lauantai 1. marraskuuta 2014

Vilkutan

Tummuva taivas kietoo viittaansa levollista päivää. Ympärille on levittynyt hiljaisuus. Tyttönen yökyläilee kuorokaverinsa luona. Huomisessa laulavat valoa sydämiin seurakunnan aamussa. Muistuttavat ainoasta, joka voitti pimeän. Sen, jolla liian moni tässä viikonlopussa leikkii ja humuaa. Metsään menemisen kaipuu täyttyi, kun rakkaan askeleet omieni rinnalla löysivät tuttujen polkujen pehmeyden. Talvea lähelleen kutsuvan vihreän vierellä pysähdyin nuuhkimaan kuusen ojentamaa kättä.Annoin ensimmäiselle jouluajatukselle hetkeksi luvan ottaa paikkansa. Jääkaapin oveen kiinnittyi eilisen lastenillan jälkeen muistutus joulukuisesta retkestä Vivamoon. Pöydällä palavat kynttilät jakavat hentoja varjoja huoneeseen, takassa soi palavien halkojen vaimea laulu. En tarvitse tämän enempää. Onni asuu pienissä tuokioissa, tunnelman palasissa. Tietokoneen rikkoutunut kovalevy vei mennessään kahdeksan vuoden muistojen kuvat. Tarkennan niistä tärkeimmät sydämelle ja myönnän sisimmän pikkuisen itkevän, sillä hämärä vetäisee verhoa liian monen rakkaan kuvan ylle. Jokin tapahtuneessa puhuttelee syvemmin. Hetkiemme ainutkertaisuus. 
Marraskuura kosketti aamumaisemaa. Aurinko maalasi päivään värit. En tahtoisi vilkuttaa päivälle. Luovuttaa sitä käsistäni. Yhä tunnen poikasen leipomien sämpylöiden tuoksun, kuulen ajatusteni huminan. Pohdin pitäisikö vilkuttaa Riihipirtin ohi kulkeville ja sulkea portit.
Katselen taakseni. Olen saanut paljon.
Oksista tippunut turhaa.
Pian saapuu valkeus.


16 kommenttia:

 1. Ymmärrän ajatustesi kulun kun samaa olen itsekin pohtinut koko kesän jälkeisen ajan.Sulkeako uuni...jatkaako matkaa eteenpäin uusissa askelissa .Kaikella on tarkoituksensa uskon -kiitos sinun-ja tapaamme kyllä vaikka Riihipirtti jäisikin ihanaksi paikaksi ajatuksissa ja muistoissa.Mitä teetkin kiitos hetkistä täällä luonasi.Olet antanut paljon paljon enemmän kuin voit koskaan ymmärtää.

  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua. Kiitos, sanasi ottivat minut lämpimästi syliinsä!
   Tuntuu ,ettei ole enää uusia sanoja, uusia näkymiä, kulmia tai mutkia jaettavaksi.
   Kuuntelen sisimmän ääntä ja päätän sitten, mikä pienen pirtin kohtalo täällä on.....
   Kaikella ON tarkoituksensa, niin minäkin vakaasti uskon. Ja tapahtuu niinkuin meitä viisaampi parhaaksi näkee....
   Halaus♥

   Poista
 2. Kiitos taas kerran. Sinun kerrontasi elämästä, vaikeuksista, ilosta, on niin puhuttelevaa että niistä saa aina itselleen paljon. Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mummeli. Aina jaksat jättää niin sydänlämpimiä terveisiä täällä . Kiitän jokaisesta♥
   Luotan siihen, että jos on tarkoitettu, että Riihipirtti sulkeutuu, tunteeni siitä vahvistuu ja jos on toisin, saan uuden kipinän kirjoittamiselleni.
   Kaikkea hyvää marraspäiviisi. Ulkona tasainen harmaus, mutta ajatuksissa jo hiljalleen joulun valo♥

   Poista
 3. Ystävä armas, Riihipirttisi tunnelmissa on ollut ihana viipyä. Toivon, että jatkat ajatustesi ja kokemasi jakamista jossain muodossa - ihan mieluusti kyllä Riihipirttinäkin. Sinulle on annettu lahja maalata sanoilla mielen maisemia. Jatkoa odotellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana ystäväni! Jos tällä paikalla täällä kaikkien sivustojen keskellä yhä on tarkoituksensa, pysyköön salvat auki ja auetkoon sisimmän sanatulva pulppuamaan jatkossakin......nyt vaan tuntuu vahvasti siltä, että tie on päättynyt. Katsotaan miten tässä käy.
   Kiitollinen olen näistä kannustussanoista täällä. Kiitos kiitos kiitos♥♥♥
   Harmaan keskelle paljon ilovaloa!!!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos♥
   Marraskaamokseen sinulle toivotan tuiketta ja valonsäikeitä!
   Halaankin♥

   Poista
 5. Voi ystävä rakas, on ollut suuri ilo saada tutustua sinuun näin blogimaailman kautta. Et arvaakaan, miten merkityksellistä tämä on ollut. Riihipirttisi on antanut niin paljon lämpöä,valoa, uskoa ja voimia. Kiitos kaikesta kultaisin. Ja mitä teetkin, kuuntelethan sisintäsi ja toimit sen mukaan. Lämpöisin ajatus luoksesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kultainen♥
   Luotan siihen, että sisimpään lasketaan se, mikä osoittaa suunnan....
   Siunausta ja lempeää valonkajoa päiviisi sinä kauniiden sanojen ja tunnelmien maalaaja!

   Poista
 6. Voi sinä suloinen Tinttarus ♥ En haluaisi vilkuttaa sinulle hyvästiksi......
  Mitä ikinä päätätkin tehdä, muistathan, että suljetut portit voi aina avata uudelleen.
  Lämmin kiitos tähänastisista hetkistä. Lähetän lempeän halauksen ja kaihoisan, mutta toiveikkaan vilkutuksen sinulle ♥ Voi hyvin, ystävä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vilkutuksestasi ja niin lämpimistä sanoistasi!♥
   Jään kuulostelemaan ja tunnustelemaan Riihipirtin kohtaloa.
   Voi hyvin!

   Poista
 7. Hei:)! Sinulla on ihana blogi! Mitä kautta sinulle voisi lähettää yksityisviestin yhteen kirjaan liittyen..?

  t. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi sanoistasi♥
   Voit laittaa minulle viestiä osoitteeseen mikontiina@gmail.com

   Poista
 8. Ymmärrän surusi kuvistasi. Pojastani on jäljellä vain kuvat, sydämeen talletettujen muistojen lisäksi. Kuvia katsoessa tulee mieleen muistoja, jotka ovat hämärtyneet surun verhon taakse. Usein mieleen nousevat muistot ovat hyvin iloisia, koska usein kuvia otetaankin hyvissä hetkissä.
  Ihana tapa nähdä tuo "oksista tippuu turhaa"!

  VastaaPoista
 9. Voi sentään ... Kuvien menetys on raskas isku - rakkaiden kasvot ja yhdessä vietetyt hetket ... tallennettu sydämiin ja muistoihin, mutta niitä olisi niin mukava yhdessä elää uudelleen, katsellen ja jakaen ... Olen pahoillani ... Mutta kuten kirjoitat, ne asuvat sydämien sopukoissa, ja palautuvat mieleen tuoksujen, tunnelmien, paikkojen, sävelten ja äänten sattumissa - sekä kun yhdessä niistä puhelemme ...
  Taivaan Isän hellää huolenpitoa sinulle ja perheellesi, sekä myös niille onnekkaille oppijoille, jotka seurassasi saavat taivaltaa!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥