lauantai 11. helmikuuta 2017

Uusia alkuja

Pysähtyneen päivän turvallinen hiljaisuus ympärilläni huomaan tapailevani ajatusteni haikuja. Muistelen. Kuuntelen, miten menneisyys ja tämä hetki ojentavat kättä toisilleen. Varoen, vaiti, vaalien, ettei mikään enää saisi särkyä. Kutsua esiin kyyneleitä, joiden lohduttomuus satutti sisimmän syrjää.
Äänetön hetki.
Sisimmän syvä rauha.
Harmaan takana.

Jokin pieni hauras pyrkii nousta esiin, tilaa etsien, luokseni löytäen, lähelle. Seisoin tuokion ääneti hämärtyvässä maisemassa. Katselin kauas , taakse puiden ryhdikkään rivistön. Pakkaseen polkuaan piirtävä hento pilvi kertoi, että hengitän. Olin tuokion kuin en olisi, antauduin utuun, joka pyyhki pois menneen murheen ojentaen eteeni uutta orastavaa. Hymyilen uusille unelmille, ihmisille, joista päiviini pulppuaa ilo. Pellosta esiin työntyvät viljan korret näen selvemmin etäämpää. Elämääni istutetut uudet alutkin. Muistutan arjessani oppijoitani usein: joskus liian läheltä ei näe lainkaan. "Kahden vaaksan päästäkö taas", viisaasti muistavat peruutellessaan pöydän reunan taa sormet ojennettuina mittaamaan, pienet janoavat katseet suuntaani käännettyinä, luottaen. "Kahden", kuiskaan ja pohdin onnea , joka on juuri siinä. Se, jonka näkee astuessaan loitommas.
Tasaisen harmaaksi sanoitetaan arki usein. Ammennan ikkunan takana levittyvää aavaa, jonka värittömyydessä hehkuu satojen sävyjen syvä sinfonia. Ei onnea, ei sattumaa, vain armon alle asettuneena koettua johdatusta on päiviin piirtynyt. "Miksi", muistan huutaneeni puoleesi. Kunpa oppisi luottamaan, ettei järjen pääteltävissä, silmin havaittavissa ole aina se, minkä parhaaksi osallemme katsot. "Älä pelkää, usko ainoastaan" ovat sanasi soineet moniin korviin, omiani en enää  suostu ummistamaan. Janoan kuulla, kaipaan havaita. Oksistoissa uusien silmujen sisään piirrettynä on jo kaikki. Raskaan takana siinsivät parhaat alut. Mustaksi tummunut pehmyt ilta saattelee sanojani. Tiedän, että olet siinä, viisaissa käsissäsi kaikki, mitä tarvitsen ja enemmän. Uusien alkujen edessä saan olla pieni ja avuton. "Hyvin kaikessa käy", kuiskaat ja sydän vavahtaa sen rakkauden alla, joka voi ja kantaa, kykenee. Hiljalleen vahvistaa.
Oksiston uumenissa, kuuran kosketuksen alla on aina uusien silmujen joukko, kevättä kuulostellen, kohti valon avaamaa kauneutta kurkottaen. Jokainen vaikea, riisuttu, rikki revitty, riivitty ja pois heitetty hetki saa kasvattaa uutta. Lauantaivalon lempeä muisto leikkii kasvoillani nostattaen häivähdyksen hyvää siihenkin, missä kirvelee, kutittaa, punoittaa. En suostu enää pelkäämään, en epäröimään, etteikö jokaisen sallimasi vaikean takana siintäisi kirkkaimman iltataivaan rusko. Uusien alkujen kimppu kuin nippu rakkaan ojentamia tulppaaneja maljakossa. Jakamassa rakkautta. Ihmeellinen yksinäisyys illassani päättyy nyt. Rakas saapuu ja sanoo, miten paljon merkitsen. Sekin, mikä yhä on rikki, paikkautuu. Tiedän, sillä jokainen koettelemus on ratkaistu jo. Kynttilän vaimea valo leikkii vierelläni. Suljen silmäni ja painan pääni kiittämään. Niin vähässä on enemmän kuin osasin joskus aavistaa!
Tiedät sen kipeän, jota yhä kannan. Sen, joka vielä satuttaa. Polvistun eteesi ja hymyilen: onneni on olla tässä ja nyt. Odottaa ja luottaa, rakastaa.

Hymähdän hyvän tuulen hyväillessä. Kaipasitko oikeasti? Sanoillani kun osaan kertoa vain sen, mitä sydän tuntee! Sinä, joka jaksoit odottaa, olen sinusta iloinen! Jokaiseen päivään asettuu se, mikä on tarpeeksi.

27 kommenttia:

 1. Ihana kun oot täällä! :) Niin kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 2. :) päätin hiipiä hiljaa takaisin. Katsoa, josko...
  Satu suloinen! Kiva kun jätit sanasi.

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Voi miten olekaan kaivannut näitä tekstejäsi...ihanaa, että palasit♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua. Kiitos. On ollut niin paljon. Valoa, varjoa. Luin omat sanani, tuntuu kuin ne eivät sanoisi mitään. Mutta nyt lupaan jäädä.....

   Poista
  2. Voi sinua. Kiitos. On ollut niin paljon. Valoa, varjoa. Luin omat sanani, tuntuu kuin ne eivät sanoisi mitään. Mutta nyt lupaan jäädä.....

   Poista
 5. Oi ystäväinen ja valontuoja, ihanaa kun olet palannut! Kyllä sinua olenkin kaivannut.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah, sinä suloinen!! Päätin palata. Ehkä taas saavat ssnat solista, kun kevät jakaa valonsa....Voi hyvin!

   Poista
  2. Hannah, sinä suloinen!! Päätin palata. Ehkä taas saavat ssnat solista, kun kevät jakaa valonsa....Voi hyvin!

   Poista
 6. Voi Tinttarus, eilen viimeksi katselin haikein mielin blogiasi. Mihin katosi tuo ihana Ystävä♥? Kaikilla meillä on omat ilomme ja murheemme. Aika ei tunnu aina riittävän kaikkeen mitä haluaisi.On osattava ottaa oma aikansa jokaiseen asiaan. Mutta ihanaa kun olet jälleen "olemassa". Siunausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa ystävä sinä ihana siellä!
   Aikansa ja paikkansa kaikella.
   Nyt taas tällekin täällä.
   Voi miten ilahdun kun olette yhä tässä . Vierellä.

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Kaksin kappalein laittelee kaiken :)......

  VastaaPoista
 8. Olipa ihanaa löytää täältä taas teksti! Siinä on paljon ajateltavaa, sellaista mikä on hyvä itsekin huomata ja arjessa muistaa:)

  VastaaPoista
 9. Terapeuttini on täällä! Kylläpä valui uutta virkistävää voimaa ja toivoa sanoistasi. Isämme sinua suuresti siunatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sirkku miten hellit sanomallasi. Kiitos! Siunaava ajatus luoksesi. Tänne halusin palata. Ilahduttaa niin huomata että saan tulla....

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Tuntui että sille oli nyt tila ja aika. Kiitos lämpimästi ajatuksesta! Valoa kevääseen!

   Poista
  2. Tuntui että sille oli nyt tila ja aika. Kiitos lämpimästi ajatuksesta! Valoa kevääseen!

   Poista
 11. Niinpä, sinua on kaivattu ja odotettu tekstejäsi! Osaat maalata sanoilla kauniisti todellisuuden näkyväksi. Pian nähdään kasvotusten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssan otteesta, peiton alta kiitos lämpöisesti ystäväni!! Ihan kohta saamme yhteiset siivet.... :)

   Poista
 12. Koskettava teksti, kuten aina. Pieni hiljainen pysähdys. Kiitos <3 . Hirmuisesti kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen hurjan iloinen ja hiukan hämilläni ja onnellinen :) Te ihanat lämmitätte mieltä sanoillanne. On hyvä olla täällä taas. Valoa ja vahvuutta kevääseen!! Uuden kasvun aika. Voi hyvin!

   Poista
 13. Tekstisi on kuin hiljainen saarna!
  Armolliset sanat..
  Kaikkea hyvää alkavaan kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauniisti sanot, että sydänelläni läikähtää. Pieni onni, ilo. Valoisaa kevättä!

   Poista
  2. Niin kauniisti sanot, että sydänelläni läikähtää. Pieni onni, ilo. Valoisaa kevättä!

   Poista

Kiitos ajatuksestasi♥