torstai 9. huhtikuuta 2015

Karsittuna onnellinen

Avaan tänään Riihipirttini salvan mietteliäänä, empien. Edes eilinen myrskytuuli ei pyyhi pois lohdullista yksinkertaisuutta, jonka varassa olen riippunut. Keinahdellut väliin kuin kevättuulen heiluttelema keinu mummolan pihakoivun vankassa oksassa. Vapaana vailla huolta seuraavasta hetkestä. Tähyten taivaankannessa ajelehtivia pilvilauttoja, jotka hiljaa vuorollaan rantautuvat jonnekin, mihin silmäni ei enää kanna, eikä tarvitsekaan. Toisinaan vauhti on huimannut,  yltyvä tuuli riipinyt ja raapinut. Mutta aina on tullut tyven, jonka läpi löytyy tuttu ääni, kuin aamulintujen lohdullinen liverrys täynnä lupausta kesälämmön lähestymisestä. "Olet erityinen, sillä minä valmistin sinut!" "Älä pelkää, usko vain! Se riittää!" "Erheesi, kipusi, puutteesi, kaikki on kannettu!" "Olet silmäteräni, huolenpitoni ei ehdy!" Pohdin, onko minulla enää sanoja , joilla täyttää tyhjät rivit pirtin pihamaalla? Kaikki turha tuntuu varisseen menneiden polkujen laitamille. Todellinen onni asuu pienten siementen riveissä, joista uuden kasvun ihme työntyy esiin hiljaisena, mutta kauniimpana kuin koskaan osasin odottaa. Yksi sana riittää kertomaan sen, millä on merkitystä: rakkaus. 
Vaalipuheet ja lupaukset täyttävät lehtien sivut ja teiden laidat. Kiirastorstaina kaupasta astuessa minut pysäytti yksi ehdolla oleva, eteenpäin pyrkivä. Jokin sai minut seisahtumaan, laskemaan kauppakassin ja kuuntelemaan. "Mikä sinulle oikeasti merkitsee jotakin?", kysyy nuori nainen silmissään rohkeaa rehellisyyttä. Huomaamatta jutustelin hänen kanssaan pitkän tovin. Aitous kosketti. Ei tarvittu korupuheita, riitti se, että oli aidosti itsensäkokoinen. Vaikutuin. Hän ei luvannut mitään ja silti hurjan paljon! Katselen mennyttä kohti ja oivallan jonkin olevan toisin nyt. Kun uskaltauduin kulkemaan minulle tarkoitetun reitin, sain unohtaa sen, mitä joku muu minulta odotti, vaati. Nyt riittää luottamus reitin piirtäjään. Oksa ei kaipaa koristeita, omissa silmuissa asuu paras ja kaunein kasvu. "Olen sopivasti onnellinen", laulaa alakerrassa juuri tyttönen. Hymyillen hyräilen mukaan ajatukseen. Karsittuna olen onnellinen.
Kun katson eteenpäin, en näe mihin matkani vie. Enää en sitä edes pohdi. Tiedän olevani oikealla polulla ja se riittää nyt. Eilen oppijoitten luota kotiin palatessa tieni tukki myrskyn kaatama kuusenrunko. Esteitä tulee eteen, mutta niiden kohdalla ei tarvitse murehtia, saati pelätä. Auttava käsivarsi ojentuu viereltä pyytämättä. Vaikea asettuu hetkeksi vierelle, mutta niinkuin pieni oppija tänään harmituksensa keskeltä kuiskasi: nyt on jo paljon parempi mieli, kuiskin itsekin: nyt ymmärrän, nyt hyväksyn. Yksi riittää ja se on rakkaus.

15 kommenttia:

 1. Olipa ihanaa kuulla sinusta ja voimaantua Riihipirttisi lempeydessä ja viisaissa sanoissa.

  Lämpöisin ajatus kevääsi askeliin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah, sinä suloinen siellä! Tuntui jo ihan, että pirttini saa rauhaisasti olla ja hiljetä. Vaan enpä sitten osannutkaan sitä omilleen jättää:) Ilo pompahtaa sisimmässäni, kun luen, että riittämättömätkin sanani saivat jakaa lempeyttä ja vahvistumista!
   Kevätfluinssaa täällä koitan kovasti nujertaa. Aurinko houkuttelisi niin pihamaalle, mutta kurkkukipu takertui inhasti kiinni ja taitaa pitää sisällä sohvan mutkassa.
   Valoisaa kevättä sinulle ja omillesi!

   Poista
 2. Sinäpä sen sanoit, mikä kaikkien pitäisi tietää ja tuntea, jotta maailma olisi oikeasti parempi paikka meille jokaiselle. Ja kuinka vähän meistä itsestämme sitä rakkautta löytyy, tuskin hiventäkään. Onneksi on Hän, joka jaksaa rakastaa ehdoitta! Siunausta keväisille poluillesi! (Ja voi, kuinka ihanalta polku näyttääkään tuossa pörröisen kaverin takana!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni, sinä siellä! Miten hyvä paikka maailma olisikaan, jos keskuuteemme tarkoitettu rakkaus saisi olla siemen kaikkialla ja kaikessa!! Ja miten valtava totuus on! Se, että Hän meitä rakastaa siltikin! Kaikkinemme, virheinemme, puutteinemme.....
   Siunausta sinunkin kevätpoluillesi! Ihmetellään kasvun ihanuutta! Taidan kutsua kevään aikana itseni kurkistelemaan puutarhaasi:) ja tervetuloa myös tännepäin!!
   Ilkeän sitekän flunssan sain oloani vaivaamaan.

   Voi hyvin!♥

   Poista
 3. Hieno kirjoitus! Iloa alkavaan viikonloppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piupau, kiitos!! Hymyillen luen sanasi ja olen iloinen ja kiitän!
   Aurinko hyväilee tyyntynyttä lauantaimaisemaa.
   Jakakoon se runsaasti onnea viikonloppuusi!!♥

   Poista
 4. Ajatuksia herättävä kirjoitus. Kiitos viisaista sanoistasi!
  Lämpöä ja valoa polkusi varrelle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Ansku!
   Rakkaus on ihmeellinen juttu:) sen ääreen olen viime viikoissani pysähdellyt ja pohtinut, mikä oikeasti on sellaista, millä on merkitystä!
   Iloa ja valoisuutta kevätpoluillesi!! Myötäisiä tuulia ja linnunlaulua!!♥

   Poista
 5. Vähän on niin hurjan paljon.Hyvää kevättä sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin suloinen Maria!
   Vähän on ihan hirmuisen paljon. Ja juuri riittävästi:)
   Ihaninta kevättä sinulle ja omillesi pienimmästä suurimpaan!♥

   Poista
 6. Kiitos ystävä kallis taas tästä lohduttavasta kirjoituksesta♥
  On niin pitänyt kirjoitella sinulle, mutta aika vaan nyt tuntuu rientävän niin kovin nopeasti. Tälläkin hetkellä, näiden vaikeuksien keskellä olen saanut tuntea johdatuksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina♥ olen usein ajatellut sinua ja rakasta rinnallasi.
   Kirjoittelet sitten kun aika on! Täällä minä olen:)
   Ja kesän jakaessa vapauttaan, voimme vaikka tavatakin.....
   Voimaa ja valoa vierellenne♥
   Hän kyllä pitää meistä huolen!

   Poista
 7. Kiitos, rakas, viestistäsi. Hoidan pyytämääsi asiaa eteenpäin ja kirjaan sen listalleni. Sulkeudu Isän hellien, rakkaiden käsien alle luottavaisena: Hän on niin lähellä sinua, että hengityksesikin hän tuntee ja jokaisen kivun säikeen ymmärtää täysin. Asiasi, kaikki, on jo hoidossa, mutta Hän näyttää niitä sinulle rakkaudellisella aikataululla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkku, huokaisen ihan hiljaa, sydän kiitollisuutta pulputen:kiitos♥
   Aika hauraana juuri nyt.

   Poista
 8. Kiitos, rakas, viestistäsi. Hoidan pyytämääsi asiaa eteenpäin ja kirjaan sen listalleni. Sulkeudu Isän hellien, rakkaiden käsien alle luottavaisena: Hän on niin lähellä sinua, että hengityksesikin hän tuntee ja jokaisen kivun säikeen ymmärtää täysin. Asiasi, kaikki, on jo hoidossa, mutta Hän näyttää niitä sinulle rakkaudellisella aikataululla.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥