lauantai 2. tammikuuta 2010

Uutukaiseen vuoteen...................


Joulun tuntu saa viipyä meillä vielä tovin. Pöydältä poimin punaisen pois. Valkeus sai jäädä tuikuttamaan tunnelmaansa ja jakamaan lumoaan. Juhla saa luvan viipyä vierellämme vielä. Arjelle on oma aikansa ja paikkansa.......kotvasen kuluttua se ottaa syliinsä, ei se tuudita ja supata niinkuin suuri juhla. Se ottaa kyytiinsä ja kiiruhtaa keralla kaiken aikaa. Tahtinsa on  tujakampi ja malttinsa matalampi. Odottakoon vielä vuoroaan!
 
Sai sanattomaksi minut tuo valkea lumo, joka vierellemme on asettunut. Sen kauneuden edessä olen niin hauras. Kuin olisi aika seisahtunut. Lumihunnussaan lepäävä luonto liikuttaa sieluni syvyyttä, saa huokaamaan.
KAuneus on kaikkialla. Uutukainen vuosi lupaa ottaa kantaviin käsiin, se vakuuttaa jaksavansa kuin nuo hennot oksat lumisen taakkansa alla. Sen edessä rauhoittuu mieli. Tuumaan tuntojani. Olen luottavaisin mielin astumassa uusista avoimista ovista askeleeni kohti sitä, mikä on osakseni suunniteltu, tarkasti harkittu ja rakkaudella rakennettu.
 

 Kirpakkana paukkuva pakkanen nipistelee korvannipukoissa. Se piirtää lumikukkia ikkunaruutuun. Takassa ritisevä tuli soittaa kilvan säveliään puhurinpojan paukkeen kanssa. Hurmaavaa!! Varpaat saavat levähtää villasukkien suloisuudessa. Itselle kaivan kolon ukkokullan kainaloon. Siinä on lupa levähtää. Tänään ja tässä on niin hyvä olla! Pyydän viisautta osakseni vastakin, osaamista ja tahtoa, jaksamista ja kykyä noukkia nuo pienet hetket ja tuokiot kaiken keskeltä.
 
 Terassin nurkassa ulkosalla roikottaa kuusi oksiaan lumipuvussaan. Se ei halua riisua valojaan vielä.....
 
Lapsille jäädytettiin leikkimöksän eteen pieni luistinkenttä. Illan sinisyydessä se läikehtii kuin lampi. Tämän hetken suloinen rauha pukee nuttunsa ylleni. Otan sen harteilleni ja hymyilen. Näin on hyvä. Tämä vuosi on alkanut kauneuden keskellä. Tunnen olevani täynnä rakkautta, rauhaisaa mieltä, tyytyväisyyden huivi kietoutuu kaulalleni ja solmin sen piukasti kiinni. Tästä on hyvä jatkaa taivalta askel kerrallaan.......

14 kommenttia:

 1. Ihana luistinrata ja niin kauniit maisemat teillä :)Saadaan kyllä olla kiitollisia, kun asiat on niin hyvin <3

  VastaaPoista
 2. Minäkin ihailen teidän pihalta avautuvaa maisemaa! Ja niin mahtava idea jäädyttää luistelukenttä omalle pihalle. Tuollainen sais itelläkin olla, pienimpien kanssa ei tule niin usein lähdettyä luistelemaan kuin tahtoisivat :( Koulukkaat jo käyvät päineen koulun kentällä :)

  VastaaPoista
 3. Siunauksellisia sanoja, armollisia ajatuksia..
  kaunis tunnelma joka leviää..
  niin hyvän mielen sinulta saan. kiitos!

  VastaaPoista
 4. Todella kauniita maisemia,lumesta valkoisia!Silmä lepää aivan varmasti:):)
  Silloin on ihan pakko pysähtyä,kun luonto pukeutuu lumihuntuunsa.

  VastaaPoista
 5. Kaunis kirjoitus :-) Ihana luistinkenttä lapsilla ja vau mitkä maisemat:-))
  Mukavaa ja leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Kauniit on maisemat ja niin kiva tuo luistinkenttä.
  Kiitos taas ihanista sanoistasi. Ne luovat lämpöä ja luottamusta.
  Saamme olla todella kiitollisia kun asiat on hyvin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kauniista ja rauhaisasta hetkestä täällä :)

  VastaaPoista
 8. Olipas ihanasti kirjoitettu kauniiden kuvien kera kerrottu!
  Onnellista uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 9. Ai että saavat lapset olla iloisia kun on oma luistinratakin.Siinä kelpaa kiitää.
  Anna kuusivalojen vielä palaa. Maisema on kuin sadussa.Ihana huomata kuinka nuo luonnon omat talventörröttäjätkin on niin kauniita lumikuorman taivuttamissa taakoissaan.
  Pirteää loppiaisviikkoa.
  Kaisa

  VastaaPoista
 10. MAmmelille hihkaisen aamuisen huomenen. KOvassa käytössä on pikkuriikkinen luistinkenttä ollut!

  HAnnele, eilennä ihan pimenevään iltaan pihavalojen kajossa jaksoivat kolme nuorinta luistella:) Iltapalalle tepasteli joukko punaposkisia ja iloisia ipanoita! MAisemaa koristava lumihuntu saa kaiken näyttämään lumoavalta!

  Hanne, kiitän kauniista sanoistasi. Eilen jäin miettimään....josko me ihmiset loistamme sisäistä valoa toisillemme, kun sielu ja sydän ovat sopusoinnussa, kaipa se hehkuu ympärilleen harmoniaa....Piipahdan päivittäin nauttimassa sinun sanoistasi ja iki-ihanista kuvistasi!

  Suvi, viime päivinä on saanut pysähtyä ammentamaan luonnon upeutta ja valovoimaa hetki toisensa perään. Luminen ihanuus on tehnyt minuun yllättävän suuren vaikutuksen....

  Arjaa kiittelen visiitistä. Ukkokulta on useana talvena tuommoisen kentän tuohon pihaan ruiskuttanut. Se maksaa kyllä vaivannäön takaisin lasten riemuna!!

  LeenaJohannalle hymynhelmeily:) Joka päivä pitäisikin löytää juuri ne asiat, jotka ovat hyvin eikä jäädä murehtimaan huolia ja kipuja. Itse kyllä tiedän, että kipu kaverina jarruttaa hyvyyden huomaamista. Silti haluan nähdä kaiken valoisan enkä vaipua synkkien syliin.

  Runotalon Sarin käynnistä iloitsen, sinun luotasi käyn kurkistelemassa ihania ajatuksiasi, joita meille runoissasi jaat!! Iloitsen visiitistäsi ja niiaan nyökkään kiitokseni sanoistasi.

  Sarille oikein ihanaa alkanutta vuotta, tuokoon se tullessaan paljon kauniita hetkiä kiiteltäviksi ja kaikin aistein nautittaviksi! Kiitän piipahduksestasi iloisin mielin!

  Kaisalle Pajupirttiin kiitokseni huikkaan! TAisinkin eilen piipahtaa jäisiä taideteoksia luonasi ihastelemassa, vaikken kiiruussa mitään rustannut....

  Unelma-Allin kanssa hiljaa huokaan. Kaikkinainen kauneus luonnossa on ottanut meidät syliinsä, viivytään siinä....

  VastaaPoista
 11. Ihanat kuvat ja rauhoittavaa kerrontaa, KIITOS!

  VastaaPoista
 12. Kiitos, ihanasta mieltä rauhoittavasta tekstistä ja päivän sanasta kera ihastuttavien kuvien!
  Meille on suotu niin kaunis talvi ja niin paljosta saamme kiittää:) Uudet ovet avautuvat minullekin tänä vuonna, jänittää ja hermostuttaa, mutta luotan, Isä on kanssani:)

  VastaaPoista
 13. Hips hei Tinttarus! Kiitos onnittelusta. Voi, voi kun vaan kipuilet. Minkähän keksisin sinulle parannukseksi? Minun keinoni taitavat kyllä olla käytetyt, mutta taidan jatkaa samaa vanhaa keinoa, vastaus tulee ennen pitkää, Uskon. Tunnelmallista on näin blogin välityksellä ollut teilläkin, sinä ja enkelisi olette saaneet viettää ihanaa lomaa yhdessä. Minusta tuntuu, että minäkin olen pitkästä aikaa oikein rentoutunut. En kyllä soisi loman vielä loppuvan, mutta sinua ystäväiseni on jälleen ihana nähdä. Toivottavasti olet työkuntoinen, muuten minunkin töihin paluustani on terä poissa. Voi hyvin,

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥