perjantai 24. toukokuuta 2013

Taimitarhaa ja siemeniä♥

Raottelen jo aamuissani lupaa hitauden astella vierelleni. Ihan lähellä on lomapesä! Hyräilen samaa sävelmää aamulaulavien lintujen kanssa. Kahvimukin kulku pysähtyy ja jo toistamiseen ihmettelen ikkunani taakse uskaltautuvaa pientä väpättäväviiksistä pitkäkorvaa. Jäniksenpojan vauhti pysähtyy kuin kuuntelemaan sykkiikö minun sydämelläni kiire vai jaksanko yhä pysyä levollisuuden kämmenellä. Tuokion viihtyikin hoppu kintereilläni ja sai suupieliin turhaa tiukkuutta, unikuviin liikaa häilyviä tunteita. Työtarpeelliset kun sain napsuteltua kohdilleen, huokaisin hiljaisen , vaimean ja samalla vahvan kiitoksen suuntaan, mistä aina apu tulee.
Tänään astelin oppijoiden kanssa metsän syliin. Tämä kaksivuotisen taipaleen kanssani ensi viikolla päättävä joukko opinpolun tallaajataimia on saanut sydämeltäni erityisen pesän. Erityinen oli vuoteni kotosalla heitä ennen ja lukuisin pyynnöin käännyin kaitsijan puoleen kun vuoteni läheni loppuaan ja aatokset keinahtivat ihmettelemään uutta katrasta. Ja mitä sain? Paljon enemmän kuin ikinä uskalsin toivoakaan! Perjantain retkimetsä oli entuudesta tuttu. Nauru raikui ja lukuisat pienet maaston ihmeet saivat tutkivien silmien jakamattoman huomion. Kaiken menon keskellä katseeni poimii poikakaksikon vierekkäin istumassa suurella kivellä, jonka päälle sammal oli kattanut oivan eväspöydän. Jos tyytyväisyyttä pitäisi selittää, se oli siinä. Kaksi lasta onnellisina aamutaivaan hattarapilvien tarjotessa katon ja siirtolohkareiden sammalpinta jykevät seinät. Jalkojen alla kaikki mahdollisuudet  ja suussa makea marjamehu. 
Vilkuttaessamme metsällemme, kulki parijono eteenpäin rupatellen niitä näitä ja vaikkapa kaalinpäitä! Mitä noi olikaan noi keltaiset, kysyy poika. Voikukkia, palautan mieliin. Ai kun ne on ensin valkoisia ja sitten keltaisia? Ei, vaan toisinpäin, jatkan. Jutustelemme tarkaksi voikukan elämänkulun ja kuihtumisen, siementen lennot aina uuteen kasvun kevääseen saakka. Sitten kiirii peltoa halkovan hiekkatien yli toisen pojan ahaaelämys: Vähän kuin Jeesus! Sekin kuoli, muttei kuollutkaan, kun voitti kuoleman! Ei se voikukkakaan kuole, kun kasvaa uudestaan niistä siemenistä! En saanut heti sanoja huuliltani. Sisimmän ilo ja kiitos alkoivat laulaa. Kiitin siemenestä, joka oli löytänyt maaperän. Pienen vilkkaan pojan sydämen.
Tähän päivään mahtui yllättävääkin. Sitä vielä ihmettelen tykönäni. Tutkailen ja kuuntelen, yritän löytää ytimen. Nähdä oman opinpolkuni pään. Joskus pitää eksyä löytääkseen perille. Luottaen tartun uuteen päivään. Tänään annan lempeydelle isosti tilaa viereltäni. Vielä ei ole isojen päätösten aika. Tänään ne vain kättelivät avaten uusia ovia odottamaan , josko astuisinkin uusiin suuntiin.

"Sinä neuvot minulle elämän tien, ylenpalttisesti on iloa sinun kasvojesi edessä, ihanuutta sinun oikeassa kädessäsi iankaikkisesti." Ps. 16:11

19 kommenttia:

  1. Asumme maalla omakotitalossa ja on puolen hehtaarin tontti ja monenääniset linnut laulaa. Itsekin usein kuljen pihalla kahvikuppi kädessä ja vihellän lauluja ja yksi on "Oi katso mikä aamu, yön varjot häviää ja linnut pienimmätkin ylistää Jumalaa, niin täydellinen nytkin on Herran luomistyö, oi katso se on aamu, edessä istuimen".

    VastaaPoista

  2. Punainen tupa,
    :)Maaseudun helmassa mekin ja 2 hehtaarin verran lintujen laulumaita! Minä olen ihan kyltymätön kevään ahmija! Laulellaan saman taivaan alla, kukaties sävelemme kulkevat toistensa luo:)
    Totisesti täydellinen on Herran luomistyö!

    Kevään ihanuutta ja siunausta viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  3. Olenkin jo odottanut sinun kirjoitustasi. Kiitos taas tästä♥
    Ihana on lintujen konsertti, kun puolisoa etsivät...:)

    VastaaPoista
  4. Excеllеnt ріесes.
    Keеp ωгiting ѕuсh kind of іnfo on уouг blog.

    Im really іmρressеԁ bу yοur sіte.

    Ηey there, You've performed a fantastic job. I will definitely digg it and for my part suggest to my friends. I'm cοnfіdеnt
    thеy'll be benefited from this web site.

    Also visit my web page ... Standard: Vacation

    VastaaPoista
  5. Ihana teksti sinä suloinen! Voin nähdä tuon teidän metsäretken ja hetken :)

    Lempeää lauantaita! Kiireetöntä!

    VastaaPoista
  6. Irmastiina,
    kiitos, sinä ystävä ihana! Tuntuu kivalta kuulla, että joku odottaa...
    Lepattakoon viikonloppusi yllä lempeät ja siunaavat tuuloset!

    Anonyymi,
    thak you!

    Satu,
    kiitos♥
    Metsän sylissä helmihetki, oi että, en tiedä ,miten selviän ensi lauantaistani, kun tämän uskomattoman upean lapsijoukon joudun hyvästelemään. Ovat ihan ainutkertainen joukko♥

    Sinulle sinne iloisesti vilkutan!
    Leppoisia kesätuulia, semmoisia, jotka puhkuvat tarpeeksi voimaa omiin purjeisiin...

    VastaaPoista
  7. On hyvä antaa uusille tuulille tilaa ja aikaa laskeutua...itse huomasin etten noussut niiden matkaan mutta jo ajatus ja mahdollisuus antoivat raikkaan tunnun entisiin polkuihin.

    VastaaPoista
  8. MAria,
    ♥miten viisaasti sanot. Kiitos.
    Luulen, että minäkin annan uusien tuulien ja mahdollisuuksien avata vanhat siivet virkistymään. Tarvitsisin hurjasti rohkeutta repäistäkseni itseni uuden yllättävän, joskin kiinnostavan tarjouksen myötä irti tutusta.

    VastaaPoista
  9. Kiitos, Tinttarus! Yksi parhaista open työn mukanaan tuomista luontaiseduista ovat nuo retket milloin mihinkin ja parhaimmillaan ehkä juuri lähimetsään. Hienoa huomata, mitä on pienten mieleen matkan varrelta jäänyt. Jaksa sinäkin vielä viikko ja sitten on pitkän levon ja rennon olon aika!

    VastaaPoista
  10. Kiitos kauniista postauksesta ja käynnistäsi runoblogissani.
    Toivottavasti kiireettömät aamut pysyvät rinnallasi ja kaikki käy kuin sinulle hyväksi on. Aina ei näe heti, miksi juuri näin, mutta ajan kanssa ymmärtää.

    VastaaPoista
  11. Hi there to all, the contents prеsent аt this web sіte are іn fact awеsome foг people κnοωledge, well,
    kеep uρ the goоd ωork
    fеllows.

    my weblog - cheap hotels Inside portugal

    VastaaPoista
  12. We're a gaggle of volunteers and starting a brand new scheme in our community. Your web site provided us with valuable info to work on. You'vе peгfοrmed a fοrmіԁable jоb and our entire community wіll
    lіkely be thanκful to you.

    Feel free to suгf to my blоg :: Shanghai Hotels Minimize The Finances

    VastaaPoista
  13. "Vielä ei ole isojen päätösten aika. Tänään ne vain kättelivät avaten uusia ovia odottamaan , josko astuisinkin uusiin suuntiin."
    Osuvasti kuvaa omaa tilannetta!
    Joskus toinen on löytänyt sanat, jotka kuvaavat niin hyvin omia tuntoja!
    Kiitos, oli ilo lukea tekstiäsi!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. Eihän tuohon voi muuta sanoa kuin Amen!:)
    Tekstisi on niin ihanaa, sydämeen käypää, sain jälleen myös itselleni paljon, kiitos!♥
    Siunattua, ihanaa kesää sinulle ja perheellesi! Ole levon kämmenellä:)

    VastaaPoista
  15. Grеаt weblog right here! Additiοnally your web ѕite so much up ѵеry faѕt!
    Whаt host аre you thе usе of?
    Cаn Ӏ am gеtting your affіliate hyρerlink for your host?
    I wаnt my site loaded up as fast as yours lol

    Also visit my wеb pаge :: Http://hotel-discount.com/last-minute-hotel-reservation/

    VastaaPoista
  16. Lintujen laulu on sulosointuja kesää odottaneelle, meillä parvekkeen ovi yöt auki ja se ihana viserrys on kuin jatkuvassa konsertissa olisi, tykkään kovin.

    VastaaPoista
  17. Wow that was strаnge. I јust wrote an νery
    long comment but after I clicκed ѕubmit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not ωriting all that oveг again.
    Anyways, just ωanted to say exсellent blog!


    My wеb-ѕite Very Last Minute Lodge Booking

    VastaaPoista
  18. I'm really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A small number of my blog audience have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any ideas to help fix this issue?

    My page: Low Cost Brand-New Orleans Hotels

    VastaaPoista
  19. I do not κnow whеther іt's just me or if everybody else encountering issues with your blog. It appears as if some of the text on your content are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This might be a problem with my browser because I've had thіs hаρреn
    preѵiouѕly. Thanks

    Reѵiew my web-site - Lower price Accommodation A number of Basic Recommendations on Receiving the Best Resort Savings

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥