torstai 2. joulukuuta 2010

Kiire kipaisi visiitille


 Hmm. Tässä päivässä on vierelläni viihtynyt kutsumaton vieras. Kiire. Tai oikeammin sen tuntu. Sen huomaa tuimempana ilmeenä. Sen kuulee kiivaammasta sykkeestä sydänalassa. Se saa aikaan ikävänlaisia aatoksia. Se pitää taltuttaa! Se pitää hätistää tiehensä. Sille täytyy avata ovi ja näyttää lyhin reitti mahdollisimman kauas. Illalla se ei häirinnyt. Taitaa pelätä kynttilöiden liekkien leikkiä seinillä. Taitaa hipsiä piiloon pihapiirin lukuisia lyhtyjä. Taitaa aristaa astua kotatulen äärelle. Vaan aamusella se otti paikkansa keraltani. Mutisee tekemättömyyksistä. Muistuttaa aikatauluista. Ei tunnu ymmärtävän, etten haikaile sitä visiitille. Intän sille, että jo niin paljon on tehty. Vain jokunen joulujuttu, synttäripaakkelsi, lahjankääräisy, 18veen kansion kuva taikka sana, tonttulakin kulkusen ompelu, tärkeän asian toimittaminen puhelimitse, kirjoittamaton viesti ystävälle......vain jokunen juttu on kesken. Ei niiden takia olisi tarvinnut rientää kintereilleni tähän päivään. Ei. JA minullahan on nyt sitä AIKAA:) Vai karkasiko se tänään? Vaihtakoot paikkaa kiire ja aika.Huomisen vietän ajan kanssa.
 
 
Nyt jo hymyilyttää. Ehkäpä sen piti päästä muistuttamaan olemassaolostaan. Ehkäpä se toi minulle viestinsä. Palautti asiat kohdilleen. Arvoisilleen sijoille. Huomista varten. Tänään jätän tekemättömyydet odottamaan. Nautin lasten lailla talven kauneudesta. Askellan ja ajattelen keveämmin. Illalla kolmasluokkalaisemme luokassa saa aistia joulun tunnun tonttunäytelmästä, tanssahteluista ja kuumasta mehusta. Luvassa piparintuoksuinen ilta:) Sujautan kiireen terveiset taskuni pohjalle ja myhäilen.
 
Nyt avautui kodin ovi! "Äiti, voitaisko siivota? Tai leipoa?"
Niin.
Kiireestä ei saa ottaa kaveria. Aika riittää vaikka mihin.

14 kommenttia:

 1. Kyllä se pakkaa, se kiire tulemaan tähän aikaan vuodesta, vaikka kuinka sitä pois hätistäisi..:)
  Ihanan talvisia kuvia.
  Viettäkää hauska ilta ja nauttikaa esityksistä ja mehusta..:)

  VastaaPoista
 2. Sitä se on - joulun odotusta. Itselleen ihminen asettaa kaikenlaisia päämääriä. Tällä hetkellä takaraivossa tykyttää joulu, joulu, valmista pitää laitta ja kaikkia muistaa. Voi kun osattais ottaa ihan rauhassa mutta me naiset.
  Nauttikaa yhdessä joulun tuoksuista ja tunnelmista.
  Teitä ilolla tervehtäin*♥*
  Kaisa

  VastaaPoista
 3. Hiljaisuuden-Haltijan tekijä tässä Hei!!
  Kiire on kylläkin välillä oikeinkin ikävä vieras ja yritän sitä joskus itsekkin jouduttaa seuraaviin kiireellisiin seikkailuihin. Joskus me itse myös kiireemme järjestämme, usein minun suustani kyllä kuuluukin, että ei minulla ole enään kiire tässä valmiissa maailmassa!!
  Aivan ihana blogi sinulla joten terveiset, kiireettömästä Haltija-pajasta!! :)

  VastaaPoista
 4. Itse mietin juuri tänä aamuna tiota kiirettä..
  kuinka me itse se valitaan..aina voisimme pysähtyä, hengittää muutaman kerran syvään ja muuttaa ajatuksiamme...

  Myös osa syynä on kollektiivinen ajatus, mieli kiireestä..
  se on ilmassa, se on ajassa ja helposti saalistaa meidät verkkoonsa...
  Vähän sama, mut kuitenkin eri..nyt on pöpöjä liikkeellä...niitä on aina liikkeellä, vastustuskykymme joko voittaa tai häviää taistelun...

  samoin voimme suojella noilta kiireajatuksilta joita lentelee kaikkialla...
  ihanaa kiireetöntä aikaa...

  kun katselee lapsiesi hiihtämistä, siinä ei kiireet häiritse..

  VastaaPoista
 5. Kiirettä pitää välillä, niin ikävää kuin se onkin. Saa tuntuman huolettomuudesta häviämään ja puskee sisälle kuin kutsumaton vieras!

  Nuo jouluiset ihanat tuoksut, tuikkeet ja iloiset esitykset toivottavasti palkitsevat läpikahlatun kiireesi <3

  Iloista ja sydämellistä viikonloppua <3

  VastaaPoista
 6. Hyvään arkeen kuuluu myös "ruuhkahuippuja":D
  Halit!
  Maria

  VastaaPoista
 7. juu, kiire kannattaa hätistää kannoilta pois!!Jos ei muuten lähde tiehensä, niin ottaa aikalisä, istahtaa ja miettiä. Hupsis, sinne kiire jäi taakse!!:)

  VastaaPoista
 8. Hyvä teksti! Arvokasta on, että sait niskalenkin kiireestä. Eihän ne työt tekemällä lopu.
  Kauniita kuvia. Ilahduin blogin uudesta "pääkuvasta"!

  VastaaPoista
 9. Kiire on kyläillyt meilläkin, koko viikon. Mutta tänään kun kello ei aamulla soinut, sai herätä ihan omia aikojaan ja laittaa kynttilät palamaan, nauttia sinisestä hetkestä, tänään se on lähtenyt:)

  VastaaPoista
 10. Kirettä ei huokunut kuvistasi , päinvastoin! Juhlaisaa itsenäisyyden päivää!

  VastaaPoista
 11. Samanlaisia ajatuksia. Vaikeinta kai on olla tekemättä mitään ja saamatta aikaiseksi. Levon tuntuisia ajatuksia sinne päin!

  VastaaPoista
 12. Kivasti kirjoitit! Onneksi se kiire on just "vaan" tunne ja siihen voi itse vaikuttaa kuinka kaikkeen tekemiseen suhtautuu. Lepposasti tekee ja valmistelee joulua...aina jää jotain toteuttamatta, mutta jääpähän seuraavaankin jouluun jotain! ;) Mukavia joulun valmisteluhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 13. Onneksi saamme itse vaikuttaa siihen jonkun verran onko meillä kiire vai ei :) Minä en kovin pidä kiireestä. Yritän välttää sitä, mutta vierailulla ajoittaan toki käy :)
  Kauniita kuvia ja ajatuksia sinulla jälleen. Rauhaisan tunnelman nappaan mukaani täältä kun jatkan matkaani. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
 14. Niin kauniita talvisia kuvia että, ilo katsella :)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥