keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Pettymys.......


Into pulppusi sisuksissani, kun kiirehdin kotiin kaupasta . Ostoskoppaani hypähti viime hetkellä tämännäköinen jouluinen lehti!! Hmmm....Kupponen höyryäväistä ja lukulasit nenulle. MUTTA. Pettymys tömähti sisikuntaani. Olin niiiin pettynyt. Ei mitään minua kutkuttavaa. No, arkku pullollaan menneiden vuosien joululehtiä on onneksi tallessa. Jospa niistä löytyisi lisää inspiraatiota......
 
 Näitä poteleita kesällä huhuilin huutokaupassa laatikollisen ja mitättömällä hinnalla. PAri euroa niistä yhteensä pulitin. Mitäpäs niille tekisi. Terassilta muuttivat sisälle ja nyt peseydyttyään odottelevat pari siellä, toiset täällä. Toimenkuvansa vaan on hämärän huputtama. VAlojako sisälle? Kynttilääkö suullensa?? Tyhjilläänkö vain??
Ymmärrän pullojen näiden ymmälläänoloa. Itselläkin samanmoisia fiiliksiä joskus. Ei oikein tiedä, missä mennään ja mitä pitäisi jaksaa tahi osata. Sitä vaan tönöttää paikallaan. Odotellen. Ja joskus on hyvä olla, vain olla ja antaa elämän viedä.
 
Mietteissä.
Pohtien ja pähkäillen.....

Tummuuden keskelle valoisia aatoksia toivotellen
<3

13 kommenttia:

 1. Me(kai)olemme vain niin vaativia lehtienlukijoita Tinttarukseni!!!Minä en edes kehtaa/halua/viitsi laskea kuinka monta joululehteä olen kaupasta tänä vuonna kiikuttanut,eikä niistä mikään lehti ole sen kummemmin sykähdyttänyt sisintäni!!!
  Ei ole yhtäkään ylitse muiden...Ikävä kyllä!!!
  Kuvia kauniita sitä tarvitsisi itsellen ahmittavaksi melkein päivittäin,mutta valikoima on niin kovin suppea!!!=O(
  Minä haluaisin tietää mikä tänä vuonna jouluisista lehdistä on ollut huippu,hintansa väärtti,iloa tuottava!!!
  Katseleehan noita,
  mutta vaadinko liikoja!?

  Pullot on tyylikkäitä ihan noinkin,jossain korkealla,ehkäpä valosarja niiden lomassa kiemurrellen...
  Voisivatko ryhmänä olla kivoja kynttilänjalkoina!?

  Täällä toinen mamma tönöttää paikallaan ja odottaa pääkopalta käskyjä ruveta toimimaan...
  Ehkäpä huomenissa saan käskyn raivat kämppää kondikseen...tai sitten vain pläräilen noita joululehtiä,joista toivoisi löytävänsä inspiksiä,ideoita ja tunnelmanlatauksia!!!

  Sytytetään edes muutama kynttilä...
  Kyllä se tästä lähtee...elämä vieköön!!!

  <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
  Lähetän tästä töttöröö-olosta huolimatta sinulle suuren sylillisen lämpöisiä ja kiitoksen värittämiä ajatuksia...
  On ONNI tietää sinun olevan olemassa!!!

  VastaaPoista
 2. Voi harmitus :(

  Itsekkin olen katsellut noita lehtiä jo parin viikon ajan, mutta nopean silmäyksen sisältöön tehtyäni, on "plaah" ollut ensmäinen miete ja hyyllyyn ovat jääneet. Onneksi tosiaan on noita vanhoja lehtiä mistä hakea sitä inspitraatiota. Ja rahaa säästyy niiden inspiraatioiden toteuttamiseen :) :) :)

  Minulle tuli ensimäisenä mieleen valkoiset kynttilät noihin pulloihin. Jos raskit niin niistä tulisi ihanat kun steariinin antais valua pitkin pullon kylkeä!

  Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  Henska

  VastaaPoista
 3. Täällä oli taas kiva poiketa katsomassa. Aina ei vaan ehdi jäädä jättämään viestiä. En ole vielä ehtinyt testata joululehtiä...olisiko ulkomaisissa lehdissä kenties parempia kuvia yms.

  VastaaPoista
 4. Minullekkin kävi samoin kun ostin yhden joululehden olikohan se nimeltään.... kaikkien aikojen joulu.
  Laittelin kans kahvit ja istuin nauttimaan ....eipä kulunut kauaa kun lehti meni kiinni. Toivekoti puutarhan joululehdestä tykkäsin, mut siinähän ei askartelu ohjeita olekkaan, mutta kauniita kuvia joulukodeista.Onnea lehden ostoon :-))

  VastaaPoista
 5. Joululehdet tuottavat minullekin pettymyksen, ovat tuottaneet jo muutaman vuoden. Ehkä se on "uudet ideat". Minä olen jo yli viisikymppinen ja minulle oikeat jouluasiat ovat niitä perinteisiä ja vanhoja.Tänä vuonna pyysin kirjaston ystävällistä tyttöä etsimään 80-luvun kotiliesiä marras ja joulukuulta, samoin vanhoja joululehtiä ja hurraa, sieltähän löytyivät ne jutut, joita tehtiin lasteni kanssa heidän ollessaan pikkuisa.
  Vanhat jouluiset askartelulehdet ovat myös upeita, niissä on OIKEITA ohjeita, ei vaan sellaisia osta tämmöiset sakset ja tälläiset leimasimet ja tuo hiutalepurkki ja patinointiaine. Niin saat tehtyä kortteja, joita tänä vuonna tekee jokainen askartelija ja aineet maksavat noin 100e.
  Olen kyllästynyt mielikuvitusköyhään askartelu-ja jouluideatarjontaan, jonka tarkoitus on saada meidät vaan ostamaan turhaa tavaraa.

  VastaaPoista
 6. Selasin kans viime kauppareissulla joululehtiä läpi ja olisko ollut tuo se tylsä kappale. Arjan mainitsema lehti näytti mielenkiintoiselta, mutta jotain siitäkin puuttui :) Saas nähdä lähteekö se kuitenkin en reissulla mukaan :)

  VastaaPoista
 7. Minulla kävi ihan samoin tuon lehden kanssa. Kiikutin sen kotiin innoissani, mutta eipä siinä sitten ollutkaan mitään innostavaa.

  Täällä blogimaailmaassa on niin paljon kaikkea kaunista ja upeaa, että useimmat lehdet tuntuu sen jälkeen vähän valjuilta. Tässä on tullut selvästi hyvin vaativaksi lehden lukijaksi:)

  VastaaPoista
 8. blogisi on hyvä lehti ollut minulle=) Sitäpaisi blogeissa on hienompia kuvia kun lehdissä=)

  VastaaPoista
 9. Kaunis kansi ja ihan höttöä sisältä, pieni pettymyksen läikähdys kävi täälläkin. Kissa vieköön.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 10. Heissan!
  Minullakin on sama lehti ja enemmän kans odotin, olsikohan käynyt niin, että me blogi-ihmiset saamme täällä blogimaailmassa jo nähdä niiiin paljon kaunista, että olemme tulleet vaativimmiksi..;) Ei kyllä ole ollut kovin sykähdyttäviä nuo joululehdet tänä vuonnna sen mitä nyt olen vilkaissut ja pannut takaisin hyllyyn. Tosin, kun on oma maku, niin sitten myös lehtikuvien täytyy olla tietynlaisia ennenkuin sykähdyttää, näin luulen:)

  Mukavaa joulutunnelmointia vanhempien joululehtien ja kahvin parissa!:))

  VastaaPoista
 11. Hei,
  niin - onneksi meillä on nämä blogit, mutta kyllähän lehtiä on ihana selailla.
  Itse kyllä selailen kaupassa lehdet ennen ostoa. Vaikkei siitä tykättäskään...

  Vikaostoksia on tullut tehtyä useammankin kerran.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Hei vielä ystäväin!:)
  Vastaan vielä sinullekin tänne, vaikka vastasin jo omaanikin;)
  Eli...toki saat napata pitsi-idean, kiva vain jos tykkäät;)Aina saa napata idean jos vain sattuu joku miellyttämään:))Ideoitahan on joka puolella: täällä blogimaailmassa, lehdissä, omasta päästä, ystävän kodista, televisiossa...niitä sitten omien tarpeiden ja intressien pohjalta jokainen muokkaa omakseen tai lainaa suoraan:))

  Muuten edelliseen kommenttiini viitaten, oletko lukenut toivekoti-ja puutarha-lehden uusimman? Se oli kiva!!:) Siinä oli Sannankin kaunis, kustavilainen koti ( blogi Ada och Emil)Pieni vinkki omaan lepohetkeesi...;)
  Halaus sinulle, ihana ystävä!!:))

  VastaaPoista
 13. Hyvä kuulla kommenttia tuosta joululehdestä :) En olekaan ehtinyt mitään uutta joululehteä ostamaan. Vanhoja joululehtiä olen kyllä säilyttänyt. Uusimmassa maalaisunelma-lehdessä oli sentään paljon jouluista ja ihania kuvia paljon, siitä ainakin tykkäsin kovasti!!!

  Jouluvalot olisivat varmasti suloiset lasipullossasi...Mutta myös kynttilä sopisi kivasti ja kun vielä kynttilästä valuneella steariinillä saisi pullonpinta täyttyä.. voisin kuvitella sellaisen olevan kaunista :)

  Kiitos mieltä nostattavasta kommentistasi blogissani :) Niin ihana mieli minulle tuli vierailustasi!!
  Niistä puurokulhoista olen seitsemän euroa kipaleelta pyytänyt. Ja se on totta että postikulut ovat ihan älyttömät ja varsinkin jos ja kun joutuu särkyvänä pakettina lähettämään... Mutta täytyypä myös kysellä että missä päin asustelet? Meinaan jos puurokulhoja kovasti haluat niin minä asustelen Hyvinkään liepeillä. Lahdessa Wanhalla Walimolla, sen käsityöläisten putiikissa, on niitä jokunen myös :)

  Oikein hyvää uutta alkavaa viikkoa!!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥