tiistai 16. kesäkuuta 2015

Taivas laskeutui

Lomataivaan lehvästön läpi tähysin taannoin sen pehmeään sineen. Sydämelleni laskeutunut laulu läikkyi ajatusteni lomassa kuin lempeä tuuli vehreissä oksistoissa. Taivastuulten lähettämä viesti selkeni yhdessä aamutaivaan kanssa, kaikki esteet väistyivät, ajatukset lipuivat kuin pilvet polkujaan. Ja kun Luoja puhuu, on pienen ihmisen paikka istahtaa ja kuunnella, kuulla, totella. Kulje luottaen kuin lintu, pyrähdä reitille, jonka suuntaa sinun ei tarvitse tietää! Lennä ja luota! Annan enemmän kuin omassa ymmärryksessäsi osaat pyytää. Kuin lapsi uuden leikkikentän portin takana, huomasin hymyäväni ja paloin halusta astua sisään, sulkea tuokioksi salvan takanani. Kesäarjen sisään rajautui ihme, jonka syliin sain livahtaa. Pääsin elämään todeksi jotain, mistä unelmatkaan eivät olleet osanneet kuiskia! Taivas laskeutui liki.
Kotitammen vihreä kuin lukuisat kauniit siivet. Löydän ne ja ihmetellen hyräilen kiitollisuutta kohoamaan sisimmän syvyydestä kohti pilvilampaiden tarhaa! Omanikin  kantavat, kohottavat yli kukkuloiden, nostavat lempeään liitoon. Vaikka askelten kipu pitää yhä vankasti tammen varjossa, pääsin oman vuoreni laelle nähdäkseni etäällä siintävän maiseman taakse piirretyn horisontin. Tuuli pyyhki menneiden liat, virvoitti ja lennätti näkemään kauneimman vihreyden, joka alati muistuttaa kasvun ihmeestä, uusien mahdollisuuksien puutarhoista, jotka taivas kastelee sateellaan. 
Tänään ihmettelen ohitse lipuvien pilvien pehmyttä reunaa. Ne vilkuttavat alapuolellaan kasvaville puille. Oksistoissa kahahtaa onnen sointu! Miten paljon hyvää jaatkaan lapsellesi, joka uskaltaa nostaa kätensä pyytääkseen syliin. Käsivarret kuin vankat tammen oksat. Eivät väsy, eivät näänny. Tartun tuulen virettä kädestä ja kuiskaan: mennään, liidellään huolien yli, vastoinkäymisten ohi! Lasken itseni kuin lapsi leijan sen matkaan. Nautin ja ammennan, iloitsen. Vapaana. Sinisen taivaan kannen alla.


16 kommenttia:

 1. Lämpimin kesäajatuksin sinua ajatellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, kiitos. Sinunkin kesääsi lämmin ajatus♥
   OLkoon taivaan tuulissa lempeä kosketus!

   Poista
 2. Aurinkoa ja lämpöä toivon kesääsi ystäväni♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle myös valon kajastuksia ja poutapilvien kulkua!!
   Lämpöinen kesäterveinen!

   Poista
 3. <3 Tinttarus <3
  Otin kopin ja kuljin lauseiden lomassa, soljuvasti ja sain kiinni kaiken minkä punoit sanoiksi <3 Ihmeellisesti tiet kohtaavat, kuljettavat ja antavat uutta niin paljon ettei taskuihin mahtuisi :) Voi ihanuus!!!
  Ilosta pulputellen uusiin aamuihin, ei anneta kipujen kääriä kasaan vaan kaivetaan silloin taskusta muistoja, joiden siivillä jaksetaan lipua tulevaan huomiseen! Ole Siunattu ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari♥
   Annetaan ilon pulputa, tyrskytä yli äyräiden.....
   Ihanaa, eikös!

   Poista
 4. "Tuuli puhaltaa, missä tahtoo..." Täällä leijutaan yhä maanpinnan yläpuolella, ja toivottavasti ei ihan pian laskeudutakaan! Siu :)!!

  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nina, sinä ihana♥
   Ei laskeuduta, ei vielä, jos ikinä:)
   Mahtava tuuli.....vie mihin haluaa....ja saa viedä!!
   Siu!

   Poista
 5. Lämmin läikahdys jälleen kun sinusta kuulen! Hienoa, että taivas on sininen ja kivun yli meitä jokaista kannetaan ja päivä kerrallaan voimaa annetaan. Suloista juhannusta koko perheelle!

  VastaaPoista
 6. "Lennä ja luota!" -- hieno kehotus. Kaunis, rohkaiseva ja lohduttava.

  VastaaPoista
 7. Hei siskonen! Olen kaipaillut sinua. Tahdoin käydä kertomassa tämän ja toivottamassa syyslumoa luoksesi. Voi hyvin♥

  VastaaPoista
 8. Hiljaiseloa Riihipirtissä. Toivottavasti kaikki on kuitenkin hyvin siellä.
  Valoa ja iloa syksyysi ♥

  VastaaPoista
 9. ...kaivannut olen minäkin tätä voimaannuttavaa blogia, vaikka en ole juuri kommentoinut, ihania syyspäiviä ja Rauhaisaa Joulun odotusta <3
  Aini

  VastaaPoista
 10. Aini, ihana!! Ilahduin hurjasti kun huomaan, että täällä joku on viivähtänyt vaikka itse olen vain avannut, kurkistanut ja kulkenut pois.Tänään oli aika tuokioksi palata ja ehkäpä tästä taas jatkaa....
  Kiitos kun jätit jäljen itsestäsi!
  Valoa ja iloa syksyn tuokioihisi!!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥