perjantai 7. toukokuuta 2010

Niitä ja näitä.

Voi vuokkonen, miten voinkaan nauttia valkovuokoista! Niiden hennot päät painuvat yöksi alas. Ummistavat silmänsä ja antavat unen tulla. Kevättuuli tuudittaa uneen. Kastepisarat herättävät uuteen päivään. Riihipirtin pihapiirissä on useampi vuokkomeri. Ajatuksissani sukellan niitten aaltoihin. Metsäpolkua kodalle ja aitalle ne reunustavat ja nyökyttelevät tervehdyksensä ohitse kulkevaisille. Välillä pysähdyn ja hymyilen niille. Ymmärtäväistä hymyä. Niiden on hyvä olla ja sitä ne haluavat jakaa, hyvää oloa. Metsä soittaa säveltään. Kukat kuiskuttavat kuulumisensa. Luonto on ihmeellisen kaunis!
 Vanha vesiastia lintuineen odottelee vettä sisälleen. Kenties hetki sitten alakanut sadepisaroiden tanssi antaa omastaan jokusen tipan. Istuin ystäväni kanssa keittiössämme. Jutustelimme. Joimme teetä ja napostelimme herkkujakin pikkuisen:) Sain kertoa murheeni ja iloni. Surkuvoittoinen oli tänään säveleni. Ikkunan läpi huomasimme kallionkumpareella palokärjen. KAunis ja korea olikin! Vaan eipä tuntunut löytävän määränpäätään, kun meille niin siinä keikisteli. Pyrähti sitten lähipuuhun ja aloitti naputuksensa. Hyvä niin.
 
Kuva ei tahdo keskelle. Olkoon reunassa rauhassa sitten. Emmehän mekään aina tiedä tahtomme mittaa ja määrää. 13v tyttö haluaa leipaista juustokakun suklaisen sunnuntaiksi. On niin innostunut kokkaamaan. Edellisiltana saimme herkutella taivaallisen hyvällä suklaamoussella! Nuorimmainen lupasi laulaa. MAmma ilahtuu. Kyyneleitä. Niin äidilläkin. Jippii-lauluja on lauleskellut. Tykkää niistä ja niin tykkään minäkin. Ihania. 
Sunnuntaihin
jokaiselle 
äidille ja
lapselle,
äidiksi tulevalle,
siitä haaveilevalle
mummolle, mammalle
kaikille meille
IHANINTA ÄITIENPÄIVÄÄ!

10 kommenttia:

 1. Ihaninta ja tunnepitoisinta äitienpäivää toivottelee keltaisen talon mammakin Tinttarukselle rutistusten kera!!!
  Pitkästä aikaa piipahdin visiitille ja kävin kurkkimassa uinahtelevaista Essuntaskuakin..
  En kysellyt heräisikö talviuniltaan,hipsuttelin vain hiljakseen pois...
  En tiedä olisiko minusta enää naputtelijaksi,mutta....
  sinua kävin moikkaamassa ja hyvillä mielin jatkan matkaa..
  Valkovuokkoja maljakkoon täytyisi pian hakea!!
  Nyt keittiönpöytää koristaa mahtava hortenssia.=O)
  Voi hyvin sinä siellä!!!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa äitienpäivää sinulle. Lumikelloja, valkovuokkoja, niitä näkisin minäkin niin mielelläni omassa pihassani.

  VastaaPoista
 3. Voi meilläpäin ei ole valkovuokkoja, mutta sinivuokot kukkivat sitäkin enemmän:) Ihanaa äitienpäivää sinulle myös ja kiitos toivotuksista <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, kun sun tyttäresi haluaa leipoa..nuorimmaisesi laulaa...

  Minunkin molemmat tyttäreni ovat sunnuntaina äitienpäivänä luonani..Ehkä minä kuitenkin kokkaan..
  mahdollisesti exäni tulee..

  Luonto kertoo meille salaisuuksia, arvokkaita tietoja, ilahduttaa, opettaa...
  Kunpa vain tulisi pian lämpöisempää..
  Äitienpäivää..

  VastaaPoista
 5. Valkovuokot ovat todellakin kauniita, ne ovat jotensakin niin herkkiä.
  Ihanalta kuulostaa teidän äitienpäivätouhut. Minäkin juuri kakkupohjan leivoin ja huomenna kun olen töissä saavat pienimmät sen täyttää ja koristella. Aurinkoa ja kauniita ajatuksia äitienpäivääsi.

  VastaaPoista
 6. Tähän kevätiltaan lähetän lämpimän halauksen sinne Riihipirtiin sinulle ystäväni. On ihanaa, että olet siellä. Ajattelin tänään sinua ihan erityisesti.
  Kertomasi tuokio toi mieleen ajatuksen siitä, että on se ihanaa, että meillä on sellaisia tosiystäviä, joiden sydän jaksaa yhtä lailla kuunnella murheet kuin myös myötäelää ilojemme rinnalla.
  On hyvä, että olet juuri sellaisesta ystävyydestä saanut tänään nauttia. Ja vuokkojakin saadaan ihailla. Meidän pieni poimi minulle eilen ihan ensimmäistä kertaa kukkakimpun. Meinasin siihen liikutukseen aivan seisahtua, kun hän kesken metsäretken kyykisteli sinne tänne ja ojensi minulle pienillä sormillaan kukkasen kerrallaan.

  Ja kuule, Katinkainen on käynyt kylässä! Riemua suurta äsken koin, kun minullekin oli ennättänyt ihanan viestin kirjoittaa. Sinullekin täällä sama juttu. Tosi mukavaa. Nyt on siis illan iloja kasassa jo monta; ystävyys, vuokot, Katinkainen :)

  Sinulle oikein suloista äitienpäivää. Suunnitelmat siellä teillä kuulostivat kovin mukavilta.

  VastaaPoista
 7. Sylillinen lämpöisiä hyvän viikonlopun toivotuksia sinulle Tinttarus!Nautitaan lapsistamme kiitollisina!Voi hyvin!

  VastaaPoista
 8. Valkovuokot ovat mielikukkiani keväisin Rakkauden täyteistä Äitienpäivää Sinulle :)

  VastaaPoista
 9. Suloinen kuva valkovuokoista. Ne jotenkin yhdistyvät juuri äitienpäivään. Innolla odotan meidänkin pihan valkovuokkojen tuloa, mutta vielä antavat odottaa... Ihaninta äitienpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 10. Ruusuista äitienpäivää!
  Valkovuokkoja on minunkin pihassa,mutta hetki pitää vielä odottaa,että pääsen niitä ihastelemaan.:)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥