lauantai 10. joulukuuta 2011

Kulhojen tuomaa

 Tänään palanen tästä kosketusten ulottumattomissa olevasta maailmasta täällä hipaisi poskeani, hymyili ja tuli lämpimänä tapaamisena lähelle. Tapasin Vihreän talon herttaisen emännän Turun suurtorilla Wanhan ajan joulumarkkinoilla. Samalla täyttyi pieni pitkään taskuni pohjalla kulkenut haave. Uutukaiset kulhot pääsevät käyttöömme ensi kertaa aattoaamun puurohetkessä kotatulen tunnelmallisessa lämmössä. Nämä ovat ihanat!  Silittelen niiden kiiltävää pintaa ja ajattelen saven muovautumista taitavissa käsissä. Meitä jokaista on siunattu jollakin lahjalla. Jokainen osaa jotakin erityistä. Joku pukee sanoillaan lämmön toisen ylle. Toinen saa käsillään aikaan pieniä ihmeitä. Kuka laulaa, kuka soittaa. Taivaan Isän muovaamina olemme uniikkeja jokaikinen! Sateen ropsottelu ei haitannut lauantaiaskeleitani. Hyräillen matkasin tämän suloisen savenvalajan kojulta kohti keltaista autoani paperikassiani tarkkaan varjellen. Hyvillä mielin ympärilleni hymyten.

Sydämessä hypähti hyväolo. Tuntui mukavalta vaihtaa muutama sana ja nyökytellen todeta, että moni seikka yhdisti. Katsoin valoon, joka paistaa silmistä silloin, kun sydämen usko kulkee samanlaisessa maaperässä. Puurokupposten lisäksi sujahti ostoskassin paperikääreisiin soma kynttilänpidike. Se syttyi jo illan tummuuteen pieni valkoinen kynttilä sylissään. Sen valossa lähetän matkaan jouluajatukseni tekijänsä luo. Olen huisin onnellinen tämänpäiväisestä.
 Pienissä haaveissa itää siemen, joka kasvaa sisimmän kukkaseksi. Niin monesti pienuudessa lepää äärettömyys. Vähässä on enemmän kuin ymmärtääkään! Joulun lähestyminen pysähdyttää mietteeni. Tahtominen ja haaliminen, ahmiminen, paljouden paljous ja kiireen kanssa kilvan kulku. Miten liian monelta unohtuu ja hautautuu pienen tallin vaatimattomuudessa lepäävä lapsi. Olkien yli tallotaan ja tähden loisteen sijaan ahneus sokaisee silmät. Ei nähdä kaunista vehreää metsää puiden takana. Taivas ei laskeudu lähelle. Se vetäytyy katseen ulottumattomiin. Surullista. Kuin saviastia, joka saa kylkeensä särön, on hauras ja vaatii pehmeämmän kosketuksen säilyäkseen, olemme me pienet ihmisetkin. Särkyneenä vahvistumme sen rakkauden kosketuksessa, jolle haavoittuneena löytyy tila viereltämme. Surun puristaessa aistimme lämmön läheisyyden herkemmin. Haurautemme kasvaa vahvuudeksemme. Nyt pieni hymyni kuiskii joulun salaisuuksia suojakseni.

Tämä päivä kuljetti hellin ottein. Kantoi ja jakoi. Tuuditti kuin sylilasta silmiin katsoen. Huomiseen syttyy kolmas kynttilä. Kolmeen suuntaan huominen kuljettaa näitä rakkaita vierelläni. Minä saan isomman tyttösen seurakseni Isän kasvojen eteen , ammentamaan rakkauttaan, kiittämään ja laulaen ylistämään. Poikanen palloilee tahollaan ja pienempi neitonen kulkee omaan suuntaansa pelaamaan hänkin. Kolmas askel kuljettaa meidät kaikki isoäidin luo pöydän ääreen. Lämpöisiä tuokioita lupaa huominenkin.

16 kommenttia:

 1. Sinä ihanainen. Kiitos taas kauniista, mieltä rauhoittavasta sanoistasi.♥

  Kauniit lulhot, noista puuro maisuukin erkoisen hyvältä.:)

  VastaaPoista
 2. Ihania ajatuksia, sinulla on sitten taito kirjoittaa tunteet sanoiksi - niin että ne koskettaa vielä siinäkin.

  VastaaPoista
 3. Taas tuli niin lämmin ja hyvä olo luettuani kirjoituksesi. Siunausta :)

  VastaaPoista
 4. Ihastuttavat kulhot! Rakastan keramiikkakuppoja ja kipoja, oih! Ja markkinoille yritän ehtiä ensi viikonloppuna. Voi hyvin!

  VastaaPoista
 5. Kauniita sanoja!
  Olet löytänyt ihanat astiat. Tuijalla on tekemisen taito. Kun rakkaudella tekee :)

  Jouluaamun herkku maistuu entistä paremmalle, kun tietää mistä syö ;)

  VastaaPoista
 6. Eikö ole ihanaa, että olemme kaikki niin erilaisia, ja kuten kirjoitit, jokaisella on jokin arvokas lahja, jokin josta voimme iloita ja voimme jakaa iloa!! Sinä, Tinttarus, olet saanut SANAN lahjaksesi, ja emme voi kuin kiittää kauniista sanoistasi, ja mieltä rauhoittavista postauksistasi <3 !
  Tämänkin ihanan aamun saan aloittaa täällä......kiitos siitä!

  Olen samaa mieltä, että meiltä unohtuu useasti Joulun perimmäinen tarkoitus :(
  Ihania kulhoja olet löytänyt.
  Ensi viikonlopun saan viettää Helsingissä, ja siitä on niin ihana mieli <3 ....ehkäpä minäkin löydän suloisia joulumarkkinoita? Hyvää kolmatta adventtia!

  VastaaPoista
 7. Niin viisaita sanoja suloiselta naiselta.Hyvää kolmatta adventtia sinulle aarre ystäväni.
  maria

  VastaaPoista
 8. Kun aamulla heräsin mielessä soi laulun sanat "tämä pieni ihminen kiittää, uuteen aamuun nousta sain" Tulin sitten tänne Riihipirttiin ja syvä lämpö laskeutui ylleni sanoistasi. Kiitos Tinttarus blogistasi, jossa niin mielelläni viivähdän.

  VastaaPoista
 9. Liikutuksesta läikyn ja nyökyttelen viisaiden sanojesi äärellä. Kiitos itsestäsi ihanainen.

  Levollista adventti-iltaa sinulle ja rakkaillesi♥

  VastaaPoista
 10. Irmastiina,
  minäkin jo ihan hirmusti tykkään näistä kulhoista!!!Ja niin herttainen oli tekijänsä♥
  Vaikka musta maa jo taasen kurkkii ja jää kaipaamaan lumivaippaa, tuo lumen lyhyt vierailu jätti valonsa sisimpääni. Joulun valkeuden. Sitä tahdon vaalia♥
  Lämpöinen joulun odotuksen ajatus luoksesi!

  Kivitasku,
  voi kiitos niin kauniisti minulle sanoit♥ Lämpö läikähti ja jätti hyvän mielen hyrinän tähän vierelleni.
  Valoa ja iloa kolmanteen adventtiisi!

  MArika,
  kiitos♥ Siunauksen sadetta yllesi! Annetaan joulun lapsen koskettaa ja jakaa lämpöä sydämiin♥

  Satu,
  kultainen sinä♥
  Minä ihastelen uutukaisiten kulhojeni pinoa ja odottelen jo jouluaaton aamupuuroa:)

  Vaahtera-Maria,
  totisesti. Nämä purnukat on sydämen lämmöllä ja taitavilla käsillä tehdyt! Olen onnellinen tapaamisesta ja ostoksestani♥
  Voi hyvin!

  Kirsikka,
  iloitsen ja kiitän sanojesi suloisuudesta!
  On hyvä muistuttaa välillä itseään, että on arvokas juuri sellaisena kuin on. Olemme Taivaan ISän helmiä jokainen, taitavia ja kauniita tahoillamme!
  Onnea Helsingin matkalle, toivottavasti löydät jotakin joulumukavaa!

  MAria,
  ♥ Kiitos sinä kultainen!Kuljet niin usein korkealle kuiskimissani huokauksissa! Voimistumista ja terveitä askeleita sinun kulkuusi toivon! Halauksin♥

  Fred,
  jokainen uusi aamu on osallemme annettu lahja!Voi, miten ihan liikutun sanoistasi. Tuntuu hyvältä kuulla, että joku oikeasti saa sanoistani täällä käydessään jotakin lämmikkeeksi päiväänsä. Se kannustaa minua jatkamaan, vaikka niin usein pohdin, pitäisikö pirtin ovet sulkea....
  Luoksesi kaunis joulun ajatus!

  Riitta Sinikka,
  kiitos♥ Ihaninta adventtiaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 11. Hannah,
  voi, hypähtelin ohitsesi, mutten suinkaan sivuuttanut niin koskettavan kauniita sanojasi!

  Levollisia tuokioita sinulle ja omillesi siinä lähelläsi! Jaat niin lempeitä sanoja luonasi♥
  Voi hyvin!

  VastaaPoista
 12. Heissan :)

  Olet ollut ajatuksissani. Kiitos sinulle!! Mieleeni jäi sinun kaunis hymy :) Ajatella, että justiinsa kuusi kappaletta kulhoja oli enää jäljellä ja ne odottelivat sinua, sen mitä tarvitsit:)
  Ilma oli kyllä kylmä! Olin aivan nenä punaisena, pipo syvälle korviin vedettynä, villaista takin alla ja jaloissa, mutta vilukissana silti..

  Sinulla on lahja pukea sanoja, sovitella lauseita, luoda kaunista ja syvää luotaavaa kirjoituksellasi!! Se on hieno lahja josta muutkin saavat ammentaa!
  Voi hyvin sinä siellä, mukavaa alkanutta uutta viikkoa!
  Siu -T

  VastaaPoista
 13. Rouhean kauniit aidot astiat sulostuttavat varmasti arkisia hetkiä. Pysähdyn tänne lukemaan ajatuksiasi ennen töihin lähtöä.
  Ihania aamuisia hetkiä toivotellen!
  Ilona

  VastaaPoista
 14. Hei,ilmoitan tässä,jotta vanha blogini hiljenee kokonaan,siletä löytyy linkki uuteen maailmaani,jos kiinnostaa,tervetuloa uuteen seikkailuuni♥.

  VastaaPoista
 15. -T,
  voi sinua♥
  Minullakin kastuivat varpaat:(
  Toivottavasti et saanut flunssaa turuntuomisena!

  Olen niin ikionnellinen kulhoista, ne ovat täydellisen ihanat!!Hymyilen kiitollisuutta, juuri kuusi kappaletta eli ne oli tänne Riihipirtille tarkoitetut:)

  Ajattelen sinua lämpöisin ajatuksin ja kiittelen sanojesi suloisesta sylistä!!

  VAloa ja iloa luoksesi!

  Ilona,
  oi♥mukava kuulla, että olet aamusella istahtanut sanojeni äärelle. Olen ihan täpinöissäni näistä puurokulhoista ja tapaaminen niiden tekijän kanssa oli niin herttainen.
  KAuniita joulun ajatuksia luoksesi!!

  Taansku,
  kiitos tulen mielelläni uutukaiseen osoitteeseesi piipahtelemaan.....

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥