tiistai 2. joulukuuta 2008

Odottelua................


HUH. Kirjoitin niin tulisen tunteen vallassa, että luettuani kirjoittamani, näin parhaaksi painaa DELETEä. Mikäs se Riihipirtin emäntää sitten niin kuumentaa?!

Elelemme adventin, rauhoittumisen, odottamisen aikaa. Suuri juhla on lähellä. Ja mitä tästä tietävät pienet ja suuretkaan.....
Miksi kaikilla on kiire, kiire, kiire..........
Miksi kaikki vain tietävät, mitä haluavat, haluavat,haluavat..........
Miksi minullakin taas on stressi, stressi, stressi...........EIKÄ! Minä haluan, että lapseni oppivat muistamaan joulun ajasta sen suuren lahjan, jonka saimme ensimmäisenä jouluna. Se, mitä meille annettiin, on jotain paljon suurempaa ja tärkeämpää.....
Jospa siis edes pienen hetken pysähtyisimme, rauhoittaisimme mielemme seimen äärelle.

Lähde, etsi seimen lasta,
jätä kaikki muu.
hämäryyden keskelle
jo ihme avautuu.

Seimen lapsi katseessansa
kantaa valoa.
Lapsen katse hipaista
voi joka taloa.

Lapsi asuu sydämessä.
Hän ei seimeen jää.
Milloinkaan et enää kulje
ilman ystävää.

(A-M.Kaskinen)


9 kommenttia:

 1. Niinpä, joulun pitäisi olla rauhallista aikaa! Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Juuri näin!! Oli ihana lukea tekstiäsi, etenkin kun ajattelen täysin samalla tavoin :) Jospa edes jouluna meistä jokainen muistaisi seimenlasta ja sitä mikä joulussa on sen perimmäinen merkitys! Onnellista, rauhallista ja enkelten täyteistä joulun odotusta :) Piti vielä sanomani, että tuo adventtikalenteri on todella upea!!!

  VastaaPoista
 3. Kyllä taasen tänäänkin kaupoilla ei voi kuin ihmetellä suomalaisen ihmisen nyreää suhtautumista toiseen ihmiseen...
  Tuupitaan ja tönitään jouluostoksilla ahtailla käytävillä ja kassajonoissa. Pahalle mielelle suorastaan tulin. Hyvää tarkoittava hymyni ei saanut vastahymyä.

  Omassa joulussani parasta on se aika, jonka perheeni kanssa vietetään yhdessä. Se, että muistaa lähimmäistään ja on kiitollinen siitä, mitä elämä on suonut. Lahjojen määrä on merkityksetön.
  Moni ihminen viettää yksinäistä joulua ja silloin lähimmäisen puute tuntuu kipuna. Toivoisin heille kuitenkin edes pientä mielihyvää ja taitoa löytää jouluunsa jokin merkitys - olla itselleen hyvä - hoivaten sekä hellien ja nauttien vaikka siitä, että joulun stressaavin aika on päättymässä ja on tilaa hetkisen kestävälle joulunpyhien rauhalle.

  VastaaPoista
 4. Älä ajaudu virran mukana. Ole oma itsesi, rauhoitu ja tee niinkuin itsestäsi tuntuu hyvältä.
  Mukavaa joulun odotusta sinulle.

  VastaaPoista
 5. Niinpä, kiire ja stressi painaa nykyihmistä niin, että joulunkin perimmäinen sanoma tahtoo unohtua.

  VastaaPoista
 6. Ihana adventtikalenteri:) Rauhallista rauhoittumista....enkelien siipen havinaa....kynttilän valoa ja lasten ilo...siinä ne pääasiat. Haleja!

  VastaaPoista
 7. Olipa hyvä teksti. Ja kalenteri on minustakin todella hieno.

  Mukavaa ja rauhallista joulun odotusta :)

  VastaaPoista
 8. Minua on alkanut yleisestikin ahdistaa nykyihmisen kiire, joulun alla käperryn entistä enemmän omaan kolooni, keskityn perheeseen, käsitöihin, kotiin... jätän suosiolla kauppojen jouluruuhkat väliin. Ja silti meinaa välillä stressata=)

  Mukavaa ja rauhaisaa odottelua minäkin toivottelen.

  VastaaPoista
 9. Aivan uskomattoman kaunis tuo adventtikalenteri...
  mutta miksi vain jouluna ajatellaan näin, minusta kuuluisivat joka päiväiseen elämään ...no hyvä, että edes silloin, olisi useilla ihmisillä rauha ja hyvä mieli.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥