tiistai 12. tammikuuta 2010

Vähässä siintää kaikkeuden siemen.....Olen tallettanut itseeni kuvan kaikkinaisesta kauneudesta ympärilläni. Lakkaamatta olen ladannut sitä sisimpääni. Ahnaasti, väsymättä, kyllääntymättä. Kuin erämaassa janooni olen maisemaa juonut. Kuin uupunut siitä ylleni peittoa pukenut. Huokaissut ja jatkanut. Miten voi ymmärtää Luojan luoman suuruutta ja määrää! En edes yritä, otan vain kiitollisena vastaan ja nautin.............
 
 Olen istunut. Levännyt. Viettänyt aikaa ajatusteni kanssa. Ollut kyltymätön kysymyksissäni, vaatinut vastauksia. Saanutkin. Dialogi itseni kanssa on muotoutunut juoneltaan ajan jatkaessa hetkien kudelmaa.Hymähdän tyytyväisenä . Ei eksy kysyvä tieltä, ei. Olen monta polkua uutta avannut, väyliä ymmärrykseen kyntänyt.


Taudin turjake ei malta matkoihinsa mennä, vaan viipyilee rinnallani, kerallani, kanssakaverina kulkee. Ei kysele, roikkuu vain ja riepoo siivua sisimmästäni, imee osansa. Sain hohdokkaan idean: luovun toviksi makoisista paloista ja jallitan tautipahaa vimmatusti terveellisellä pöperöllä!!Ei. Nielee mukisematta kaiken. Miksi siis koittaisin? TAidanpa tarttua herkkuihin ja hemmotella itseäni taas. Ystävänä yskä ja köhä yhä!

Tunnelma. Se syntyy niin vähällä ja merkityksensä on mittaamaton! Iltasella Riihipirttiin hiipii illanhämy kera valonkajon. Kynttilöitä sytytän määräänsä enemmän! Niiden valossa aika seisahtaa. Hetket saavat kultaiset reunat ja hiljaisuus alkaa soida leppeää säveltä. Liekin kajossa katsahdan ylös, kuulen kun minua puhutellaan. Otan sanat ja annan niiden soljua sieluni sopukoihin. Ravitsen riittämättömyyteni rakkaudella. Siinä on kaikki.

"Eläkää valon lapsina!
Valo kasvattaa hyvyyden, oikeuden ja totuuden hedelmiä."
Ef.5:8-9
 


12 kommenttia:

 1. Miten ihanasti olet taas kirjoitellutkaan! Toivottavasti tauti jo alkaisi hellittää otettaan sinusta! Ihanaista viikon jatkoa...

  VastaaPoista
 2. Mulla tuli tajuttoman kova salaatin himo tuosta kuvasta. Herrrrrrkullisen näköistä. Ja muutenkin kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunis maisemakuva.
  Ihanaa katseltavaa.
  Terveyttä täältä lähettelen sinne teille , sinulle!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos sinulle ihanista sanoista, syvistä, kosketuksista, valon heijastuksistasi..ihana on tämän jälkeen pujahtaa peiton alla ja nukahtaa kiitollisena kaikesta...halaus sinulle!!

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis kirjoitus:-))
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 6. paranemishalit lähetän täältä!
  taitaa olla salaatin paikka täällä tänään;))

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia! Pikaista paranemista, jospa se tauti pian hellittää :)

  VastaaPoista
 8. kaunista,lumoavan kaunista on nyt luonto täynnä,päivällä ja yöllä,pimeällä ja valoisalla:)
  paranemis-säteitä sinulle toiselta taudista toipuvalta<3<3<3

  VastaaPoista
 9. "Hetket saavat kultaiset reunat"....niin kaunista!!

  Millä sinua ystäväni lohduttaisin?
  Tuulen tuiverrukseenko lähetän lämpimät ajatukseni luoksesi, iltaauringon kultaamissa puiden latvoissa hymyn helmeilynkö lähetän
  vai katseeni ylöskö kohotan ja sinut rukoukseeni liitän, teen nämä kaikki:)

  Lämmin halaus sinulle!!

  VastaaPoista
 10. Sinussa asuu runoilijan sielu..Ajatuksistasi saisi kokonaisen kirjan! Ja minä lukisin sen. Kiitos sanoistasi blogissani, ne olivat tärkeitä minulle.

  VastaaPoista
 11. Samoin mä oon kans kulkenut ja ihmetellyt luonnonkaunetta. Koska viimeksi on ollut näin kaunista ja näin kauan. Puut hääpuvuissaan. Kiittänyt Luojaa kauneudesta, luonnon levollisuudesta. Jos ei koivu olis luopunut omasta voimastaan, riisunut lehtiään Taivaan Isä ei olisi voinut puettaa sitä noin upeaan valkeaan viittaan. Tekeeköhän se koivullekin "kipeää"... Ja keväällä saamme ihastella kuinka Herra luo uutta. :)

  Helenaa peesaan, kuola alkoi valumaan salaatin kohdalla :D

  Esikko on ottanut mucomyst poretabletteja! yskään. Limaa irrottava yskänlääke. Kokeilehan autaisiko se sinuakin :)

  VastaaPoista
 12. Kirsikalle kuurankukkien kuorruttama kiitoksenhippu!! Keljusti kurkussa kiristelee tiukalla otteellaan pöpöliini edelleen.

  Helena, salaatteja on täällä popsittu ja hedelmiä paljon. Kuntoremontti sopii tammikuulle mainiosti. Tunnustan silti, että puolikuntoisena olen sortunut itseäni herkuilla lohduttamaan;)

  LeenaJohannalle hihlaisen iloisen terveiseni. Tuon kuvan olen napsassut terassiltamme, se on meidän portilta. Olen lakkaamatta ihastellut ympärillä olevaa upeutta!

  Hanne, ilo läikähtää sisimmässäni sanoistasi. Onpa lämmin ajatus kyetä sanoillaan saamaan kiitoksen peitto ylle uinahtavalle:)

  Arjalle käden heilautus ja hymynhelmeily Riihipirtin toipilasemännältä:)Poretablettien turvin hieman varkain livahdin töihin jo alkuviikolla puolikuntoisena ja se ei ollutkaan viisasta....ai ai. Nyt on kurkkuni kimpussa tauti kahta sitkeämmin.

  Malla saa halituksen lämpöisen. Onneksi nämä tämmöiset lähetetyt halit eivät pöpjä tartuttele:) Muutoin ei uskaltaisikaan halailla. Ääni mokoma meinaa lähteä karkuteille ja sitä ilman ei oikein open hommat onnistu. Äh. Vinhan kivaa tartuttaa salaattihimoa!!!!

  Hannelelle heipahdus! Sitä minäkin kovin toivon, että tauti viilettäisi jo kauas pois, vaan ei. Aamusella taltutin sitä kuumalla hunajayrttitippavedellä. MAku ei ollut kovin makoisa, mutta höyryt tuntuivat tehokkailta.

  Suvi, toivottavasti sinun kimpustasi tauti on jo malttanut tyystin lähteä matkoihinsa! Otan iloisena vastaan lähettämäsi säteet:)

  Oi, Marge kiitos. Liikutuin sanoistasi. Tuntuu niin hyvältä kuulla pääsevänsä toisen ihmisen ylös lausuttuihin sanoihin.Muistan sinua myös...

  Keijukaista rutistan halaan rakkaasti ja sanoistansa melkein punastun. Kiitos. Omia sanojansa kun rustailee kuunnellessaan sisäistä ääntään, se on semmoista solinaa....Ihanaa, että jollekin sanani tuovat iloa!

  Kiittelen Maakaa kauniista ajatuksista ja tuon poretablettivinkin laitan heti käytäntöön. Kaikki keinot ovat kullanarvoisia, sillä TAHDON tästä kröhästä eroon!!
  Luojan suuruus totisesti loistaa luonnosta tänä talvena. En muista koskaan ennen olleen näin KAUNISTA. Puut tuntuvat kuin soittavan säveltä herkkää, luonto on kuin maalaus, johon voi astua sisään ja unohtaa arkiset kiireet, lumiharso on heitetty peitoksi kaiken ylle, imen näkymää itseeni joka päivä enkä kyllästy.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥