sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Aavaa valkeaa

 
 Minä, joka aina palelen, olen viettänyt aikaani ihmeen paljon ulkosalla. PAkkasta arastelematta. Jalkojen alla narskuva lumi soittaa mieluisaa melodiaa. En ollenkaan kylläänny talviseen lumoon. Olen astellut ja ihastellut, ihmetellyt ja hämmästellyt. Ihan tässä omalla pihamaalla, oman metsän siimeksessä. Joissakin hetkissäni on ollut sellaista herkkyyttä, etten malta hakea kameraa niitä tallentamaan, vaan annan niiden hiljaa asettua muistikuviksi sydämeni galleriaan. Aatoksiini ne piirtävät jälkensä. Tässä päivässä oli paljon valoa. Auringon valon rinnalla minua puhutteli se valo, joka palaa pimeässäkin. Lukemisen alla olevasta kirjasta sovitan tähän sanat: "hyvä tyhjyys on täynnä valoa." Sunnuntaissani on ollut paljon hyvää ja valoisaa, vaikkei siihen ole osunut tavallisuutta ihmeempää.
 Ihan hetki sitten hämärtyvästä illasta huhuilimme kaksi nuorimmaistamme sisälle. Saapuivat posket pakkasen punastamina täynnä riemua. Olivat touhunneet salaisia lumijuttujaan:) Eilen illalla kiiri illan pimeässä kylmyydessä lämpöinen nauru. Menivät kotareitillä äitiä piiloon. LApset totisesti taitavat pienestä ilon nappaamisen taidon! Talven ihmemaa ympärilläni täytyn ajatuksella: pienessä on suuruus. Meissäkin. Tunnustamalla oman heikkoutensa, saa osallensa niin paljon. Aava valkea kauneus ,joka meitä ympäröi, puhuttelee. Muistatko vielä ensimmäisen hennon hiutaleen? Luojamme muistaa meistä heiveröisimmänkin. Antaessani tälle ajatukselle sijan, tunnen suuret turvalliset käsivarret ympärilläni. 
Tänään kiitän valosta. VAlkean lumoavasta kauneudesta, joka pian antaa tilaa uutta luoksemme tuovalle keväälle. Tänään kiitän ystävistä. Jokaisesta. Niin lähellä olevista kuin etäämpänä viipyvistä. Pian lähemmäs muuttavasta. Tänään kiitän pehelinsoitosta, joka kertoi minulle niin läheisen ja tärkeän päässeen turvallisesti kotiin. Pitkästä aikaa. Tänään kiitän kivusta. Opin ottamaan sen vastaan ja olevan osalleni tarkoitetun. Tänään kiitän tästä päivästä. Huomiselle on omat ilonsa, murheensa. Tänään kiitän ajatusteni antamasta lämmöstä. Lauluin sain kiittää suuruudesta ympärilläni, yläpuolellani, vierelläni, sydämessäni. Tänään kiitän. Tänään sormet sormieni lomaan laittaen huokaan. Miten paljon valoa sain  päivääni, joka tavallisuudessaan oli niin erityinen.

10 kommenttia:

 1. Pienessä on suuruus, se on juuri niin. Olen siitä eilen puhunut ääneenkin. Kaunista tekstiä. Valo on huima.

  VastaaPoista
 2. Minä kiitä sinusta ystäväni, tuot textissäsi valoa tänne toisillekin.Kiitos!
  Kauniita valoisia kuvia.
  Siunausta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista kirjoituksestasi!
  Kumpa muistaisimme aina olla kiitollisia.
  Olet taas ottanut kauniita kuvia.
  Kiitos niistäkin!

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kauniita sanoja. Kiitos niistä. Elämä on kaunista. Jokainen päivä on erityinen, suruistaan huolimatta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tinttarus..
  valo on ihmeellistä..
  ihanaa kun saamme kulkea sitä kohti, kylpeä siinä ja antaa sen puhdistaa..

  VastaaPoista
 6. Hyvää Ystävänpäivää blogiystäväin!

  VastaaPoista
 7. Satu,
  olemme siis olleet samojen ajatusten äärellä.
  Valossa on jotain ,mikä koskettaa syvästi ja saa herkäksi.

  Sylvi,
  voi kiitos sanoistasi! Jos voin jakaa valoa jollekin, olen tehnyt hyvän työn. Siitä kiitollisena toivon sinunkin päiviisi siunaavia säteitä!

  Irmastiina,
  niin. Jokainen päivä kun on oman kiitoksensa ansainnut. Ne synkimmätkin.

  Lumikissa,
  totisesti. Elämä itsessään on valtava lahja. Sitä helposti tulee ohittaneeksi liian paljon ilman että ehtii pysähtyä huomaamaan. Kiitollisuuden siemeniä kun on jokaisessa hetkessä.

  Hanne,
  valo-ajatus on istunut tiukasti vierelläni. Niin ulkoinen kuin se sisäinenkin valo saa ihmeitä aikaan!

  Kaisa,
  lämpöinen kiitos ja halaus sinulle<3

  Lennu,
  valoa ja iloa ystävälle!

  VastaaPoista
 8. Kaunis kirjoitus talven taiasta. Kauniit kuvat samasta aiheesta.

  Lämpimiä ajatuksia ystävänpäivälle ♥

  VastaaPoista
 9. Kaunis teksti. Valosta ja arjen kauneudesta minäkin kiitän. Hyvää ystävänpäivää sinulle Tinttarus!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥