perjantai 29. joulukuuta 2017

Joulun lapsen valo

"Tämä majatalo on viimeinen toivomme", lausui levollisesti roolissaan suloinen oppija-Joosef. Vierellään raskaasta matkasta väsynyt puoliso, pikkuisen epävarma, mutta niin tarmokkaasti osansa hoitanut oppija-Maria, joka ajoittain poimi flyygelin takaa katseeni ja antoi hymyni tarttua rohkaisuksi olemukseensa. Muistelen juhlan kauniita hetkiä ja kiitos sipaisee poskiperää, kutittaa lempeästi jättäen hennon hymyvanan mietteliäisyyteeni. Mikä lahja onkaan eteeni ojennettu! Miten ihmeellisesti omat askeleeni johdatettu. Saan askeltaa matkaani niin juhlassa kuin arjessa viisaimman opastajan valossa. Tietäen, että vaikeankin taipaleen päässä häämöttää aina oikea ovi. Se, jonka takaa löytyy toivo!
Pimennyt taivas saatteli eilisessä minua ja rakasta. Kuljimme taskulamppuinemme, koira seuranamme sateisen metsän sylissä. Ilta oli hiljainen, maisemassa tuivertanut tumma tuuli ei yltänyt luoksemme. Havupuvuissaan puut olivat suojanamme. Sammalpeitteiset kalliot jylhinä seininämme.  Pimeys kulki edellä, seurasi perässä, riitti kaikkialle. Hennot valovanat piirsivät metsäpolun jalkojemme alle. Viitoittivat turvallisen reitin, tutun, mutta tumman taivaan alla turvattoman maaston halki. Keskellä metsää seisahduimme ja sammutimme lamput, olimme vain, tuokion aivan vaiti. Rakkaan hengitys piirsi ilmaan pehmyitä suortuvia omieni lomaan, ympärillä oli vain hiljaisuus ja syvä pimeä. "Minä olen maailman valo", sanat nousivat sydämelleni tuossa ihmeellisessä hetkessä, aavistus jotakin pyhää kutsui silmiin vaimeat kyyneleet. Miten totta! Valo, jonka kajastuksessa mikään pimeä ei ikinä piilota viittansa uumeniin, vaan askelille löytyy avara tila. Valo, jonka turvin näkee kulkea eteenpäin, vaikka pimeys olisi miten liki. Sytytimme lamput jatkaaksemme kotiin. Ääneti kuljettujen askeltemme alla keikkuivat taskulamppujen kajot. Sydämissämme se rakkauden valo, josta hellästi muistutit. Sinä, jonka syntymää juuri juhlimme.  
Joulukuusen kynttilät tuikuttavat lämpöä ja rakkautta tämän illan pimeään. Iltaani, jossa nyt istun mietteineni. Rakkaat ovat tahoillaan, olen yksin enkä silti ikinä vain minä, vaan sinä minussa. Kuiskaan hiljaa tummenneen illan utuun kiitollisuuteni. Hymyillen saattelen vaatimattomat sanani matkaan. Sipaisen hiussuortuvan ohimolta. Ikkunan takana syvyys on mustaakin mustempi, mutta valo on sielläkin yhä.

   

12 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla sinusta ystäväiseni! Niin koskettavan herkkä ja kaunis tekstisi, kiitos tästä. Sinulla on taitoa sipaista sanoillasi sydämeen asti.

  Kaikkea hyvää sinulleja rakkaillesi näihin loppuvuoden hetkiin ja alkavalle vuodelle, valoa ja siunausta♥

  VastaaPoista
 2. Voi Hannah, kiitos. Valo kajastakoon myös sinun ja omiesi päivissä!!
  Ilahduin kun tänne sanasi jätit tuikkimaan iloa vierelleni.
  Siunausta vuodelle, joka pian saa jakaa uusia polkujaan päiviimme!

  VastaaPoista
 3. Hei Ystävä, ihanaa, että olet palannut tännekin! Tuosta upeasta metsätuokiokuvauksestasi tuli niin mieleen se hieman toisenlainen metsäreissuni kanssasi - kiitos vielä siitäkin. Iloa ja valoa uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymyilyttää, kun muistelen miten johdattelin sut totisesti läpi metsän :) Kuvaavaa sekin: ei meitä nujerra rämeiköt eikä märät mättäät, ei risukot eikä sohjo elämässäkään! Oikea opastaja johdattaa aina oikealle polulle. Valoonsa, suojaansa, lämpöönsä.
   Nähdään taas.
   Luulen, että nyt pidän Riihipirtinkin jatkossa virkeämpänä. Niin toivon.
   Siunattua ja ilontäyteistä alkavaa vuotta!

   Poista
 4. Vihdoinkin saan lukea ihania sanojasi♥ Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset koskettavista sanoistasi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ❤Iloa ja valoa uuden vuoden päiviisi! Kiitos sanoistasi.

   Poista
 6. Ihana kirjoitus valosta, joka on läsnä aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö!
   Valo on aina vahva, vaikka välillä hämärtää.
   Valoa ja iloa uutukaiseen vuoteen! Kiva kun jätit sanasi luokseni. Tästä koitan taas Riihipirttiä sanoillani availla....

   Poista
 7. Kiitos Tinttarus♥ ihanainen, miten onkaan sanasi kauniit. Kyyneleet virtanaan vierii, olet elämämme Valo, kiitos kauniista hetkestä kanssanne metsässä. Voimia uuteen vuoteen ja halaus Ystävälle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kaisa miten kauniisti sanot! Kiitos. Valoisuutta alkaneeseen vuoteen! Tuntuu kivalta olla täällä taas.

   Poista

Kiitos ajatuksestasi♥