keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Uutta puhkeaa esiin....

Västäräkistä vähäsen......niin. Västäräkki saapui tutulle paikalle pesänrakennuspuuhiin. Samalle paikalle katon harjan alle. Tervetulleeksi sen toivotimme. Luonto heräilee talviunestaan hiljalleen. Kuin venytellen nautinnollisesti. Minä nautin sen seuraamisesta. 

Jurgen Werth kirjasessa Hyvän päivän ajatuksia:
Jumala tekee suuria. Myös silloin kun ne toisinaan näyttävät pieniltä. Näkymättömiltä.

Jes. 43:19
Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin- ettekö huomaa?

Oi, minä ainakin huomaan! Tutkailen luontoa ja sen pieniä ihmeitä. Ihaillen huokailen ja liikutun. Itsekseni höpisen kiitollisena ja hämmästelyni mitta on ääretön!
Tänään olen viettänyt kotipäivän tyttösemme kanssa. Korvatulehdus saapui hänen kaverikseen. Reipas sairastelija. Tuo rakas pikkuinen. Huomenna jo minä kipaisen töihin ja tyttönen eskariin. Tänään joimme mehut ja kahvit keskipäivällä leikkimökin pikkuterassilla. Pieni hetki yhdessä. Auringon sylissä. Hymyilimme toisillemme onnellista hymyä.
Viime sunnuntaina terassienkelimme muutti omalle kesäpaikalleen. Huiskutti hetkeksi hyvästit sisällä majailevaisille siivekkäille . Ottaa vastaan rappuja nousevaiset saapuvaiset. Tänään söimme iltapalaa ensimmäistä kertaa terassilla. Ihanaa. Kevät on saapunut kerallemme. Lämpö kietoo kätensä ympärillemme. Ottaa lähellensä ja kuiskuttaa suloisia sanojaan. Lupauksiaan laulelee.......Sen riemukas rytmi sykkii rinnassa.
Jumalan suuruus ja rakkaus täyttää läsnäolollaan. KAikki kauneus ympärillä saa huokaamaan pienen kiitoksen. Ihan vain tästä.


7 kommenttia:

 1. Minä olen kiitollisin mielin kuunnellut lintujen iltalaulua ikkunan ääressä. Luettiin pienen kanssa Muri Kunnaksen Hullunkurista lintukirjaa siinä samalla. Kainalossani kun tuo pieni kyyhötti, niin kuuntelin, kuinka hengityksensä on niin kovin raskasta. Olisin halunnut ottaa itselleni jokaisen vaivalloisen henkäyksen. Antaa tilalle kulkevan hengityksen ja kevyen olon.

  Seurattiin tänään yhdessä myös oravaa, joka iloiten nakerteli lintulaudan antimia. Katselin sillä silmällä myös puutarhatuolia, jonka syliin ajattelin heti flunssan mentyä kömpiä juomaan iltapäiväteeni. Kaikesta kiitoksen huikkaan Isälle, hänelle, jonka kädestä tämä kaikki on lähtöisin.

  Toivon teidän pienelle pikaista paranamista. Ja sitten iloisia leikkejä keväisellä pihalla. Halusisin itsekin jo tennarit jalkaan ja kirmailemaan tuonne raikkaaseen ilmaan. Ehkä jo viikonloppuna, jos vaikka olisin jo itsekin paremmassa kunnossa.

  hyvää yötä ja huomiseen päivään lämpöistä mieltä,
  Anu

  VastaaPoista
 2. Siis Mauri :) Vaikka Muri kuulostaakin kyllä paljon hauskemmalta...

  VastaaPoista
 3. Ihan hirmusen kauniita kuvia...
  ja suloista saada lukea kirjoitustasi, joka aina lämmittää, rauhoittaa, pysähdyttää..

  Pikkuselle hyviä parantavia unia...

  VastaaPoista
 4. Kaunis kirjoitus:-)
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
 5. Blogissani on sinulle jotakin...

  VastaaPoista
 6. Kiitos ystäväin tästä!:) Ihana, onnnellisen olotilan saava teksti kauniine kuvineen:))Luonasi aina mieli rauhoittuu, saa hyvän olon.
  Oi, jo västäräkki!!! IHANAA!:))
  Minäkin niiiin nautin tästä kaikesta koko pienen sydämeni voimalla. Joka aamu ihailen luontoa, kun töihin ajelen ja ihmettelen, voiko näin kaunista olla, voi, Isä on sen kaiken meille valmistanut:)
  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Kylläpä onkin kaunis terassienkeli; ja mukavaa että tyttösenne on jo terveenä.Toivotaan lisää aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥