tiistai 15. joulukuuta 2009

VAlkeuden kuorruttamia aatoksia.....


Sunnuntaina olin nuorimmaisen neitokaisemme kanssa kirkossa joululauluja laulamassa. Herkistyin sopukoitani myöten. Otin sydän avoinna vastaan kaiken sen , mitä annettiin. Tyttö vierelläni lauloi silmät Isän iloa tuikkien. KAikeltani kosketettuna kiitin ja napitin talvisen takkini napit, kiedoin liinan kaulalleni ja huokaisin. Joulumieli oli meihin valutettu, annettu taskuun talletettavaksi, kotiin vietäväksi.
 
Kotimatkalla tyttönen sanoo "Äiti, minulla meinasi välillä kirkossa tulla itku silmään, oli niin kivaa." "Niin äidillekin" sanon hymyillen ja pyyhkäisen vaivihkaa silmänurkkaan kiirineen kyyneleen pois sormikkaan pehmeään villaan.
 
Uskomatonta, miten valkeus vaikuttaa. KAuneus istuu aloillaan ja antaa meidän ammentaa sitä itseemme. Lumihuntu levittyy kaiken ylle , kuin enkelin siipi. Kirpakka pakkanen nipistää poskesta heti aamutuimaan, herättää uuteen päivään. Iltataivaalla tähdetkin tuikkivat kirkkaammin. Kertovat kuiskuttelevat muistuttavat:
" Pimeydessä syttyi tähti,
se loistaa koko maailmaan,
Vapahtajaa kiittäkäämme,
Hän syntyi talliin matalaan...."
 
Joulun odotus palkitaan pian...
 

 

15 kommenttia:

 1. :) Ihana! Tällä hetkellä on itsellä joulumieli kaukana poissa kun arkinen aherrus ja esimukun kanssa "taistelu" meinaa kaataa alleen, mutta onneksi tietää, että sieltä se joulun rauha on kuitenkin vielä tulossa...

  Kun vain muistaisi aina hetkeksi hiljentyä...

  VastaaPoista
 2. Olen kohta lähdössä joulukonserttiin Seinäjoen kirkkoon. Kuin sattuma tässä netissä tuli sivusi ja niin kauniit sanat. KIITOS

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihanasti kertoilet tunnelmista <3
  Odotan täällä myös kovasti ensi sunnuntaita. Silloin olisi tarkoitus lähteä perheen kanssa laulamaan kauneimpia joululauluja...

  VastaaPoista
 4. Voi kun kiva lukea noin kaunista tekstiä.
  Taisin juuri saada joulumielen.

  VastaaPoista
 5. Voi Tinttarus, kun viihdyn tekstisi parissa. Sitä aivan siirtyy muihin maailmoihin tästä ympäröivästä hälinästä. Ihanaa kun joku osaa nauttia ja jakaa sitä muillekin. Miksi ihmiset syyttävät joulua kiireistään, itsehän ne kiireet on tehty. Annetaan me muiden hötkyillä ja nautitaan tästä Jeesus-lapsen syntymäjuhlasta sen arvon mukaan. Lämpöisin ajatuksin sinua tervehtäin!

  VastaaPoista
 6. Ihanasti kerroit tunnelmistasi. Minäkin nautin sunnutaina joka solullani kauneimmista joululauluista, sekä eilen lasten joulukirkosta. Kirkossa mieli rauhoittuu... edes hetkeksi: :)

  Lämmintä joulumieltä.

  VastaaPoista
 7. Niin herkästi, kauniisti kerroit hetkestänne kirkossa ja sieltä pois...
  Niin rauhaisaa, levollista, läsnäolevaa on kirjoituksesi ja se antaa lukijalle elämyksen....

  VastaaPoista
 8. Minulla on ollut vaikeus hiljentyä aina näin joulun alla, se tulee kai perintönä....Teillä on ollut ihana hetki tyttäresi kanssa kirkossa <3

  VastaaPoista
 9. Minulla on aivan ihana jouluinen runo,joka pysäyttää muistamaan,miksi me oikeasti joulua vietämme.Jouluisten laulujen myötä olen itsekin alkanut löytää jouluiloa...

  VastaaPoista
 10. Ihana teksti ja ihanat kuvat:) Tuo ensimmäinen kuva, jossa valo ja varjo vaihtelivat oli kaaaunis!

  VastaaPoista
 11. Viivu, voimia ja jaksuja sulle arkeen. Kohta saamme rauhoittaa mielemme suureen juhlaan. Riihipirtistäkin löytyy neitokainen kohta 13vee ja hänen kanssaan arjen taistot ovat välillä hyvinkin voimaavieviä. Hiljennytään ja otetaan vastaan joulun sanomaa....

  Studio-sirkkis saa iloisen hymyn. Kiva kun tupsahdit tänne. Tervetulleeksi sinut toivottelen toistekin!

  Caritalle ja perheellensä oikein ihania joululauluhetkiä. Olkoon lauluhetkenne siunattu ja ilolla kuorrutettu!

  LeenaJohannan sanoista kiitän. Joulumielen jos täältä sait, sen sinulle lämmöllä suon!Ihania hetkiä suuren juhlan odotteluun!

  Bibelot saa lämpöisen halauksen.TAllennetaan sydämiimme pieniä ihania hetkiä. Otetaan rakkaudella vastaan se suuri lahja, joka meille on seimeen annettu.

  RAuhaisan jouluisia ajatuksia ja ilon hetkiä Unelma-Allille! Mieli kummasti asettuu kirkossa. ISän kasvojen eteen on niin helppo hiljentyä.

  HAnnelle kiitos kauniista sanoista. Lämpöisesn halauksen sinulle lähetän...

  Mammelille toivon hiljaisia pieniä hetkiä touihun ja tohinan keskelle.

  Suville hymy helmeileväinen ja iloa sylin täydeltä. Joulumieltä ihanaa sinulle. Otetaan suuri juhla rakkaudella vastaan!

  Vanamolle kiitos sanoista ja visiitistä. PAljon jouluiloa ja kauniita tunnelmia....

  VastaaPoista
 12. Voi kuinka jouluinen mieli tännekin saakka tulvahti. Luin ihan ahmien, kun niin kauniisti kerrot.
  Paistelin justiinsa pipareita ja ajattelin, että samalla kylällä kun taidamme asustaa, niin kumpa tuoksu kiirisi Riihipirttiin saakka joulumieltä tuomaan. Muuten, minä jätin sinulle ruokahaasteen :) Käythän kurkkaamassa, jookos.
  Lämmin perjantaihalaus Sinkkisangosta.

  VastaaPoista
 13. Kyynel meinasin täälläkin tulla teksitä lukiessa silmään, kun tuli niin hyvä ja iloinen mieli :)

  VastaaPoista
 14. "Rauhaa, joulurauhaa muista joulusi pyhittää. Se vain mikä meissä on hyvää, meidän jälkeemme tänne jää..."
  Tämän Joel Hallikaisen laulun sanoin toivotan sinulle ja rakkaillesi Hyvää Vapahtajamme syntymäjuhlaa!!

  VastaaPoista
 15. Juuri tuollainen valosarja tuli pukilta meidän tytöille :)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥