lauantai 3. tammikuuta 2009

Laiskotuksen karkoitus!

Pakkanen paukkuu nurkissa ja nurkkien takana!! Paukkupakkanen ei meidän pikkuväkeä säikytellyt: kerroskaupalla vaatetta ylle ja pihalle riemuitsemaan heti aamutuimaan....
Iskäläisen kanssa yhdessä karkotettiin kertarytinällä aamulaiskotus. Päätimme tyhjentää kaikki vaatehuoneen uumeniin asustelemaan muuttaneet vaatteemme pakkaseen raikastumaan. Siinä sitten vierähtikin koko pakkaspäivä ihan pimeäntuloon saakka. Tuon sorttisessa siivoilussa on puolensa: tiettyyn pisteeseen asti tuntuu kuin saisi jotain ihmeen kaltaista aikaiseksi, sitten viimeiset metrit takkuavat....tätä en ole käyttänyt vuoteen, enpä siis varmaan laita ylle ihan pian edelleenkään, mutta eipä tohdi hyvää vaatetta poiskaan heittää, vai heittäisikö....saisi ehkä joku onnekas mieleisensä kierrätyksen kautta.....pino odottelee kierrätykseen pääsyä, pino keikkuu vielä pakkasessa, nippu siellä, toinen täällä....HUH. Laiskotus meni ja hirvitys tuli.
Semmoista tänään täällä.Nyt nautin tummuneen illan tuomasta rauhasta.
Takkatulen rätinästä.
Saunapuhtoisesta olosta.
<3
Tein uudenvuodenlupauksen:
yritän olla
armollisempi
ymmärtäväisempi, kärsivällisempi...
Kaikelle pienelle alttiimpi
aistivalppaampi
levollisempi
....mpi
....mpi
Kovasti komparatiivimpi kaikelle hyvällä tapaa.
<3

15 kommenttia:

 1. Sinulla on se työ tehty mikä mulla vielä edessä.Ihan kauhulla ajattelen mikä mylläkkä siitä tulee.Joka puolella vaatemyttyja ja isäntä vieressä,etten vain heitä hänelle jotai tärkeää pois.Varmaan tehtävä se homma sit kun se on töissä,eikä edes sanoa että siivosin vaatehuoneen.Tervetuloa käymään minunkin sivuilla,jotka muutama päivä sitten tein.Terv.PikkuBertta.

  VastaaPoista
 2. Minulla on vaatekaapin siivoukseen jonkinmoinen viha-rakkaussuhde... Siihen usein ryhtyy niin toimekkaana ja ajattelee, että nyt saa vanhat vaatteet lähteä. Sitten sitä huomaa, miten vaikeaa se onkaan. Miten vaatteisiin voikaan liittyä niin paljon kaikkea: muistoja, tunteita... Ei uskoisi! Onneksi sinulla on se homma ohi taas joksikin aikaa:)

  VastaaPoista
 3. Tässä ajankulukseni kiertelin blogimaailmassa ja löysin tänne ihanaan Riihipirttiin. Kaunis ja kiinnostava blogi sinulla.

  VastaaPoista
 4. Sama urakka pitäisi minunkin tehdä. Välillä on vain niin vaikea laittaa jotakin vanhaa vaatetta kierrätykseen, vaikka sitä ei ole juuri käyttänyt, sillä jos sitä nyt kuitenkin tarvitsisi:)

  Hyvää sunnuntaita!

  T. Sussi

  VastaaPoista
 5. Tomerasti aloitit uuden vuotesi!
  Voi jukrat mullakin odottaisi vaatehuoneen tsekkaus ja jonakin hetkenä ehkä saan sellaisen inspiksen, että homma lähtee käyntiin. Sitä hetkeä odotellessa, nautitaan raikkaasta talvisäästä!:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vierailustasi blogissani! Kiva, kun näin löysin luoksesi! Ihana ja hauska tuo runo alhaalla! Ja ennenkaikkea ihana blogi!
  Minä taas olen aikas kova heittämään turhia vaatteita pois. Se on mielestäni niitä helpompia tehtäviä. Anna niita SPR:lle jne.
  Hyvää sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 7. Olet ihanan energinen ihminen ja samaan pitäisi minunkin viimeistään keväällä yltää..vintin siivous odottaa, kuten joka kevät. Talvella pääsen mukavasti luistamaan hommasta: ei siellä voi mitään tehdä kun on niin kylmäkin joten olkoon huiskin haiskin!
  Leppoisaa sunnuntain jatkoa Riihipirttiin:)

  VastaaPoista
 8. Hyviä lupauksia! En uskalla kyllä itse tehdä niin montaa, tulisi liikaa paineita ;)

  Laiskuus vaivaa täällä... tuollaiset voimanponnistukset tuntuvat täysin utopistisilta!

  VastaaPoista
 9. Kiitos vierailustasi blogissani.Olet kyllä energinen kun niin paljon olet saanut näinä pakkaspäivinä aikaan.Minäkin sain tänään pakastimen sulatettua näiden pakkasten tiimoilta.Pitäisköhan tarttua huomenissa tuohon vaatehuoneeseen.

  Leppoisaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
 10. ollaanpas sitä oltu ahkeria=)) Tuollainen operaatio olisi jossin vaiheessa edessä...kunhan pakkasta riitäisi..=)taitaa kuitenkin laiskan siivoojan kuten minä operaatio siirtyä kesään...

  VastaaPoista
 11. Olet ollut tosi ahkera! Meidän vaatehuone odottaa kipeästi siivousta... Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 12. Hih, hyvä keino karkottaa laiskotusta ;). Minäkin tuossa taannoin annoin lähtöpakit useammallekkin vaatekappaleelle vaatehuoneestamme... Ja tuntui niiiin mukavalta päästä eroon vanhoista kamppeista ja saada hiukkasen edes lisätilaa täytenäiseen kotiimme. Kierrätys on muuten loistoidea, saa sekä itselleeen että jollekulle toiselle siitä iloisen mielen :)

  VastaaPoista
 13. Oletpa ollut ahkera ja saanut vielä miehenkin mukaan moiseen puuhaan. Kaapit ovat minulla aina sekaisin, en ymmärrä miten jotkut onnistuvat pitämään tavarat järjestyksessä. Mies meillä voisi elää vaikka millaisen pölypaljouden keskellä, mutta kaapit ovat hienossa järjestyksessä.
  Vaatehuoneet ovat minulle kammotus. Meillä on ollut neljä omakotitaloa ja vaan yhdessä vaatehuone ja sekin vaan sen takia,kun talo oli muiden rakentama. Vaatehuoneeseen työnnetään kaikki törky, mitä ei jakseta katsella, olen nähnyt jopa käytettyjä kenkiä ja puhtaita lakanoita samassa kopissa. Juhlavaatteet, joulukoristeet, pöytäliinat, lenkkikengät ja kaiken ympärillä se HAJU, joka löytyy minusta kaikista vaatehuoneista ikkunallisista ja ikkunattomista.
  Tälläinen hölmö hajuallerginen akka, mutta en voi sille mitään, hajut ovat asia jota en kestä. En myöskään ymmärrä puhtaiden ja "likaisten" tavaroiden säilyttämistä samassa paikassa.
  Raikas lakana on minusta heti tunkkainen, jos se on ollut päivänkin samassa paikassa esim. ulkotakkien kanssa.
  Taidan olla tässäkin asiassa ihan hupsu.

  VastaaPoista
 14. Kiitos Tinntarus kommentistasi. Itse olen nallehöpö. Mitä pienempi nalle sitä suurempi ihastuksenhuokaus. Aaah.. Suloinen nallukka sullakin, punalakkinen.
  Haaste on vielä voimissaan kun pakkastakin tulee luonnostaan,siis JÄÄHAASTETTA tekemään! Tovoo Pajupirtin Kaisuli

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥