torstai 18. marraskuuta 2010

Tämä päivä toi paljon


 Vielä eilen lepäsi maisemassa tasainen tummuus. Vielä eilen viivähti harmaus vieraanamme aamusta iltaan. Vielä eilen malttamattomana odotin. Vielä eilen vaivuin mietteisiin. Vielä eilen vaivihkaa vetäisin käteni pois alakulon ojennetusta kädestä. Vielä eilen kuulin vain lupauksen, että pian. Vielä eilen hymyilin huomatessani pieniä valkoisia, pieniä kimmeltäviä. Niissä näin enemmän.
 
Tähteni on tuikkinut valoa harmaan keskelle. Seitsemän sakaransa voimin. Takkatulen lämmössä on ollut lupaus talventulosta. Sen ritinästä on tullut minulle mieluinen iltasoitto. Kolmasluokkalaisemme kasvaa mittaansa suuremmaksi saadessaan toimia takkamestarina. Valvovan aikuisen silmän alla, mutta ihan itse. Riemu oli eilen suuri, kun tarvittiin vain se ainut raapaisu. Minä muistutan itseäni, että näissä pienissä askareissa se onni asuu. Ilo sykähtää kilpaa kiitoksen kanssa. Nyt ehdin huomata. Nyt ehdin nähdä. Jaksan.
 
 Olen saanut hiljaisuudesta toverin. Hippusen jokaiseen päivään. Hiljaa olen kuunnellut sydämeni ääniä. Oppinut kuulemaan uudella tavalla.
 
 
 
Tähän aamuun saapui valkeus. Se leijaili hiljalleen iloksemme. Hetki sitten saapuili ekaluokkalaisemme. Hiljaisuuteeni astui ilo ja touhu. Innoissaan kertoi, että arvaa äiti mitä. Meidän opella oli meille yllätys. Yllin tunnilla se sanoi, että nyt mennään koko tunniksi ULOS! Se oli tosi hauskaa. Voi, lapseni, minä tiedän. Ja riemuitsen, että lapsi sai nauttia kaikellaan lumilahjasta. Toinen saapuvainen tarttuu hanakasti lumikolaan. Lupasin, etten kolaa koko pihaa. Arjen keskellä asuu juhla. Vähässä on paljon. Kun näkee. Kun kuulee. Kun jaksaa luottaa ja kiittää.

15 kommenttia:

 1. Niin kaunis postaus.. ihana Hiljaisuuden haltija.
  Toivotaan, että saamme nyt hetken nauttia tästä, ihanasta valkoisesta valosta.
  On aina rauhoittavaa, kun saa olla hetken omien ajatustensa kanssa, hiljaisuudessa.
  Rauhallista viikonloppua...:)

  VastaaPoista
 2. Ihana lumi sade :) Meillä täällä on ollut lunta jo hyväisen aikaa, nyt samaiset pilvit taitavat tuoda sitä meille lisää. Kaunis lumisade kuuraisessa maisemassa. <3

  Takassa rätisee meilläkin valkea ja pakkas aamuina on mukava pestä pyykkiäkin! ;) Kuivausrumpu alkaa lämmittämään osaltaa tupaa! :D

  VastaaPoista
 3. Niin juuri. Tämä lumi on lahja! Minä sain nauttia siitä pojan kanssa heti aamulla, kun minulla on koeviikon vuoksi vapaata (ryhmälläni ei koetta tänään). Mentiin pihalle ja pulkkailtiin, viuhuttiin mäkeä alas rattikelkalla, kierittiin lumessa ja tietysti naurettiin.
  Nautitaan lapsen lailla tästä lahjasta. Erityisyyksiä on ympärillämme, kun vain ennätämme huomata. Siu!

  VastaaPoista
 4. Nauttikaa yhdessä ihanasta valkeasta. Kauniisti olet sanasi pukenut!
  Lämmöllä teitä ajattelen.
  Kaisa

  VastaaPoista
 5. Irmastiina,
  minäkin kovasti tykkään tuosta huopahaltijasta ja sen kuiskimasta hiljaisuudesta. Toivotaan, että valkeus pitäisi viittansa mahdollisimman pitkään maiseman yllä. NAutin kovasti sen kauneudesta ja sen mukanaan tuomasta valosta. Iloa ja valoisuutta viikonloppuusi!

  Maaka,
  olenkin kurkkinut, että teilläpäin olette saaneet lumiriemua osaksenne jo pidempään. Vaan ei siihen kyllästy. Mukavia pyykkihetkiä ja nautinnollisia toveja takkatulen lämmössä. Ja sinun masullesi siu!

  Anu, oi miten sattuikin ihanasti, että juuri tällaiseen lumiaamuun sait jäädä pikkuisesi kanssa riemuitsemaan. Talven touhuissa ihan itsekin tuntee olevansa lapsi taas:) Toivottavasti ehdimme nähdä pian....

  Kaisa,
  kiitos lämpöisistä sanoistasi. Talven riemuja teillekin!

  VastaaPoista
 6. Arjessa asuu suurin onni.
  Lämpöisin terveisin
  Maria

  VastaaPoista
 7. Tuo valkeus, jonka lumipeite toi, on hurmaavaa..
  miten vahvasti kaikki ulkopuolinen vaikuttaakaan mieleen??

  kauniita kuvia, sanoja, niistä nautiskellen..kiittäen..

  VastaaPoista
 8. Totta,pienissä hetkissä on suuria asioita kun näkee...
  Minäkin ,nykyisin,näen =)
  Voi kuinka kauniisti sinä kirjoitat...
  ja hiljaisuuden haltija ihastuttaa!

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo Hiljaisuuden haltija, voin kuulla sen viisaita ajatuksia.
  Lunta on satanut tännekin Itäsuomeen koko päivän, oikein kevyttä puuterilunta. Kävin illan hämyssä kävelyllä, ja nautin tunnelmasta.Ei katuvaloja, ei ulkovaloja, vain illan hämäryys ja pihapuussa valot tuikkivat. olin aivan lumiukko kun tulin kotiin.

  VastaaPoista
 10. Eilen satoi täällä sakeasti lunta ja pyrytti oikein toden teolla,ajeltiin kyläilemässä hiljaisuuden vallitessa ja omia ajatuksia pohtien:)

  VastaaPoista
 11. Mieleen muistuu erään laulun sanat: "Miten kaunista onkaan kun armo valkeudellaan peittää, uuteen herättää..." Lumi on suuri valo tähän pimeään!

  VastaaPoista
 12. Kiitos viestistäsi uuteen blogiini! Onpa sinulla kaunis blogi, ihastuttavia kuvia!!!

  VastaaPoista
 13. Toisinaan tarvitaan vain se yksi raapaisu, jolla saadaan aikaan koko elämän kestävä tuli.

  Kaunis rauha huokui tästä jutustasi. Hiljaisuus todella on tärkeää. :)

  VastaaPoista
 14. Hiljaisuuden Haltijan tekijä tässä Hei!! Oli mieltä lämmittävää nähdä tekemäni Haltija joka on lentänyt luoksesi ilahduttamaan sinua! Toivotankin sinulle oikein rauhaisaa Joulunalus aikaa!!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥