maanantai 1. joulukuuta 2014

Tuhat lahjaa ♥

Katseeni poimii talteen tämän hetken kauneutta. Hiljaisuuden vierelläni soittama vaimea melodia tuudittaa joulukuun ensimmäiseen päivään sytyttämäni kynttilän liekkiä kirkkaan lasimaljan sille tarjoamassa pesässä. Rakkaan antamien ruusujen terälehdiltä löydän yhä valkeuden. Maisemasta se suli liian varhain. Ensilumi untuvineen ehti maalata sydämelle hennon  vanan, valonsäikeen, johon tarttua, kun hämärä syleilee. Pöydän kulmalla lepää Tuhat lahjaa. Kirja, jonka kantta sipaisen ohi mennessäni. Hymyssäni istuu hiven haikeaa. Tänään rivit loppuivat, jättivät sydämelle nöyrän kiitollisuuden, rauhan. Kirjaa oli vaikea laskea irti käsistään. Luettujen sivujen jakama valaisee, osoittaa polkua läpi seuraavan saapuvan pimeän. Kyynelhelmien kostuttamat sivut muistuttavat siitä, miten päiviimme kätkeytyy tuhansittain hetkiä, joissa voi nähdä Jumalan äärettömyyden. Luulin osaavani tarttua hetkiin, huomata pienet arjen ihmeet, poimia talteen tärkeän ja lausua hiljaisen ,luottavaisen kiitoksen Kaiken antajalle. Luulin. 

"Kun keskityn hetkeen täydellisesti, ajan kulku hidastuu ja elän hetken koko täyteyden, reunoja myöten täyden hetken.", kirjoittaa Ann Voskamp. Tämän kirjan luettuani, haluan tehdä hänen laillaan. Alan hengittää kauneutta vierelläni.  Kiitos kustannusosakeyhtiö Uusi Tie tästä lahjasta! 

Ann Voskamp haastettiin kirjaamaan ylös tuhat asiaa, joita rakastaa. Annin elämään oli mahtunut paljon vaikeaa. Tragedioiden keskellä huulille noussut huuto "Voiko Jumala olla hyvä?!" Hän tarttui haasteeseen.
1.     Aamun varjot vanhoilla puulattioilla.
118. Tulenräiske takassa. 
363. Auringonsäteistä heijastuvat värit saippuakuplissa.
882. Hampaattomat hymyt.
1000. Ylösnousemuksen kukka, Amaryllis, lahja, jota odotin vuoden.
Lista ei pysähtynyt tavoitettuun tuhanteen, vaan se jatkuu yhä. Omassani on nyt 57. 
"Kiitoslistan kirjoittaminen on Jumalan hyvyyden ajattelemista"
 "Todellinen rakkauden haaste, joka edellyttää, että astun Hänen läsnäoloonsa, kuuntelen Hänen rajattoman rakkautensa puhetta ja opin tuntemaan Hänen määrättömän armonsa." 
Ann Voskamp uskoo, että kiittämisestä voi tulla elämäntapa. Ihmiset hänen lähellään alkoivat huomata muutoksen, jonka eucharisteo- kiittämisen kieli- hänessä sai aikaan. Tuska, katkeruus, viha ja kauna väistyivät, antoivat tilaa Jumalan olla syvemmin läsnä. "Onko niin, että vasta, kun elämästämme otetaan jotakin pois, yllätymme, miten yltäkylläistä se on."  Metsämme reunassa kohoaa kallio. Aika ajoin löydän itseni istuskelemasta sen laelta. Kyykin hopeanharmaalla jäkälämatolla ja ihmettelen alas levittyvän tutun maiseman nostattamaa tyytyväisyyttä. En haikaile kaukomaille, en tavoittele taivaan tähtösiä.  Kalliohetkissäni ristin käteni ja puhun Jumalalleni. Kiitän ja kyselen. Ja Hänen läsnäolonsa kietoo minut kirkkaimpaan tähtisateeseen, armon sadekuuroon. 

Minulla kalliotuokioni, Annilla peltohetkensä, jossa miltei kosketti kuuta. "Käännän kasvoni tummuvalle taivaalle, jota kuun suunnaton helmi valaisee; makaan liikkumatta pellolla. Makaan siinä kauan. On elokuu. Varpunen lentää ylitseni matalalta, yllättää minut. Kuu on niin valkoinen. Voisin maata tässä ikuisesti, kuiskaillen ainoaa kieltä, jolla voi ilmaista kunnioitusta Jumalalle: kiitollisuuden kieltä.", hän kirjoittaa Nyökyttelen ahnaasti lukiessani, sydämeni syke tiivistää tahtiaan, innostun ja kiitän. Kiitän. Ilo pulppuaa, pyyhkäisin nopeasti näkökenttää sumentamaan vierähtäneen liikutuksen kyyneleen , jotta näkisin sanat selvemmin. Ahmin ajatuksia ja linkitän niitä omiin sisälläni olleisiin. Sydämeni voi olla yhteydessä Jumalaan missä vain! Myös elämän synkimmissä hetkissä Hän on läsnä. Hän tekee työtään, jotta Hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi. Jumala on aina hyvä. Raskaimmissa hetkissämmekin. "Kiittäminen rakentaa luottamusta.""Kun sillat tuntuvat pettävän, me putoamme Kristuksen turvalliseen syliin, todelliselle sillalle, emme toivottomuuteen. On turvallista luottaa! Saamme olla heikkoja ja jatkaa matkaa, sillä Hänen voimansa tulee täydelliseksi suuressa heikkoudessamme ja naulojen puhkaisemat kädet auttavat meidät pystyyn."
Kirjan luettuani hamuilen Raamattuni lehdiltä Ann Voskampin kirjaansa tallentamia sananpaikkoja. Ilo ja kiitos- eucharisteon ihmeet. Opeta minua näkemään, huokaisen hiljaisen pyyntöni. Haluan oppia löytämään Jumalan läsnäolon ruusun piikissä, harmaan pellon aavassa keikistelevän harakan pyrstössä, lasteni olankohautuksissa. Tahdon nähdä! Tahdon kiittää! Luottaa! Kiitos edeltää aina ihmettä, sanoo Ann Voskamp. Ilo pienestä tekee elämästä suurta! "Hän ottaa elämäni käsiinsä ja muuttaa sen siunaukseksi."

Tämä kirja kosketti , hipaisi ihon alle syvemmin kuin yksikään lukemani kirja. Rivit punoivat sydämeni eteisiin kiitospitsiset verhot. Kirja pitää hennoin säikein minua otteessaan yhä. Puristan sitä sylissäni, en malta olla palaamatta sen lehdille. Kauneuden näkemisen nälkäni on kyltymätön! Kiitoksen lahjan löytäminen muutti Ann Voskampin elämän. Tämä lukukokemus liikahdutti jotain omassani. Tuhat lahjaa-kirjan suomentanut Susanna Hirvikorpi saa minulta lämpimän kiitoshalauksen. Hänen on onnistunut pujottaa juuri oikeat sanat avaamaan Voskampin herkkää , hetkittäin jopa runollista tapaa ilmaista ajatuksiaan ja oivalluksiaan. 

58. Pienten kivien pyöreys lasikulhon syvyydessä 59. Kirjan välistä pilkottava silkkinauha. Jatkan omaa listaani. Otin haasteen vastaan, ota sinäkin! Mutta lue ensin tämä ihana kirja:)

- Tässäkin Jumala on-47 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. ♥ Katja, mukavaa kun käväisit!
   Kiitollisuuden tuiketta päiviisi!

   Poista
  2. Kiitos, kun esittelit kirjan - tilasin sen läheiselle pukinkonttiin. Silmäilin itsekin ja kosketuin. Luettava tämä on minullakin <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nina♥
   Ihanista ihanin kirja, hurmaannuin sen riveistä!

   Joulua kohti kuljettaviin askeliin iloa, valoa!
   Ja kiitosmieltä:)

   Poista
 3. Kiitos sinulle. Täältä sain lukea aamun ensimmäiset sanat. Siunausta päivääsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, kiitos!
   Tuo kirja pitää ajatuksistani kiinni ja kuljettaa huomaamaan jokaisesta aamusta niin paljon hyvää!
   Mukava, kun käväisit ja sait aamuusi ammentaa sanoja. Olen iloinen sinusta!
   Ole siunattu!

   Poista
 4. Ihana Tinttarus!
  Odotin niin että saan lukea sinunkin rivisi tästä kauneudenkääröstä, joka meille on lahjaksi annettu <3
  Sain hipaista herkkyyttä ja pyyhkiä kauniin helmen poskeltani.

  Iloa ja Valoa ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Mari!

   Voi meitä onnekkaita, tuo kirja lumosi!
   Ohi mennessäni hipaisen sen kaunista kantta ja hiljaisessa tuokiossa lueskelen rivejä uudelleen, uudelleen, uudelleen....
   Siunausta joulun odotteluun sinulle ja perheellesi!

   Ulkona on tummuus, mutta sydämellä loistaa seimen lapsen valo!

   Poista
 5. Seikkailin blogiisin toisen blogin kautta. Olipa pysäyttävä kirjaesittely, luulen, että kirja on pakko hankkia tai ainakin laittaa joulun toivelistalle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, ihanaa, että seikkaailusi johti sinut tänne, ilahduin kovasti!

   Tuo kirja on ihmeellinen!!Lue ihmeessä! Se ei jätä ketään kylmäksi.
   Itse en malttanut lukea kuin jarrutellen, ettei se koskaan loppuisi.....ja nyt jaksan ammentaa sen viestiä yhä vain ja lisää!

   Niin paljon arkemme keskellä on lahjaksi annettuja pieniä ihmeitä. Niiden löytämisestä tulee kuin metsästämistä, lisää, lisää.....
   Ja kaiken sen Jumala haluaa meille jokaiselle ojentaa, koska rakkautensa on ehtymätön.

   Iloa ja valonkajastusta päiviisi!
   Toivottavasti seikkailet luokseni uudelleenkin:)

   Poista
 6. Olen niin odottanut, että pääsisin lukemaan tuota kirjaa. Ajattelin pyytää sitä joululahjaksi, mutta voi olla, etten malta odottaa siihen asti :) Kiitos maistiaisista ja siunattua viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häivähdys, olin jo ehtinyt tuon kirjan laittaa syntymäpäivälahjatoiveeksi, mutta sitten se tupsahtikin kustantajalta luokseni:) Lukukokemus oli jotakin ainutkeetaista. Se todella puhutteli.
   Se on yhtä aikaa runollisen kaunis, arkisen rujo ja koskettaa vahvasti hengellisesti. Suosittelen!!

   Siunattuja askelia, kiitosmieltä ja valoisia ajatuksia joulukuullesi!

   Poista
 7. Niinpä, paljon hyvää olen kuullut minäkin tuosta kirjasta. Lahjalistalle laitoin. Kiitos sinulle jo etukäteen elämyksen raottamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitunen, kirja on IHANA♥
   Tämä ylistyspuhe ei ole lahjottua;) vaan olen vilpittömästi tuota mieltä.
   Lukuisat kyyneleet tipahtelivat kirjan lehdille ja oli rivejä, joita oli pakko lukea ja lukea, sanoa , kuiskia ääneen, toistaa ja painaa sydämelle.

   Vaikuttava teos!

   Poista
 8. Voi, lämmin kiitos taas tekstistäsi. Tuntui, että sanat menivät suoraan sydämeeni. Kiitoksella tosiaan on suuri voima. Kun vaan aina muistaisi ja osaisi kiittää, kaikissa tilanteissa, pimeässäkin. Paljon on kiitoksen aiheita arjessa. Sain sanoistasi valoa ja lohtua, luottamusta Jumalaan. Siunausta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveileva polku, kiitos moninkertaistaa itsensä. Huomaan kirjan luettuani katselevani ympärillä rullaavaa arkeani ahnain silmin. Metsästän kaunista, metsästän kiitettävää ja kiitän. Kiitosrukosten tulva pulppuaa sisältäni. Ihmeellistä!!

   hyvän hipaisuja joulunalusaikaasi!

   Poista
 9. Tuon kirjan aion lukea!
  Kiitos sinulle näistä riveistä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina,
   kiitos♥ Kirjaa suosittelen jokaiselle sydämeni sopukoista saakka!

   Siunausta päiviisi, vahvuutta ja valoa!

   Poista
 10. Sain kanssa kirjan juuri luettua ja huomasin, että täällähän on monessa blogissa ollut postauksia ja kommentteja kirjasta. Mua viehätti tässä eniten just se tietty "arkinen rujous", jonka Tinttaruskin mainitsi. Ensin en aikonut lukea koko kirjaa kun ajattelin, että se on liian "ihqu" mun makuun, mutta sehän olikin viiltävä ja tosi rehellinen kuvaus siitä miltä elämä tuntuu...Kiva on kuulla näitä muidenkin kokemuksia. Itselle ehkä on ollut vaikea löytää mielentilaa, että voisi kaikissa tilanteissa löytää jotain kiitollisuuden tunteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, minua viehätti jokin hyvin avoin rehellisyys kirjassa. Juuri se arjen harmaa, joka siinä paikoin hyvinkin raadollisesti levitettiin lukijan eteen. Kiitollisuuden metsästäminen tuntui Ann Voskampin elämän tilanteen huomioiden niin aidolta, ei kliseiseltä. Ja syvä hengellinen lataus kosketti omaa sydäntäni. Asiat saivat merkityksen, joka pohjautui oivaltavaan Raamatun lukemiseen. Itsellekin elämä jakaa päiviin vaikeaa eikä spontaani kiitos ole ensimmäisenä aamulla, viimeisenä illalla huulilla, mutta kirja käänsi kasvoni kurkistamaan Jumalan kasvija ahnasti. Ja kun focus on Jumalassa, Kristuksessa, kauneus alkaa kuin varkain nousta kasvamaan kaikkialta! Tänäänkin lisäsin toistakymmentä lahjaa omaan listaani!

   Mukavaa kun kävit ja jätit ajatuksesi. Pidetään kiinni haasteesta. Kiitosmieli on kuin lumipallo, se kasvaa......kasvaa.....suurenee.....helpottuu.....

   Iloa ja valoa päisiisi, vaikeisiinkin!

   Poista
  2. Hupsis, pahoittelen kirjoitusvirheitä vastauksessani!!

   Poista
 11. Kaunis kuvaus varmasti syvällisestä kirjasta!
  Kiitollisuus on voimavara!
  Ilkka Alangon sanoin: kuinka onnekas ma oonkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksien aitta, juuri näin. Kiitollisuus jakaa voimia silloin kun tuntuu, ettei niitä ole. Kun katseen saa käännettyä pieniin ihmeisiin kaikkein vaikeimpinakin tuokioina, on helpompi astua eteenpäin.....

   Kirja on lukemisen arvoinen! Kirjoittaja on elämässään kohdannut suuria tragedioita. Kiitosmieli muutti hänen elämänsä.

   Hyräillen yhdyn Alangon sanoihin....

   Iloa!!!!

   Poista
 12. Hei!

  Ihana kirjoitus sinulta! Minäkin yritä olla murehtimatta liikaa esim poikani asioita, joihin en juuri voi vaikuttaa
  Kuin ylöspäin huokailemalla. Tuo on niin totta, huolet tahtovat peittää alleen ne monet kiitoksen aiheet, joita meilla
  Kaikilla on.
  Nöyrästi pyydän jälleen esirukousta poikani puolesta!
  Siunattuaadventin aikaa,!
  Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, kiitos♥
   Meillä niin helposti murheiden alle piiloutuvat pienet ilonsiemenet, joita kuitenkin ympärillämme aina on!
   Se, miksi Jumala sallii elämäämme raskasta ja vaikeaa, on ymmärryksemme ulottumattomissa.
   Voimme vain koittaa jaksaa luottaa siihen, että Isä viisaudessaan pitää käsissään elämämme kulkua.
   Hänen rakkautensa on rajaton!
   KAnnan poikasi Isän kasvojen eteen. Rukouksemme kuullaan ja aina Hän niihin myös vastaa. Joskus kestää kovinkin pitkään ennenkuin osaamme nähdä ne vastaukset! Ja toisinaan ne ovat erilaisia kuin mitä omalla järjellämme tai tahdollamme ajttelemme.
   Jumala on hyvä. Aina.
   Tuon kirjan äiti oli käynyt läpi tuskaa ja surua, vaikeaa ja niistä keräytynyt harmaa peitti arjen helmet ja lahjat. Mutta kiittämisen kautta hän löysi elämän! Huomaan itsekin, että kun tietoisestyi etsii läheltään hyvää, Jumalan ojentamaa lahjaa, ilon pieniä pisaroita, huomaakin, että harmaat pilvet ajelehtivat loitommas ja valo saa valtaa!!

   Ole luottavaisin mielin. Huokaillaan yhdessä poikasi puolesta!!
   Siunausta ja valoa adventin ajan päiviisi!!

   Poista
 13. Hei!
  Sanat kuin rukousta sinulla. Hoitavia , kantavia , herkkiä. Olet saanut lahjan lohduttaa muita sanoillasi , siinä aihetta kiitokseen!
  Ihan uusi tuttavuus tuo kirja minulle.
  Kiitollisuus , niin vaikea ja haikeakin asia. . Eri aikoina sillä on eri merkitys. Liisa edellä puki ajatukseni sanoiksi : Huolen harmaa viitta peittää liian usein kiitollisuuden aiheet alleen ja kiitollisuus jää kysymysmerkin lailla huulille ? Voinko kiittää tästä , kun tämä toinen on niin vaikeaa ??
  Oma esikoiseni on rukouspyyntöni/huutoni/tuskani , joka on harmaana möykkynä peittämässä joulun iloa ja valoa. Yhteiseltä Isältämme pyydän että antaisi pojallemme ja kaikille muillekkin eksyneille , harhateille joutuneille , Valon joka pääsisi sydämen sisälle lämmittämään ja muuttaisi eämän suunnan parempaan.
  Emme voi vaikuttaa muiden ihmisten valintoihin muuten kuin olemalla itse valona jota Taivaan Isä antaa meille ja josta toivoisin löytäväni Joulun Valon , sen joka on kadonnut harmauden sisälle.

  Jospa löytäisin tuon kirjan sivuilta sitä kadoksissa ollutta valoa ? Totisesti toivon niin , sillä vaikka harmaa on värinä ihan siedettävä , alkaa se jatkuvana virtana väsyttää ja masentaa .

  Siunattua jounaikaa sinulle <3
  -Sari-

  VastaaPoista
 14. Hei!
  Sanat kuin rukousta sinulla. Hoitavia , kantavia , herkkiä. Olet saanut lahjan lohduttaa muita sanoillasi , siinä aihetta kiitokseen!
  Ihan uusi tuttavuus tuo kirja minulle.
  Kiitollisuus , niin vaikea ja haikeakin asia. . Eri aikoina sillä on eri merkitys. Liisa edellä puki ajatukseni sanoiksi : Huolen harmaa viitta peittää liian usein kiitollisuuden aiheet alleen ja kiitollisuus jää kysymysmerkin lailla huulille ? Voinko kiittää tästä , kun tämä toinen on niin vaikeaa ??
  Oma esikoiseni on rukouspyyntöni/huutoni/tuskani , joka on harmaana möykkynä peittämässä joulun iloa ja valoa. Yhteiseltä Isältämme pyydän että antaisi pojallemme ja kaikille muillekkin eksyneille , harhateille joutuneille , Valon joka pääsisi sydämen sisälle lämmittämään ja muuttaisi eämän suunnan parempaan.
  Emme voi vaikuttaa muiden ihmisten valintoihin muuten kuin olemalla itse valona jota Taivaan Isä antaa meille ja josta toivoisin löytäväni Joulun Valon , sen joka on kadonnut harmauden sisälle.

  Jospa löytäisin tuon kirjan sivuilta sitä kadoksissa ollutta valoa ? Totisesti toivon niin , sillä vaikka harmaa on värinä ihan siedettävä , alkaa se jatkuvana virtana väsyttää ja masentaa .

  Siunattua jounaikaa sinulle <3
  -Sari-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, kiitos niin kauniisti ja kannustavasti minulle sanasi ojennat!♥
   Olen itse opetellut kiittämään Jumalaa kivusta. Haluan luottaa, että Hän salliessaan kipua, tuskaa, huolta, murhetta, sairautta, mitä ikinä vaikeaa se onkaan kenenkin kohdalla, tietää niin paljon paremmin, miksi se on tarpeen. Ei Jumala koskaan halua meitä taakoittaa. Toisinaan tarvitsemme vaikean, jotta huomaisimme hyvän. Harmaa viiotta kätkee aina taakseen valoisaa. Jokaisen myrskyn jälkeen koittaa tyven. Jokainen murhe on eteisaula ilolle.
   Me äidit kannamme luontaisesti huolta lapsistamme ja silloin kun heitä kohtaa tumma varjo elämässään, tuskamme voi olla lohduton, loputon.
   Joulun lapsen kasvojen säteily, joulun valo, on luonasi, anna itsellesi lupa nähdä se!! Voi, pyydän, että saat sen hohteen havaita joulun ajan päivissäsi, elämäsi jokaisessa arjenkin päivässä!!
   Kaikellani toivon, että jaksat kiittää!!

   Tuo kirja avasi silmiäni näkemään yhä tarkemmin se, miten vahvasti Jumala meitä rakastaa!! Hän haluaa puhua kanssamme! Hänelle olemme silmäteriä, rakkaita ja hurjan tärkeitä. Mutta Hän ei tunge elämäämme väkisin, sydämemme pitää olla avooin Hänen poikansa astua sisään ja tehdä pesä sinne.
   Voi, Olen niin monesti lausunut Jumalalle sanat: tässä olen, käytä minua pientä ja haurasta. Jos mitenkään osaisin löytää sanoja, joilla saisin jaettua lohdun edes yhdelle täällä käväisevälle....

   Koen, että tuo kirja voisi antaa sinulle lohtua, valoa . Enkä sano tätä markkinamiehenä. Käsi sydämellä, niin en tee. Vaan omasta sisimpäni tunteesta sen kerron. Lue tämä kirja. Jos asuisit lähelläni, lainaisin omani.♥
   Suljen esikoisesi huokauksiin, jotaka lähetän Isän kasvojen eteen.

   Vahvuutta ja harmaan takaa löytyvää valoa adventin ajan tuokioihisi!!!!
   jos haluat , laita minulle sähköpostia!

   Poista
 15. Olipas kiva lukea kokemuksiasi kirjasta.. Sanon että kylläpäs herätit mielenkiinnon tuohon kirjaan :) Uskon sen olevan hyvä ja voimaannuttava! Jumalan läsnäolo arjessa ja että voisi toimia aina levosta käsin...Sitä tahdon ja opettelen... Opettelua ja oppimista kaikki... Siunattua joulun aikaa sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuia, kirja oli lukukokemuksena todella puhutteleva. Huomaan, että se jätti ainakin minuun vahvan halun ahnaasti etsiä kaikesta hyvä, niistäkin tuokioista, joissa asuu huoli , kipu tai suru. Elämämme on niin monisäikeinen vyyhti ja langan päät ovat hyvissä käsissä. Sen muistaminen joka päivä auttaa näkemään valon harmaankin keskellä.

   Kauneinta joulunalusaikaa sinulle!!

   Poista
 16. Moi! Mäkin sain nyt luettua kirjan! Mun mielestä siinä ehkä parasta oli just se, että se ei ikään kuin antanu mitään lopullista vastausta, että näin kun teet, kaikki selviää. Ann kävi kirjassa läpi kaikki mahdolliset vaikeat kysymykset mitä mieleen tulee kun tapahtuu jotain kauheaa. Se ehkä just oli niin hoitavaa. Sai siinä samalla käydä omia kysymyksiä läpi ja jotenkin päällimmäiseksi jäi lohdutettu olo. Tosi hieno kirja, muuta ei voi sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan ollutkin upea kirja! Lopullisia vastauksia emme saa mistään. Mutta se, että jaksamme niitä etsiä ja niin ilojen kuin huolienkin keskellä suunnata katseen Jumalaan, antaa parhaimman lohdun. Kirja on koskettanut monia sydämiä!

   Iloa ja siunausta adventin aikaasi!

   Poista
 17. Hei kaikille:)! Löysin tänne Sana-sanalta-blogin kautta, kiva lukea teidän kiinnostavia ajatuksia kirjasta. Mulla lopullisen päätöksen ottaa kirja lukuun tuli, kun luin tämän mitä Nina oli blogissaan kirjoittanut: "Voskampin tie tämän kirjan kirjoittajaksi ei ole ollut helppo. Hän kertoo traumaattisesta lapsuuskokemuksesta ja ahdistuslääkkeiden avulla eletyistä nuoruusvuosista. Lapsiperheen arjesta, jota värittää tylsistyminen ja kyynistyminen. Elämästä, jossa ei voi koskaan todella luottaa. Jossa aina pelätään pahinta."

  Sori pitkä lainaus, mutta se kuvaa monelta osin sitä mitä oon kokenut. Oon kärsinyt myös kuolemanpelosta. Kirja auttoi senkin pelon käsittelyssä. Ehkä nuo vaalenpunaiset kannet jotenkin hämää;)

  - Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjasta moni saa varmasti vastauksia omaan elämänsä tilanteeseen. Puhutteleva ja kaunis teos. Neljässä blogissa sitä nyt on esitelty ja jännä, miten meistä jokainen on siitä poiminut omanlaisensa siivun!

   Olen iloinen , että sinäkin olet kokenut saaneesi kirjan lehdiltä itsellesi ohjenuoraa elämän jakamaan.

   Ilon ja valon kajastuksia adventin aikaasi!!

   Poista
 18. Hei kaikki! Huomasinpa juuri, että Tuhat lahjaa- kirjasta on kirjoitettu muissakin blogeissa! Linkit näihiin blogeihin löytyvät Tuhat lahjaa facebook-sivulta.

  Siunattua adventtiaikaa kaikille!

  VastaaPoista
 19. Myös kirjan omilta sivuilta www.tuhatlahjaa.fi löytyy näitä blogipostauksia kootusti. Siellä on lisäksi video kirjan ajatuksista.

  - Ella

  VastaaPoista
 20. Kiitos taas sinulle kun jaoit lämmintä tunnetta sydämeen.Minäkin tilasin eilen kirjan itselleni mies sanoi saan sen joululahjakseni.
  Valoa,iloa
  joulutusta

  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, kiitos♥
   Olin itsekin jo ehtinyt toivoa kirjaa itselleni synttäripakettiin, mutta sitten se tupsahtikin kustantajalta luokseni:)

   Luoksesi joulun kauneinta taikaa!! Levähdetään seimen lapsen luona!!
   Laitan sinulle vielä joulupostia tulemaan......♥♥♥

   Poista
 21. KIITOS, Tinttarus vinkistä!! Aivan ihanalta kuulostaa!!♥
  Olen itse pohdiskellut paljon aikakautta, jossa nyt elämme - kovasti ja vakavasti.
  En piilota päätäni pensaaseen, en voi, eikä minun tartte:) Jumalan kädessä on KAIKKI, Hällä on kaikki hallinnassaan!
  Jumala on läsnä kaikessa! Häntä kiittäkäämme kaiketat hyvästä, mitä meillä on, iloitaan ja riemuitaan, sillä Hän ON hyvä!!♥

  Tuo kirja tulee tähänkin taloon...;))

  Rakkaudella, Marikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aika on pullollaan surullista suuntaa.....
   Omissa voimissa ei onneksemme tarvitse matkaa taittaa, vaan Isän rakkaus ja huolenpito annetaan lahjana!
   Jumalan tahto on hyvä.
   Uskoisin, että Hän nauttii ja iloitsee, kun huomaa, että jaksamme olla kiitollisia kaikesta osaksemme annetusta:)

   Kirja ON hankkimisen arvoinen!!

   Iloa viikkoosi, ole siunattu!

   Poista
 22. Moikka:)! Tämä blogipostaus löytyi kun etsin tietoa kirjasta. Minulla ei siis vielä ole kirjaa, mutta harkitsen sen antamista lahjaksi ihmiselle, joka on vastoinkäymisten takia ehkä vähän katkeroitunut. Kysynkin teiltä kirjan lukeneilta, voisiko tämä sopia sellaiselle ihmiselle? Kävin kirjakaupassa vähän selaamassa kirjaa ja alusta ehdin lukea muutaman sivun. Aika pysäyttäviä olivat jo ne ekat sivut. Mietin vaan, ettei tälle ihmiselle tuu sellainen olo, että yritän jotenkin pakottaa hänet iloiseksi ja kiitolliseksi vaikka vaikeiden asioiden työstäminen on hänellä vielä kesken. Kiva jos ehditte vastailla:)

  - Marjaana-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih. Olin kirjoittanut hurjan pitkän vastauksen kysymykseesi ja hups vain, se hävisi johonkin.
   Siispä Marjaana, yritän uudelleen:)
   Koen, että tuo kirja oikeasti tarjoaa lohtua ja jakaa luottamusta elämän vaikean keskelle. Jokaisella meistä on huolemme, katkeruutemme ja haavamme. Ekat sivut todella ovat juuri niinkuin kirjoitit pysäyttäviä. Kaksi ekaa kappaletta kirjasta luin hyvin pienissöä pätkissä. Miksi? Koska en kyyneleiltäni kyennyt jatkamaan. Koin saavani henkilökohtaisia vastauksia itselleni vaikeisiin asioihin ja ennen kaikkea läheisen ystäväni nyt vaikeaan elämäntilanteeseen. Arjen realismi rinnan kauniin pienten ihmeiden poimimisen kanssa luo uskomattoman kauniin kokonaisuuden. Ja siteeratut Raamatun kohdat linkittyvät kirjan sisältöön täydellisesti. Olen varma ,että ystäväsi saa siitä itselleen voimaa. Teennäistä iloa ei tuosta kirjasta löydy, vaan vilpitöntä ja aitoa ja tarttuvaa. Juurikin vaikean keskelle tuo kirja tarjoaa lohduttavan sylin ja valaistun uuden polun!!Suosittelen lämmöllä!! Itsekin hankin sen ystävälleni lahjaksi ja lohduksi ja luottamukseksi. Kaikki järjestyy, olemme hyvissä käsissä!! Toivottavasti osasin vastata sinulle♥

   Poista
 23. Moi Tinttarus!:) Kiitos hyvästä vastauksesta! Sen rohkaisemana kävin ostamassa kirjan ja olen sen nyt lukenut itsekin kokonaan, ja olenpa käärinyt sen nyt myös joulupakettiin ystävälleni:) Lukukokemus oli mullekin erityinen, meni jotenkin ihon alle.

  - Marjaana -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, kiitos itsellesi. Ilahduin käynnistäsi ja onpa kiva myös kuulla, että päädyit itsekin tuon kirjan lukemaan. Juuri tuolta se minustakin tuntui, että kirjan sanoma hiipi ihon alle ja kutkuttaa siellä yhä:) Toivon kovasti, että kirja saisi koskettaa ystävääsi ja jakaa hänelle lohtua vaikean keskelle!

   Jouluaikaasi paljon valoisaa ja iloista!! Hiljennytään seimen äärelle♥

   Poista
 24. Kiitos vinkistä. Toivotan koko perheelle oikein rauhallista ja onnellista joulua.
  Kaisa

  VastaaPoista
 25. Vaikuttaa todella mahtavalle kirjalle. :) Menee ehdottomasti hankintalistalle! <3

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥