapsen laulussa usko ja toivo. Tulen äärellä jokaista yhdisti suuri rakkaus. Tarjoilun vaatimattomuus peittyi juhlan tuntuun. Pieneen hetkeen saapui suuruus.
 Pirtin hämärässä hörpimme iltateen. Hiljennyimme. Annoimme Hänenkin olla läsnä. Lähellämme. Luonamme. Sisällämme. Sydämestäni kaikellani kiitän näistä ystävistä. Hymyillen totesimme olevamme kiitollisina osia palapelissä, jonka rakentaja on meitä rakastanut. Paljon. Ja rakkautensa on ehtymätön.
(Joh. 3:16 kertoo sen.)
 
 Sunnuntaiaamuna aikaisin istuin ja kuuntelin. Kuuntelin hiljaisuutta vierelläni. Tyyneyttä sisälläni. Astuin ulos kauneuteen ja kohotin kasvoni vastaanottamaan lumihiutaleiden kepeän kosketuksen. Oli minun suuri juhlapäiväni.
Sain kertoa tarttuneeni parhaaseen mahdolliseen käteen kohta kolme vuotta sitten. Halusin nyt osoittaa miten tiukasti haluan askeltaa Hänen viitoittamaansa tietä. Elämäni luovutan Hänen käsiinsä. Luottaen. Käsi kädessään kulkien. Pisarat kasvoillani sekoittuvat kyyneliin. Suuren rakkauden kyyneliin.
 Kanssani iloitsi rakas. Liikutus läikähti minussa katsoessani lapsia vierellään. Heistä kiitokseni huokaisin hiljaa. Iloni, juhlani täydentyy läheisteni läsnäolossa. Kanssani riemuitsi sydänystäväni. Kiitin siitä, miten hän on jaksanut minua kantaa. Tukena ja lohdutuksena hän on ollut rinnallani. Iloni ja riemuhuutoni olen saanut jakaa. Ystävän ymmärtävä, myötäelävä läsnäolo elämässä on kallisarvoinen aarre! Ja mihin kaikkeen tämän ystävyyden tie onkaan minua johdattanut. Kynttilän muodossa uuden elämän verso. Silmu, joka saa puhjeta kukkaan kauneimpaan!
Eilen juhlimme esikoisen täysi-ikäistymistä. Äidin sydämellä saakoon tuo nuori poika olla ikuinen lapsi. Siunauksen tuulia tielleen pyydellen häntä muistan jokaikinen päivä. Juhlahetki kotona oli iloisen puheensorinan ja nauruntäyteinen. Lämmin. Hyvien tähtien alla sain päiviini monta juhlaa. Kunpa saisi elämäänsä kulkea siunattujen tähtien tuikkeessa..............
Tänä aamuna heräsin anivarhain lumiauran ääniin. Uni karkasi luotani ja poimin näiden päivien helmet kunkin vielä omanaan. Nöyränä kiitin. Kurkistin aamun hämärään. Kuusenkynttilöissä näin paljon........Tämän talven lumeen tuuditan itseni. Otan ne muistojeni valkeiksi kehyksiksi. Ensilumella on minulle tulevina vuosina uudenlainen merkitys. Nyt hiljennän mieleni joulun saapumiseen.

"Tule lähelle, Vapahtaja.
Ihmeesi tee,
että jouluuni säteilee
taivaan ihanuus."
Pia Perkiö

13 kommenttia:

 1. On ihana lukea, miten syvä rauha ja kiitollisuus täytävät sinun sydämesi.
  Toivon, että voisin tuntea edes hitusen tuota varmuutta, jota olet nämä kolme vuotta tuntenut.
  Hyvää joulunodotusta sinulle ja perheellesi..

  VastaaPoista
 2. Onnea lämpimästi pojalle ja ihanalle äidilleen!Joulun kaunista odotusta,
  Maria

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kauniisti kirjoitit, ihan liikutuin lukiessa kirjoittamaasi.
  Onnea täysi-ikäiselle ja äidilleen myös :)

  Jollain tavalla tai kummallisella tasolla sinun rauhasi välittyy tänne asti, kiitos siitä.

  Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 4. Tänään löysin ensi kertaa blogillesi ja voi kuinka kauniisti kirjoititkaan siitä miten Kaikkivaltias on sydäntäsi ja sisimpääsi koskettanut. Ihanasti osaat pukea sen sanoiksi ja myös kuvasi ovat niin ihanan rauhallisia. Siunattua joulunaikaa sinulle ja perheellesi. Viipyilköön tämä sama rauha teidän sydämissänne päivästä toiseen.
  Terveisin: Maarit

  VastaaPoista
 5. Kaunista tekstiä ja upeita kuvia...blogissasi on ihanaa hetki huokaista. Saat ajatuksen lentämään :)

  VastaaPoista
 6. Taas tunnelmallisesti sain olla mukana rauhan pirtissä, levollisena valossa, kokea hyvän hipaisun kasvoillani, Kiitos sinulle!

  VastaaPoista
 7. Tätä oli mukava lukea,tällaista lukiessa tulee, rauhallisuus sydämmeen,hyvät kuvat kertoo puolestaan.
  Mukavaa viikkoa ja joulun odotusta♥

  VastaaPoista
 8. Kiire ja sekasotku ovat mielessäni myllänneet, mutta pian ne saadaan kai taltutettu ja ehtii nauttimaan kans kynttilän valosta perheen kanssa :)

  Ihanalle kuulosti teidän iltanne ystävien kanssa, varmasti piirtyi kauniina muistona kaikkien mieleen!

  Onnittelut ja paljon Taivaan Isän Siunausta kolmivuotiaalle, niin myötä- kuin vastamäessä Hän on varmasti uskollinen ja pitää kädestämme kiinni, jos me emme sitä pois vedä.
  "Minne me menisimme sillä sinulla on iankaikkisen elämän sanat."

  Onnittelut täysikäiselle ja äiskällekin! :)

  VastaaPoista
 9. Irmastiina,
  kiitollinen sydän antaa paljon.Olen koittanut opetella näkemään pienessäkin syyn kiittää. Kiitollisuuden siemeniä toivoisin jokaisen sydämelle ripauttaa. Siunausta sinun joulun odotukseesi!

  MAria,
  kiitos. Myös sinulle ja lapsellesi lämmin rutistus samoissa merkeissä:) PAljon pieniä ihmeellisen kauniita hetkiä suuren juhlan odotukseesi!

  Linda,
  kiitos. Tuntuu erityisen lämmin läikähdys sydänalassa, kun kuulen, että täältä saa matkaevääksi rauhaisaa mieltä ja tyyneyttä. VAloa ja iloa viikkoosi ja siunausta jouluusi!

  Maarit,
  kiva, että löysit tiesi tänne ja viihdyit. Kipaisinkin jo luonasi vastavisiitillä ja jäin lukijaksikin.
  Sinunkin luoksesi läikähtäköön lämpö ja siunauskentuulahdus joulusi ylle!

  Kodinhenki,
  huokaisen useasti tuonne korkeuksiin! Huokaisemisen pieni hauras hetki voi olla voimia ja jaksamista pullollaan! Ihanuutta joulusi odotteluun!

  HAnne,
  oi ihanaa! RAuhan pirtti kuulostaa mukavalta! Tosin arjessa kuusihenkisessä perheessä ei ihan aina pirtissämme ole tyyneys läsnä;)
  Halaan ja rutistan sinua ihanaa!

  TAnsku,
  sinunkin joulusi alle toivon kaikellani paljon suloisia hetkiä ja siunausta. Mukavaa jos rauhan ripauskin täältä mukaasi tarttui!

  VastaaPoista
 10. Maaka,
  kiitos sanoistasi! Teille toivon TAivaan ISän siunausta aivan erityistä tähän jouluunne!

  VastaaPoista
 11. " Tintti" pistää taas parastaan. Sinulla ne syntyy kauniit ajatukset, lienee Lahja:)
  Kiitos sanoistasi.
  Voimia joulunvalmisteluun ja Onnea pojalle ja tietysti äidille.
  Lämpöisiä halauksia♥
  Kaisa

  VastaaPoista
 12. Oi, miten ihanan talvisia kuvia! Lumi on sitten ihana elementi, tai jäätynyt vesi oikeastaan :)

  Onnittelut sinne, niin täysi-ikäiselle, kuin äidillekin! Pitkä matka yhdessä, ja pitkä vielä edessä :)

  VastaaPoista
 13. Kauniita kuvia ja niin ihana talvinen pihapiiri :)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥