torstai 14. lokakuuta 2010

Eilinen valo valaisi tämänkin päivän!

Pehmeä syyssade saatteli aamulla matkaan kotoalähtijät. Kolmasluokkalaisemme puki urhoollisesti ylleen sateenkestävää ja eväsreppu selässään läksi intoa puhkuen koko päivän retkelleen. Ekaluokkalainen nautti kukkasaappaistaan. Seiskaluokkalaisen suu mutristui toviksi, mutta polkupyörän selkään kiipesi tyytyväisempi tyttö kosteudenkestävässä takissaan. Lukiolaisemme on kestosäyseä jokasäänmenijä. Minä jäin pitämään seuraa tyhjälle talolle.Sateessa oli lupaus................

Eilisen valo ja auringon säteiden syysleikki muistuivat mieleeni. Laitoin teeveden kiehumaan. Rakkaan viime viikolla tuomat ruusut leikkelin varrettomiksi ja asetin kulhoon kellumaan. Virpi Vilponen ja HAnna-Maria Helenius keinuttivat minua lauluillaan. Lepäsin vahvoilla käsivarsilla. Sisimmässäni säteili eilispäivän aurinko ja tätä hetkeä valaisi kynttilän hento liekki. Miten voikaan vain oleminen hoitaa näin!
 Istahdin sohvan pehmeyteen sulkemaan silmäni, sulkemaan sormeni sormien lomaan. Saattamaan sydämeni pyynnöt luottaen matkaan. Jos pukisin sanoiksi kaiken tuntemani tuossa hetkessä, riittäisi vain yksi sana: kiitos.

Aamuun pysähtyminen siivitti tätä päivää. Antoi olemiseen tyyntä tyytyväisyyttä. Asetti ajatukset eilisen valoon. Laski olkapäille luottamuksen. Osoitti olemisen onnellisuuden. Silitti poskea ja kuiskasi: rakastan sinua. Minä ammensin hetkestäni. Huoleni heitin, murheeni mursin. Sinun avullasi. Vain Sinun.

                        
Pikkuisen pomppivien ruusukuvien mukana lähetän tähän päivääsi ilonläikähdyksen !

14 kommenttia:

 1. Voi, kiitos ihanasta kirjoituksestasi.. tuli oikein lämmin ja hyvä olo..Ihanaa, että löysin sivuillesi.
  Hyvää ja kaunista loppuviikkoa sulle...:)

  VastaaPoista
 2. Kuulin Virpiä livenä pari viikkoa sitten muutaman laulun verran. Yks laulu osu ja uppos, joten oli ihan pakkopakko ostaa levynsä. Lähdin ajelemaan kotiin päin ( n 110 km ). Kaikki ookoo, kunnes alkoi laulu "Kovat sanat, sanat ainoat", ja silloin avautui kyynelkanavani. Se laulu hoiti minua, vaikka itkinkin. Ja heh... seuraavat 80 kilsaa kuuntelin uudelleen ja uudelleen ja... tuota samaa laulua. Jossain vaiheessa oli pysähdyttävä tien viereen, koska ei kunnolla enää nähnyt eteensä :D Levy on ai-van ihana! Muutama muukin huippu laulu muiden laulujen joukossa. Mutta ehdottomasti yksi ylitse muiden!
  Ihanaa viikkoa sinulle. Ole ja nauti elämästäsi :)

  VastaaPoista
 3. Meillekin lensi tänään ilonpisaroita pitkästä aikaa.Taisit olla niiden matkaan"lähettäjä"-kiitos!
  Maria

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo kynttilälampetti!!! Tarpeeksi ei muista kiittää siitä kaikesta mitä on saanut. Usein illalla, kun painan pääni tyynyyn muistan kiittää ja olen onnellinen<3

  VastaaPoista
 5. Sinulla on aina niin kauniita, pysähdyttäviä kuvia, ja lämmittäviä sanoja.
  Pimeydessäkin on hyvä olla kun tietää valon olemassaolon..
  Nautin juuri nyt suunnattomasti tästä iltaisesta myrskystä,
  tuuli huutaa ja riepottelee..
  Olen myös niin kiitollinen.
  Sinulle halaus!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa ulkoista ja sisäistä, ihmeellistä valoa. Tuli lämmin ja hyvä olo.

  Nyt on ollut aivan upeita, valoisia syyspäiviä. Nyt tosin ensilumi taitaa tulla tänne pääkaupunkiseudun reunamillekin, sekin on aika ihanaa.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kiitos laineitanostattavasta läikyttelystä.♥
  Iloa ja rauha viikonloppuusi.
  Kaisalta

  VastaaPoista
 8. Ihania tunnelmaa täynnä olevia kuvia, -ja tunnelmaa oli kauniissa sanoissasikin!♥
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Hei! Tulin tuolta sattuman kautta ja tulen uudelleen tänne,ihana blogi sinulla kuvat ja sanat,kaikki täällä blogissa koskettaa jollain lailla.tervetuloa myös blogissani käymään!

  VastaaPoista
 10. Kaunis kirjoitus:-))
  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
 11. KIITOS teille kaikille ihanille koskettavista kommenteistanne!

  Mimmi, eikös vaan olekin aivan upea se kappale! Kovat sanat, sanat ainoat sai kyyneleet virtaamaan minullakin ja joka kerta se laulu koskettaa yhtä lailla. Hanna-Mariaa olen päässyt livenä kuuntelemaan kerran, mutta Virpiä en. Toivottavasti joskus jossain...NAutitaan elämästä!

  Irmastiina, mukavaa kuulla, että täältä välittyi mukaasi lämmin ja hyvä olo. Sinunkin viikonloppuusi lämpöisiä hetkiä ja syystunnelman tuomaa hyvää oloa!

  Maria, ilahduin niin, kun kuulin ilon saapuneen luoksesi! Kiittelen ylöspäin. Siellä on kuultu pyyntöni. Hyvää oloa ja hoitavaa viikonloppua sinulle.

  MAmmeli, kiitosmieli istuu itsessäni tänä syksynä tiukasti. Toivottavasti se kotiutuisi meidän kaikkien sydämiin jäädäkseen. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  Hanne, kiitos kauniista sanoistasi. VAlo voittaa. Näin uskon ja luotan. Se sydämen valo antaa pilkahduksen valoa pimeimpiinkin hetkiin! NAutinnollista viikonloppua!

  Lumiomena, kiitos. PAljon sisäistä valoa ja värikästä ulkoista syyskajoa luoksesi tähän viikonloppuun! Tänä aamuna hiljalleen leijaili hentoja hiutaleita, mutta vielä eivät jaksaneet maahan saakka...

  Kaisa, ilonpisaroita luoksesi tähän viikonloppuun!

  Titti, kiitos. Hyvänolon tekevää viikonloppua sinulle!

  Tansku, mukavaa että löysit Riihipirtille ja viihdyit. Suloisen pehmeitä syyspäiviä tähän viikonloppuusi! Ja kiitos sanoistasi.

  Arjaakin kiitän vielä erityisesti. Ihania hetkiä leijailkoon luoksesi syystuulen tuomina...

  VastaaPoista
 12. Kiitos valon säteistä, Tinttarus! Olen rauhaisan tunnelman vallassa tässä oleilussani luettuani tekstisi. Siunauksen tuuli kuiskikoot korvaasi, armon valo valaiskoot polkusi. Ystävyydellä,

  VastaaPoista
 13. Kiitos siitä, että valaisit iltaani. Onnellisuutesi on tarttuvaista ja valo loistaa meille lukijoille saakka.
  Ihanaa, että olet saanut kokea kaikkea tuota, josta kirjoitit.
  Lämpimin ajatuksin ja sinua siunaten,
  Anu
  ps. Treffattaisiinko jossakin vaiheessa syyslomailun jälkeen? Kupponen kuumaa kahvilassa, kenties?

  VastaaPoista
 14. Sanoistasi huokuu kiitollisuus Jumalaa kohtaan. Sitä minäkin koen juuri tällä hetkellä, mutta en osaa yhtä hyvin sanoiksi pukea..Siunattua pyhäpäivää!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥